Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: "İlçede 10 bine yakın kadına okuma-yazma öğrettik"

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: "İlçede 10 bine yakın kadına okuma-yazma öğrettik"

Başkan Tiryaki, ilçede 10 yıldır 10 bine yakın kadına okuma-yazma öğrettiklerini kaydederek, ‘‘Hali hazırda 400 kişiye eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Karapürçek Mahallesi’ndeki Kadın Eğitim Kültür Merkezini basın mensuplarına tanıttı. Altındağ’daki 25 Eğitim Kültür Merkezleri'nden biri olan bu merkezde diğerleri gibi kadınlara  okuma-yazma  eğitimi veriliyor. 10 yılı aşkındır ilçedeki farklı noktalarda eğitim verilen merkezlerde 10 bine yakın kadın okuma yazma öğrendi.  Başkan Tiryaki 18-75 yaş arası geniş bir kitleye eğitim verdiklerini belirterek başarılı olanları sertifika ile ödüllendirdiklerini söyledi. Şuan ilçedeki merkezlerde 400 kadına eğitim veriliyor. 

HAYATLARI DEĞİŞTİ

Bu eğitim merkezlerinde okuma-yazma öğrenen kişilerin daha sonra kendilerini geliştirmek adına birçok faaliyetin içinde olduklarını belirten Başkan Tiryaki, “Yaşına uygun olarak yeni işini kuranlar var açık lise, üniversitede okuyanlar var. Hatta ehliyet sahibi olup aracını alanlar ve kullananlar var"  dedi. 

10 YILDIR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Başkan Tiryaki, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte tekrar gündeme gelen okuma- yazma seferberliğini kendilerinin uzun yıllardır sürdürdüklerini kaydederek, "İlçemizde 10 yıldır 10 bine yakın kadına okuma-yazma öğrettik. Hali hazırda 400 kişiye eğitim veriyoruz" diye konuştu. 

74 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

selvinaz-teyz.jpg

Karapürçek Mahallesi’ndeki Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde okuma-yazma öğrenen kursiyerlerden 74 yaşındaki Selvinaz Günerkaya şunları söyledi: "72 yaşımdan sonra okuma yazmaya karar  verdim. Şu anda torunlarımın hikâyelerini okuyabiliyorum, takvim arkalarını okuyorum. Eskiden çok merak ederdim neler yazıyor diye artık her şeyi bilerek yapıyorum. Günlük hayatta da çok faydası oluyor dolmuşa binemiyordum başkasına ihtiyacım olurdu şimdi istediğim dolmuşa biniyorum, bu yaşımda hastanelerde işlerimi yapıyorum. En önemli içtiğim ilaçları artık okuyabiliyorum. Önceden ne olduğunu bilmezdim artık her işimi kendim yapabiliyorum. Okumanın yaşı yok bizi okutmadılar gençler durmasın okusun. Ben çocuklarımı okuttum bugün benim torunlarım üniversite okuyor bu çok güzel bir şey” şeklinde konuştu. 

OKUMA-YAZMA BİLMEYİNCE HAYAT ZOR OLUYOR

dsc_0250.jpg

Kursa ilk günü olan 65 yaşındaki Satı Erbaş ise "Bugün ilk günüm. 65 yaşındayım hiç okuma yazma bilmiyorum. Hastaneye gidiyordum okuma yazma bilmiyordum inşallah öğreneceğiz. Okuma-yazma bilmeyince çok zor oluyor. Allah belediye başkanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.