Altındağ’da kesimhane paniği: Bu yıl bağımsız kesilecek!

Altındağ’da kesimhane paniği: Bu yıl bağımsız kesilecek!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Altındağ Kurban Pazarı’nda kesimhane tartışması gündeme geldi. Türkiye’nin en modern tesisi olan Altındağ’da, belediye bu yıl kesim yapmama kararı aldı. Yetiştiriciler ise bu durumun satışlara yansıdığını söyledi.

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kala Altındağ’da kurban kesim alanı tartışması gündeme geldi. Yerleşim yeri, alt ve üst yapı, sağladığı olanaklar ve kesimhane nedeniyle Türkiye’nin en modern kurban satış alanı olma özelliği taşıyan Karapürçek Kurban Pazarı, bu yıl kesimhane ile gündemde. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin Altındağ’da başlattığı büyük dönüşümün önemli projelerinden biri olan kurban pazarı; bu alanda hala liderliğini korurken, vatandaşlar ve kurban satıcıları bu yıl sıkıntı yaşayabileceklerini gündeme getirdi.

Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz yıllarda kesimhanede yaşanan teknik arızalar nedeniyle mağdur olan halkın bu yıl da mağdur olmaması için kesimhanenin kullanıma kapatıldığı bildirildi. Satıcılar bu durumun satışlara büyük etkisi olduğunu ifade ederken, vatandaşlar da kasap arayışına geçti.

kurban-kesim-alani-1.jpg

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYORDU

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin çabalarıyla 2013 yılının ardından Ankara’ya büyük bir rahatlık getiren Karapürçek Kurban Pazarı’nda kesimhane yer alması, vatandaşların işini kolaylaştırıyordu. Ancak devam eden yıllarda kesimhane mekanizmalarında yaşanan teknik arızalar, Ankara halkında bıkkınlık derecesine gelmişti. Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre; Veysel Tiryaki başkanlığındaki Altındağ Belediyesi, bu sene bu durumun önüne geçebilmek için kesimhaneyi kapatma kararı aldı. Yetkililer, kurbanlıkların pazarın çevresinde belediye tarafından belirlenen alanlarda bağımsız olarak kesileceğini duyurdu.

karapurcek-4.jpg

SATICILAR BU KARARDAN MEMNUN DEĞİL

Altındağ Kurban Pazarı’nda bu yıl gözlerden kaçmayan durgunluğun sebeplerinden birinin de alandaki kesimhanenin açık olmaması şeklinde yorumlanıyor. Çorum’dan Karapürçek’e 34 büyükbaş hayvan getiren ve gazetemize özel açıklamalarda bulunan besici Ali Tekindemir, pazardaki şartların iyi olmasından ancak kesimhanenin olmaması nedeniyle iş yapamamalarından şikâyet etti. Tekindemir, “Günlerdir buradayım. 34 hayvanımdan yalnızca birini satabildim. Müşteri geldiğinde kesimhanenin olmaması müşteriyi geri çeviriyor. Her gelen önce kesimi soruyor. Vatandaş bizim yaptığımız kesim yerlerinde kestirmek istemiyor. Bu işi çözse çözse Veysel başkan çözer” dedi.

karapurcek-5.jpg

TADİLAT VE TAMİRAT DÜŞÜNÜLÜYOR

Son yıllarda Kurban Bayramlarının birinci günü kesimhanedeki teknik arızalar nedeniyle yaşanan mağduriyetin önüne geçilmesi için kapatılan Karapürçek kurban kesme alanının, önümüzdeki yıla yeniden hazırlanması düşünülüyor. Altındağ Belediyesi yetkililerinin gazetemize özel verdiği bilgilere göre; ilk 15-20 hayvanın kesiminin ardından makinelerin bozulduğu kesimhanede bulunan tüm aletlerin yenilenerek, Ankaralılara yepyeni bir hizmet getirilmesi amaçlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.