Alevilik İslam’ın Özüdür

Alevilik İslam’ın Özüdür

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’de giyimden gıdaya; dil, din, ırk ayrımı yapmadan 70 bin aileye yardım ettiklerini söyledi. Aleviliğin İslam dininden ayrı düşünülemeyeceğini söyleyen Başka

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM

Merkezi Ankara’da olan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, önceki gün düzenlenen iftar programında gazetecilere demeç verdi. Özdemir vakfın faaliyetlerinden, Alevilerin durumuna; Yaşanan mağduriyetlerden, Avrupalı ülkelerin Aleviler üzerindeki sinsi planlarına kadar birçok konuda çok çarpıcı açılamalar yaptı. Vakıf olarak13 yıldır faaliyet yürüttüklerini söyleyen Başkan Özdemir, dil, din, ırk ayrımı yapmadan 70 bin aileye yardım ettiklerini ifade ederken, Aleviliğin İslâm’dan ayrı olarak düşünülemeyeceğine vurgu yaptı.

DİL, DİN, IRK AYRIMI YAPMADAN YARDIM

Türkiye’de başta Aleviler olmak üzere birçok vatandaşın, çok zor şartlarda yaşadığını kaydeden Özdemir, 13 yıldır dil, din, ırk ayrımı yapmadan bu vatandaşlara giyimden, gıdaya yardım yaptıklarını söyledi. Şu anda 70 bin kişiye yardım ulaştırdıklarını söyleyen Özdemir, yardıma muhtaç insanları bizzat yerinde tespit edip ona göre yardım ulaştırdıklarını belirtti.

ALEVİLİK İSLAM’DAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ

Cemevi meşveret yeri Cami ise ibadethanedir diyen Özdemir Aleviliğin İslam dininden bağımsız olduğu kesinlikle söylenemez ifadelerini kullanırken şöyle devam etti: “Eskiden Hacı Bektaşi Veli dergahının yanında cami vardı, Konya’da Mevlana’nın dergahının yanında cami vardı, Hasan Dede Veli’nin 1300’lü yıllarda dergahının yanına kırmızı taştan cami yaptırmıştı. Dolayısıyla Alevilikle İslâm bağımsız değil aksine bir bütündür.”

ALEVİLİĞİ İSLAM'DAN KOPARMAK İSTİYORLAR

Alevililiğin İslamiyet'in özü olduğuna vurgu yapan Özdemir, bu durumu hazmedemeyenlerin ve bin yıllık perçinleşmiş kardeşliği bölmek için başta Almanya, Fransa ve birçok Avrupa ülkesi tarafından Aleviliği İslamiyet'in dışında bir azınlık dini olarak gösterip Türkiye'nin kaosa sürüklenmeye çalışıldığını ifade etti. "Alisiz Alevilik" projesi için Almanya'nın sadece resmi kayıtlara göre bütçesinden 30 milyon Avro para ayırdığını açıklayan Özdemir, bu paranın ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen paraların Türkiye'deki değişik Alevi kurumları tarafından Türkiye'ye sokulduğunu söz konusu bu paraların ise Türkiye'deki Aleviliği İslamiyet'in dışında bir azınlık dini olarak göstermek amacıyla kullanıldığını kaydetti. Özdemir, Avrupalı ülkelerin bu uğurda büyük bir çalışma başlattıklarını aktardı.

ALEVİLERİ KIŞKIRTIYORLAR

Avrupa'dan bazı aracı Alevi kuruluşları ile sokulan paraların altında yatan asıl sebebi açıklayan Özdemir, "Bu paralarla Türkiye'deki Alevi vatandaşları kışkırtıp buradan da 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti Alevileri ötekileştiriyor. Onlara ayrımcılık yapılıyor' diyerek amaçları Avrupa nezdinde Türkiye'de bölücü bir çalışma yürütmek" dedi. Özdemir İran'ın bile Aleviler üzerinde gizli planının olduğunu belirterek İran tarafından bazı Alevi dedelerinin yurtdışına sıkça çıkarıldığını açıladı. Farklı bir ayrıntıya da değinen Özdemir, seçimlerin ardından periyodik olarak kendilerini sözde Alevi olarak tanıtan örgütlerde ciddi bir hareketlenme yaşandığını da açıkladı.

ELÇİLİKLERDEN DÜŞÜNDÜRÜCÜ SORULAR

Konuşma sırasında yabancı elçiliklerle arasında geçen bir anekdotu paylaşan Başkan Özdemir, 2014 yılı içerisinde İngiltere ve Kanada Büyükelçiliklerinden gelen resmi görevlilerin kendilerini ziyaret ettiğini ve bir nevi durum yoklaması yapar gibi garip sorular sorduklarını açıkladı. Özdemir, kendilerine "Aleviler olarak rahat ibadet yapabiliyor musunuz? Devlet dairelerinde işlerinizi rahat halledebiliyor musunuz? Türkiye'de ne kadar Alevi var? Baskıya maruz kalıyor musunuz?" gibi çeşitli soruların sorulduğunu anlattı.

CHP ALEVİLERİ TEMSİL ETMİYOR

Aleviler üzerinde büyük oyunların oynandığını yineleyen Özdemir, gerçek Alevilerin bu oyunlara düşmeyeceğini ve şer güçlerin planlarının Türkiye'de tutmayacağının altını çizdi. Toplumda genelde yapılan yanlış bir kanı hakkında da bir açıklık getiren Özdemir, "CHP denince akla Alevilik geliyor. Bu kesinlikle yanlış. Her partiye mensup Alevi var" dedi. Özdemir şunları ekledi: "Açık yüreklilikle söylüyorum. Türkiye'de Alevi katliamları her zaman solun döneminde olmuştur. Onun için Alevi yurttaşlara hiçbir zaman soldan fayda gelmemiştir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.