Altındağ'da sergi: Yeni hayat, yeni umutlar

Altındağ'da sergi: Yeni hayat, yeni umutlar

Altındağ Halk Eğitim Merkezi’nin destekleri ile Yeni Hayat İlkokulu’nda, ‘Yeni Hayat, Yeni Umutlar’ isimli resim sergisi açıldı. Sergide 1’inci, 2’nci, 3’üncü, 4’üncü ve özel eğitim sınıfının yaptığı 220 eser göz doldurdu.

Altındağ Halk Eğitim Merkezi’nin destekleri ile kale dibinde bulunan Yeni Hayat İlkokulu’nda, ‘Yeni Hayat, Yeni Umutlar’ isimli resim sergisi açıldı. Açılan sergide; 1’inci, 2’nci, 3’üncü, 4’üncü ve özel eğitim sınıfının yapmış olduğu 220 eser, göz doldurdu. Sergi hakkında gazetemize bilgi veren Yeni Hayat İlkokulu Resim Öğretmeni Aysun Yağızömer, “Burada çocuklara sanatı aşılamak, onların da başarılı olabileceklerini kanıtlamak istedik. Emek harcadıkları sürece gelecekte onların da birer sanatçı, meslek sahibi olabileceklerini öğretmeye çalıştık” dedi.

2-001.jpg

220 ESER SERGİLENDİ

İl Milli Eğitim'den gelen ve okul müdürünün ayarladığı ödenekler sayesinde, kurulan atölyede yapılan çalışmaların ziyarete açıldığı sergi hakkında konuşan Yeni Hayat İlkokulu Resim Öğretmeni Aysun Yağızömer, şunları aktardı:

“Okulumuzda Kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Altındağ Halk Eğitim Merkezi’nin katılımı ile ‘Yeni Hayat, Yeni Umutlar’ isimli sergimizin açılışını yaptık. Dönem içerisinde çocuklarımızı hem sanata özendirmek hem onları biraz sanatçı kimliği katmak hem de sosyal etkinlik adı altında okula bağlayabilmek için bir yıl boyunca, açılan atölyede çalışmalar yaptık. Yapmış olduğumuz bütün çalışmaları da sergiye açtık. Toplamda 300 eserimiz var ancak alana 220 eseri sığdırabildik. Birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve özel eğitim sınıfımızın öğrencileri yapmış olduğu çalışmaları sergiledi.”

3-001.jpg

“BAŞARILI OLABİLECEKLERİNİ KANITLAMAK İSTEDİK”

Okulun tamamının Roman ve Suriyeli öğrencilerden oluştuğunu bu sebeple de dezavantajlı bir okul olduğunu aktaran Yağızömer, şunlara değindi:

“Çocuklarımızın imkânları oldukça kısıtlı. Burada aslında çocuklara sanatı aşılamak, onların da başarılı olabileceklerini kanıtlamak istedik. Emek harcadıkları sürece gelecekte onların da birer sanatçı, birer meslek sahibi olabileceklerini öğretmeye çalıştık. Çünkü kendi hayatları, okuldaki hayatlarından çok daha kötü durumda. Çocuklarımızın birçoğunun maalesef imkânı yok, aileler ilgilenmiyor. Biz çocukların dışarıda kötü alışkanlıklara alışmaması için okulda elimizden geldiği desteği sağlamaya çalışıyoruz.”

foto.jpg

“DEVAM ETTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

2 dönem boyunca öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları sergilendiklerini dile getiren Yeni Hayat İlkokulu Okul Müdürü Safiye Canan Öztürk, “Okulumuza Halk Eğitim aracılığıyla birinci dönem açılan kursta çocukların yapmış olduğu çalışmaları herkesin görebilmesi adına böyle bir sergi açmaya karar kıldık. Ziyarete gelenlerden de oldukça güzel tepkiler aldık. Bu geri dönüşler benim için çok kıymetli. İlerleyen yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.