Altındağ’ın şampiyonu “Paşa” oldu: 185 bin liraya satıldı

Altındağ’ın şampiyonu “Paşa” oldu: 185 bin liraya satıldı

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala Altındağ Kurban Pazarı’nda satış hareketliliği yaşandı. Yozgat’ın Aydıncık ilçesinden gelen “Paşa” isimli tosun, 930 kilo canlı ağırlığı ile pazarın şampiyonu olurken, 185 bin TL’ye alıcısını buldu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala pazarlardaki heyecan git gide artıyor. İnsanlar yavaş yavaş da olsa kurbanlıklarını almaya başlarken, besiciler ise bir yıldan beri gözü gibi baktıkları hayvanları satmaya çalışıyor. Bazı vatandaşlar ise pazarlardaki fiyat araştırmalarına devam ediyor. Altındağ’da bulunan Türkiye’nin en modern kurban satış alanına gelen besiciler hayvanlarını Kurban Bayramı öncesi satışa hazırladı. Bazı satıcılar getirdiği malları satmaya başlarken, bazı besiciler ise işlerin çok kötü olduğunu ve son üç güne dair beklentilerinin olduğunu ifade etti. Karapürçek’teki hayvan pazarına Türkiye’nin pek çok ilinden hayvan getirilirken, pazarın şampiyonu Yozgat’tan gelen “Paşa” oldu. Sahibinin verdiği isimle “Paşa” diye çağırılan boğa, 185 bin TL’ye alıcını buldu.

GÖZÜ GİBİ BAKTI

Her yıl Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan kurban pazarına geldiklerini ifade eden besici Muzaffer Korkmaz, Paşa’ya ve diğer hayvanlarına gözü gibi baktığını anlattı. Korkmaz, “İsim koymayı bilmem. Gelen giden Paşa deyince adı da Paşa olarak kaldı. Uzun zamandan beri gözümüz gibi bakıyoruz. Şu anda canlı kilo ağırlığı 930 kilogram. Ben her sene buraya geliyorum. Genellikle de büyük hayvanlar getiriyorum. Geçen yılın şampiyonu da benim çadırımdaydı. Karapürçek’te bu geleneği bozmadım. İki yıldır en büyük hayvanı getirme şansımızı yaşıyoruz. Daimi bir müşterim vardı. Gelir gelmez bunu ona sattım. 185 bin TL’ye alıcısını buldu” dedi.

pasa-4.jpg

“26 HAYVANDAN 5 TANE KALDI”

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde hayvancılık yaptığını belirten Muzaffer Korkmaz, Karapürçek Hayvan Pazarı’na toplamda 26 hayvan ile geldiğini söyledi. Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:

pasa-3.jpg

“Senelerdir hayvancılıkla uğraşıyorum. Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde bulunan ahırımızda yetiştiriyoruz hayvanlarımızı. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Bu sene kurbana toplam 26 hayvan ile hazırlandık. Genel olarak yem, saman ve yonca ile besledik. Pazara 26 büyükbaş getirdim. Hayvanlardan 21’, alıcısını buldu. Kalan 5 malımı da satmak için son günleri bekliyorum.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.