Altındağ Belediyesi 38 Bin Aileye Bakıyor

Altındağ Belediyesi 38 Bin Aileye Bakıyor

Altındağ Belediyesi bünyesinde olan Altınay Yardım Organizasyonu, 38 bin aileye düzenli olarak gıdadan giyime, medikal ürün ve cihazlardan çocuk oyuncağına kadar her konuda yardım ediyor.

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Altındağ Belediyesi bünyesinde olan Altınay Yardım Organizasyonu, Altındağ’da yaşayan 38 bin aileye düzenli olarak yardım ulaştırıyor. Gıdadan giyime, medikal cihazdan çocuk oyuncağına kadar ailelerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Yardım alan aileler, bu durumdan çok memnun olduklarını ifade ederek, başta Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olmak üzere ve bu organizasyonun mimarı olan Gülten Hıtay’a teşekkürlerini bildirdiler.

38 BİN AİLEYENİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Konu hakkında Habervaktim’e konuşan Altınay Yardım Organizasyonu sorumlusu Gülten Hıtay, bu projeyi 2005 yılında hayata geçirdiklerini kaydederek, “ Yaklaşık 11 yıldır Altındağ Belediyesi’nin bünyesi altında bu yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz. Altınay Yardım Organizasyonu olarak ilçemiz sınırları içerisinde olan ihtiyaç sahibi aileleri ya biz tespit ediyoruz ya da kendileri bize başvurup onlara ihtiyaçları oldukları her konuda yardımcı oluyoruz.  Şu anda ihtiyaç sahibi 38 bin ailenin dosyası bizde mevcut ve biz bu ailelerin hangi ihtiyacı varsa düzenli olarak karşılıyoruz. Ayrıca yardımlarımız sadece giyim ve gıda olarak da sınırlı değil. Altınay Yardım Organizasyonu şu anda yatalak özürlü 450 hastaya düzenli olarak bez yardımı yapıyoruz. Asker ailelerine gıda çeki yardımlarımız oluyor. Hastası olan ailelere medikal yardımları yapıyoruz. Evi afete uğrayanlara ev eşyası yardımı yapıyoruz.  Çocuğunun eğitim ihtiyaçlarını karşılamayan ailelerin çocuklarını eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi. 

ÖNCELİKLE EKONOMİK DURUMLARINA BAKIYORUZ

İhtiyaç sahiplerinin Altınay Yardım Organizasyonu’ndan faydalanmaları için birtakım kriterlerinin olduğunu kaydeden Hıtay, “Aileler öncelikle TC kimlik numarasıyla bize başvuruyorlar. Bizim kendimize göre bir sistemimiz var ve bize başvuran ailelerin öncelikle ekonomik durumlarına bakıyoruz. Daha sonra  'ailede kaç çocuk var, hasta var mı? Madde bağımlısı var mı? Psikolojik sorun yaşan kişi var mı?' şeklinde araştırıp ona göre aileye yardımlarda bulunuyoruz” diye konuştu.

ÇARŞIMIZDA HERKES DİLEDİĞİNİ ALABİLİYOR

Altınay Yardım Organizasyonu’nu olarak yaptıkları yardımları kartla ve alışveriş çekiyle yaptıklarını kaydeden Hıtay, şöyle devam etti: “Biz bilinmiş bazı kurumlar gibi açıktan gıda dağıtmıyoruz. İnsanların onurunu zedelemeden ihtiyaç sahibi ailelere Ticket kartı veya yardım çeki veriyoruz. Bizim burada kendi kumumuzun bünyesi altında giyim, ayakkabı, tuhafiye, beyaz eşya, halı, mutfak araç gereçleri, klinik malzemeleri, medikal malzemeleri yani bir evin ihtiyacı için ve hasta bakımı için akla gelen her şey bizim çarşımızda var. Tespit ettiğimiz aileler daha sonra bu çarşımıza gelerek ya verdiğimiz yardım çekiyle  ya da kartla ihtiyacı olan her şeyi limiti yettiği kadar alabiliyor. Dileyenler de çeşitli diğer marketlerde de verdiğimiz Ticket kartlarıyla alışverişini yapabilirler. Kartın limitini ise ailenin mağduriyetine göre belirliyoruz.”  

