Altındağ'a bir ödül daha

Altındağ'a bir ödül daha

Gerçekleştirdiği projeler ve örnek çalışmalarıyla yurt içinde ve yurt dışında birçok alanda ödül alan Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi, "Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda "Maddeye Değil Hayata Sarıl" projesi ile ödüle layık görüldü.

Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışına çıkmayı başarıp özgün hizmetler, yatırımlar ve gerçekleştirdiği projeler ile takdir toplayan Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Yerel yönetimler proje yarışmasında" ödül aldı. 

845 BELEDİYE ARASINDAN ÖDÜL ALDI

Altındağ Belediyesi, gerçekleştirilen proje yarışmasına Altındağ'da yaşayan madde bağımlılarının tedavisi, rehabilitasyonu ve topluma kazandırılmasını amaçlayan "Maddeye Değil Hayata Sarıl" projesi ile katıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 845 belediye arasından ödüle layık görülen Altındağ Belediyesi adına ödülü Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. 

"MADDEYE DEĞİL HAYATA SARIL" 

Altındağ Belediyesi, 2015 yılından beri "Maddeye değil hayata sarıl" projesi kapsamında Altındağ'da yaşayan madde bağımlıları ile ilgileniyor. Projenin ilk etabı tamamlandı, şu anda 2. etap yürütülüyor. Yüzlerce başvuru ve yüz yüze inceleme sonrasında ilk etapta 75 madde bağımlısından 50'si maddeden arındı. Bu kişilerle sürekli görüşmeler devam ediyor. Belediyede görevli uzmanlar tarafından psikolojik destek sağlanıyor. Aileleri ve kendileri ile yakından ilgilenilerek, sosyal anlamda da destek olunuyor. Pek çoğu meslek edindirme kurslarına devam etti ve kendilerine iş bulundu, eşleri ile barıştılar. Maddeden arınan 50 kişi ile sürekli görüşmeler devam ediyor. 2. etapta ise 260 kişi ile yüz yüze görüşme yapıldı. Bunlar arasından maddeyi bırakacağına kanaat getirilen 53 madde bağımlısı ile tedavi çalışmaları sürdürülüyor. 

ÜÇ YILDIR ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Madde bağımlılığının Türkiye'yi tehdit eden büyük bir tehlike olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Özellikle büyük şehirlerde uyuşturucu kullanım yaşı ilkokula kadar geriledi. Ailelerden bu konuda sürekli şikayet alıyoruz. Gelen talep ve şikayetlerin üst düzeye ulaşması nedeni ile bu konuya kayıtsız kalamadık. Madde bağımlılarının tedavisi ile ilgili olarak son üç yıldır önemli çalışmalar yaptık." dedi. 

SOSYAL AÇIDAN REHABİLİTE EDİYORUZ

"Bir insanı bile bu illetten kurtarabiliyorsak, ne mutlu bize" diyen Başkan Tiryaki, ilk etapta 75 kişiden 50 kişinin maddeden kurtarıldığını ve şu anda projenin 2. etabının sürdüğünü, 2. etapta 53 madde bağımlısının tedavisinin devam ettiğini belirterek şöyle devam etti:
 "Madde bağımlıları ve aileleri ile yakından ilgileniyoruz. Belediye bünyesinde bir birim kurduk. Bu birim hem madde bağımlılıları hem de aileleri ile sürekli kontak içinde. Bu kişileri aynı zamanda sosyal açıdan da rehabilite ediyoruz. Onları sinemaya, tiyatroya, pikniğe götürüyoruz. Farklı etkinliklerde bir araya geliyoruz. Meslek edindirme kurslarına götürüyoruz. İş bulmaları için yardımcı oluyoruz. Eşleri ve aileleri ile ilişkilerinin düzelmesi için aracılık ediyoruz."
 Ak Parti tarafından aldıkları ödülün de kendilerini mutlu ettiğini, dile getiren Tiryaki, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül almanın ise ayrı bir gurur olduğunu ifade etti.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.