Altındağ’a bir şirin cami daha

Altındağ’a bir şirin cami daha

Altındağ Belediyesi’nin “her mahalleye bir cami” projesi kapsamında ilçe bir camiye daha kavuştu. 

Altındağ Belediyesi’nin “her mahalleye bir cami” projesi kapsamında ilçe bir camiye daha kavuştu. 
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ilçeye kazandırdığı ve ahşap mimarisi ve büyük bahçe düzenlemesi ile göz dolduran mahalle camilerinin sayısı dün açılan İmam Maturidi Camii ile 13’e yükseldi. 
Tiryaki’nin ilçeye kazandırdığı camiler özgünlükleri ile dikkat çekerken, özellikle çocuklar ve gençler için de bir cazibe merkezi oluşturdukları gözleniyor. Sıradan camilere göre küçük olan bu camilerde dükkan ve ticarethane bulunmuyor. 

DÜN AÇILDI

Altındağ Belediyesi tarafından Feridun Çelik Mahallesi'ne yapılan İmam-ı Maturidi Camii'nin açılışı dün yapıldı. TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı törende, yeni cami dualarla ibadete açıldı. Feridun Çelik Mahallesi'ne açılan cami, Ramazan ayı ile birlikte mahalle sakinlerine büyük bir mutluluk yaşattı.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in  yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Altındağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri ve Altındağlı vatandaşlar, Cuma Namazını yeni açılan camide hep birlikte kıldı.

15 TEMMUZ YAŞANMAZDI

Veysel Tiryaki’nin Altındağ’a çok sayıda eser bıraktığının altını çizen Cemil Çiçek, ibadethanelerin aynı zamanda bir halk eğitim merkezi görevi üstlendiğini belirtti. İmam Maturidi adının bu camiye çok yakıştığını söyleyen Çiçek “Eğer İmam Maturidi’yi bu toplum iyi anlasaydı, 15 Temmuz kepazeliği yaşanmazdı” ifadelerini  kullandı.

ALTINDAĞ YÜKSELİŞTE 

Altındağ'ın Ankara’nın kalbi olduğunu belirten Çiçek söyle devam etti: "Zamanında millet için, devlet için en önemli kararlar burada alınmıştır. Ne var ki yıllarca ihmal edildi. Ama Veysel Tiryaki ve ekibi sayesinde eski günlerine geri döndü. Altındağ sadece fiziki yapısıyla değil kültürel yapısıyla da bir yükseliş içerisinde. Değerli Başkan siz bu camiye bu ismi verirken büyük bir iş başardınız. Başkalarına bir işaret fişeği gönderdiniz. Allah bu caminin cemaatini bol ve şuurlu eylesin.” 

TİRYAKİ’DEN BİR DE OKUL MÜJDESİ

Başken Veysel Tiryaki ise konuşmasında Altındağ'a 13 yeni cami kazandırdıklarını belirterek "Altında dükkân olmayan, temiz, bakımlı, ferah mahalle camileri inşa ediyoruz. Altındağ Belediyesi olarak değişime ve dönüşüme büyük önem veriyoruz. Kısa süre sonra yine bu bölgeye bir okul yapacağız. Bunun da müjdesi veriyorum." dedi.

İŞLER’DEN TEBRİK

Başbakan eski Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de, Altındağ Belediyesi tarafından bu tür mütevazı açılışlara her zaman davet edildiğini, pek çok açılışa katıldığını, açılışların sayısını unuttuğunu ifade etti. Başkan Tiryaki’nin 3. dönemini ‘Ustalık dönemi’ olarak yorumlayan İşler, Altındağ Belediyesi’nin, Selçuklu mimarisiyle tasarladığı bu ibadethaneleri çok kısa bir sürede yaptığına dikkat çekti ve tebrik etti.

17_cmi_aclss_1.jpg

MUTLULUK DUYUYORUZ

Altındağ'ın her alanda da büyük bir değişim yaşadığını belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Cebeci, "Veysel Tiryaki'ye çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizin böyle bir camiye ihtiyacı vardı. Çok güzel bir şekilde mahallemize yeni bir cami inşa edildi. İlk cuma namazımızı kıldık. Ramazan ayıyla birlikte camimizin açılışından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra iş cami cemaati olarak bize düşüyor. Birlik beraberlik içerisinde mahalleli olarak burada namazlarımızı kılacağız. Altındağ'a kazandırdığı eserler için yeniden Veysel Tiryaki'ye teşekkür ederiz" dedi. 

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.