Altındağ’da vatandaş yolda kaldı: Dolmuşa binemiyorlar

Altındağ’da vatandaş yolda kaldı: Dolmuşa binemiyorlar

Ankara’nın en yoğun nüfusun yer aldığı Ankara’nın Altındağ ilçesinde dolmuş sorunu yaşanıyor. Özellikle de işe gidiş saatlerinde dolmuş bekleyen vatandaşlar, soğuk kış aylarında bir saate yakın dolmuş beklediklerini belirtiyor.

Son bir yılda Ankara’da nüfus ve trafik oranında artış yaşandı. Başkentin memur kenti olmasıyla hem memur sayısında artış hem de deprem bölgesindeki vatandaşların Ankara’ya gelmesi, Ankara’daki nüfusu artırdı. Hal böyle olunca Ankara’daki toplu ulaşım araçları yetersiz kalmaya başladı. Ankara’nın Altındağ ilçesindeki vatandaşlar da sabah iş ve okula gidiş saatlerinde yol kenarında dakikalarca dolmuş beklediklerini belirterek, işe ve okula geç kaldıklarını belirtti. Altındağ’da yer alan Beşikkaya ve 8. Cadde dolmuş hatları, dolmuş sayısı ile yetersiz hale geldi ve başkentte yaşayan insanlar yolda kaldı. Vatandaşlar bu duruma acil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

dolmus-1.jpg

“DOLMUŞA BİNMEDEN DONACAĞIZ”

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battal Gazi Mahallesi’nde yaşadığını belirten Muhammed Hakkı Ceyhan, her sabah dolmuş sorunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Her gün mü yaşanır bu durum? Artık yalnızca dolmuşa binme sorunu değil soğukla da mücadele etmeye başladık. Etrafımızdaki insanlara bakalım. Herkes dolmuşa ya da otobüse binebilmek için çabalıyor ama binemiyor. Bir gün dolmuşa binemeden donacağız ve hiç binemeyeceğiz. Bu hatlara bir çözüm bulmaları gerekiyor. Özellikle de sabah saatleri için acil bir çözüm gerekiyor.”

“ÖĞRETMENE BİR BAHANEM KALMADI ARTIK”

Altındağ ilçesine bağlı Başpınar Mahallesi’nde oturduğunu belirten bir lise öğrencisi, her gün Orhan Kemal Caddesi üzerinde dakikalarca dolmuş beklediğini ancak binemediğini belirterek okula geç kaldığını söyledi. Lise öğrencisi, “Öğretmene bir bahanem kalmadı artık. Her gün bu yolda dolmuş bekliyorum. Üşüdüğüm yetmiyor gibi bir de öğretmenlerime bahane üretmek zorunda kalıyorum” dedi.

dolmus-2.jpg

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Altındağ ilçesindeki 8. Cadde ve Beşikkaya güzergâhında dolmuş sorunu yaşadığını belirten bölge halkı, gerekli ve yetkili merciler tarafından ulaşım sorununun çözülmesini beklediğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.