YAPTIĞIMIZ YARDIMLARIN YÜZDE 80’Nİ BİZE HİBE EDİLİYOR

Altınay Yardım Organizasyonu’nun cirosunun hayırsever vatandaşların katkılarıyla karşılandığını belirten Hıtay, “Burada yaptığımız yardımların yüzde 80’nini hayırseverler tarafından kurumumuza hibe edilen ürünlerle geriye kalan yüzde 20’lik oranı ise belediyenin Sosyal Yardımlaşma Biriminden karşılıyoruz. Bizim bu projeyi duyan yardımsever birçok vatandaşımız kendi isimlerini açıklamadan bize her konuda yardımcı oluyorlar” ifadelerini kullandı. 

EV TEMİZLİĞİNDE YARDIM

Yardım yaptıkları ailelerde ev düzeni ve temizliğine çok önem verdiklerini ifaden Hıtay, “Yardım yaptığımız her ailenin evlerinin temiz ve düzenli olmasını ve kendilerinin de bakımlı olmasını istiyoruz. Bunun için temizlik malzemesi ve gerekli her türlü desteği veriyoruz. Daha sonra ziyaretlerine gidiyoruz  ev düzenlerini kontrol ediyoruz. Verdiğimiz tüm desteklere rağmen hala evi bakımsız ve düzensiz olan ailelerin yardımlarını kesiyoruz. Bu da benim temel prensiplerim arasındadır. Çünkü evine önem vermeyenin kendisine de hayrı yok” şeklinde konuştu.

TİRYAKİ’NİN SAMİMİYETİ BİZİ BU GÜNLERE GETİRDİ

11 yılda bu kadar büyümeleri ve 38 bin aileye yardım etmelerinin tek sırrı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin dürüst ve samimi kişiliğinden kaynaklandığını dile getiren Hıtay, “Bunca senedir bu yardım faaliyetini yürütüyoruz ama en ufak bir reklam dahi yapmadık. Halk bizi çok samimi buluyor. Belediye Başkanımız Sayın Veysel Tiryaki, bilinmiş siyasetçiler gibi değil, yaptığı yardımları kesinlikle siyaset ve reklam üzerinden yapmaz. Onun halkla olan samimiyeti bizi bu günlere getirdi ve kuruluşumuza her geçen gün gelen yardımlar daha da artıyor. 12 kişilik bir arkadaş grubunun faaliyet gösterdiği Altınay Yardım Organizasyonu’nu ilk açtığımızda 2 bin metre karelik bir alandaydık ve her geçen gün daha da büyüyerek şu anda çarşımız 4 bin 500 metrekarelik bir alana oldu.  Ayrıca 12 kişilik ekip arasında 4 sosyoloğumuz da var” diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER SON DERECE MEMNUN

Altınay Yardım Organizasyonu’ndan yardım alan iki çocuk annesi Nesrin D. isimli ihtiyaç sahibi kadın, 4 yıldır burada yardım aldığını belirterek, “Burada aldığım yardımlarla evimi geçindiriyorum ve çocuklarımı giydiriyorum. Özellikle bu kuruluşu kuran ve bize desteklerini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Veysel Tiryaki başta olmak üzere Gülten Hanım ve onun arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah onlardan her daim razı olsun” diye konuştu.  Arife A. isimli bir diğer ihtiyaç sahibi kadın ise çocukları için giyim ve diğer ihtiyaçlar aldığını söyleyerek bu yardımlardan çok memnun olduğunu kaydetti. Hatice Taşezen isimli ihtiyaç sahibi teyze ise kızının yıllarca EMES hastası olduğu ve kızının tüm ihtiyaçlarını Altınay Yardım Organizasyonu’ndan karşıladığını ifade ederek “Kızım yıllarca hasta döşeğinde yattı ve bu kuruluş kızım için ne gerekiyorsa yaptı. Fakat kızım hastalığa daha fazla dayanamadı ve iki ay önce vefat etti. O sadece benim kızım değildi bu kuruluşun da bir evladıydı” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.