Altındağ Belediyesi’nden örnek hizmet

Altındağ Belediyesi’nden örnek hizmet

Altındağ Belediyesi’nin Konukevi, şehir ve yurt dışından Ankara’ya gelip de kalacak yeri olmayan vatandaşlara sıcak bir yuva imkanı sunuyor. Konukevi’nde 12 yılda 130 bin kişi ağırlandı.

Altındağ Belediyesi’nin Ankara’da dışından gelen hasta ve yakınlarına ev sahipliği yapan Konuk Evi faaliyetlerine devam ediyor. Konuk evine en çok Doğu ve Güneydoğu illerinden başvuru yapılırken en çok talep de Van ilinden. Konuk evi ile karşılaşan yerli ve yabancı misafirler buranın kendilerine bir moral kaynağı olduğunu belirterek Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor. 

İYİ Kİ BURASI VAR

dsc_0152.jpg

Konuk evinin misafirlerinden birisi de Van’dan gelen Alaattin Pınar. Çocuğunun hastalığı nedeniyle sürekli Ankara’ya gelmesi gereken Pınar, “Yaklaşık 6 aydır gidip geliyoruz. Çocuğum 4 yaşında epilepsi hastası. Hacettepe Hastanesi’nde tedavi görüyor nöbetler geçiriyor. Doktor yönlendirdi bizi buraya. Daha önce birkaç defa otelde kaldık sonra araştırdık. Ankara’da hiç akrabamız yok. Burası olmasaydı bizim halimiz çok kötüydü. Burası bizi çok mutlu etti kalacak yer olmasa bizim buraya gelmeye dahi gücümüz yetmezdi. Bizde istiyoruz ki tedavimiz bitsin başka mağdurlara yer açılsın. Allah buradakilerden razı olsun bize çok iyi davranıyorlar” şeklinde konuştu. 

HER GÜN TAM KAPASİTE

Konuk evine hangi bölgelerden gelindiği ve sayıları hakkında gazetemize bilgiler veren Konuk Evi Sorumlusu Servet Akay şunları söyledi ;

“Kalanların yüzde 90 ı yurt içi özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelenler var o illerde de başı çeken Van ili. Yurt dışından Suriye, Türkmenistan, Azerbaycan’dan gelenler var. Geçtiğimiz günlerde ilk defa Sudan’dan gelenler oldu. Bizi genellikle hastanelerin sosyal hizmet bölümlerinden buluyorlar. Yaklaşık 12 13 yıldır faaliyet veriyoruz. Tam kapasitemiz 98 kişi. Günlük olarak tam dolu şekilde çalışıyoruz. Anafartalar konuk evi olarak 130 Bin kişiye Belediyemiz olarak da konuk evi hizmetleri olarak 307 Bin kişiye hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bizi Eskişehir, Konya, Adana buralarda birçok belediye gelip inceliyorlar. Bir nevi bu konuda örnek teşkil ediyoruz.”

HASTALARA MORAL KAYNAĞI

dsc_0145.jpg

Öte yandan kalma koşulları ve diğer hizmetleri hakkında da bilgiler veren belirten Akay, “Hasta erkek ise yanına bir refakatçi çocuk hasta olursa anne baba ekstra olarak bakım durumu ağır ise 3 refakatçi alıyoruz. Başka yerden gelenler bizi gördüğünde bir anda moral buluyorlar zaten hastalık sebebiyle kötü durumdalar burası iyi geliyor onlara. Buraya gelen insanların en büyük sıkıntısı kalacak yer. Genellikle durumu olmayan insanlar geliyor. Bizim tek sıkıntımız kapasitemiz yeterli olmuyor. Hastanelere çok yakınız herkes burada kalmak istiyor başka yerlere insanları yönlendiriyoruz fakat onlarda haklı olarak burada olmak istiyor. Herhangi bir hastalığa ayrımcılığımız yok yalnızca bulaşıcı hastalık ve psikolojik rahatsızlığı olanları alamıyoruz” bilgilerini verdi. 

TALEPLERE ÖNEM VERİYORUZ

dsc_0155.jpg

Hastalardan gelen talepler doğrultusunda da faaliyetlerini geliştirmeye çalıştıklarını belirten Akay, “Sabahları çay ve çorba servisimiz var. Biz lokanta gösteriyoruz eğer ki gidemeyeceklerse odalarına biz odalarına getiriyoruz. Ayrıca kendi malzemelerini alıp perhiz yapanlar mutfakta yemeklerini yapabiliyor. Konuk evimize gelen engelli misafirlerimiz için tekerlekli sandalye hizmetimiz var. Buradan alıp kullanıyorlar hastanelerine rahat bir şekilde gidebiliyorlar” dedi. 

Erkal EDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.