“Amaç galericileri dükkân sahibi yapmaktı amacın dışına çıkıldı”

“Amaç galericileri dükkân sahibi yapmaktı amacın dışına çıkıldı”

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç’un iddialarına Habervaktim aracılığıyla cevap verdi. Galerici esnafın mağdur olmaması için davayı açtıklarını belirten Kalkan, “Karşı taraf üyelerimizi hakir gördü, “1 milyon lirası o

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER Başkanı İlkay Kalkan, Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç’un şahsına karşı ithamlarda bulunmasına Habervaktim aracılığıyla cevap verdi. Esnafın ve çalışanların ekmek teknelerine zarar gelmemesi için dava açtıklarını ifade eden Kalkan, “Karşı taraf üyelerimizi hakir gördü, “1 milyon lirası olmayan bu işi yapmasın” şeklinde söylemleri oldu” dedi.  

OTONOMİ’DE AMACIN DIŞINA ÇIKILDI

Otonomi’de esnaftan çok yatırımcıya yönelik bir oluşum olduğunu savunan Kalkan,  “Biz bu derneği kendi başımıza buyruk kurmadık, karşı taraf üyelerimizi hakir gördü, “1 milyon lirası olmayan bu işi yapmasın” şeklinde söylemleri oldu. Otonomi projesinde esnafı düşünmediler daha çok yatırımcıyı düşündüler. Aydın başkan “mecbur kaldım yatırımcılara yöneldim” diyor, hâlbuki bir dernek başkanın ne yapması lazım önce esnafını düşünmesi lazım. Orası Başkent Otomotivciler Kooperatifi olarak alındı, amaç galericileri dükkân sahibi yapmaktı ama bu amacın dışına çıkıldı. Galerici arkadaşlarımız bize geldi ve yeni bir dernek kuralım kooperatif kuralım şeklinde talepte bulundu” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ BİZİ BU GÖREVE GETİRDİ

“Derneğimiz kurmadan önce Aydın beyle görüştük” diyen Kalkan “O da bize; “aranızdan dükkân alan çıkmaz siz boşuna uğraşıyorsunuz” dedi. Biz birlik beraberlik içinde olmak istediğimizi kendisine ilettik, projede esnafın az yatırımcının çok olduğunu ifade ettik. Ancak bize yok dediler ve benimsemediler. Galericiler olarak kendi aramızda toplandık ve yeni bir kooperatif kuralım düşüncesi ortaya atıldı, biz yola böyle çıktık. Biz bu görevi istemedik arkadaşlarımız bizi bu göreve getirdiler. Allah rızası için bu göreve başladık ve iyi niyetimizle bir yerlere getirmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

KALMAK İÇİN DEĞİL GİTMEK İÇİN KURDUK

ANODER Derneği’ni kalmak için değil gitmek için kurduklarını aktaran Başkan Kalkan, “Hemen Gölbaşı’ndaki araziye talip olduk ancak arazide bazı pürüzler çıktığı için alamadık. 7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimlerinde de bütün Ankara vekillerimizle görüştük. Ankara vekillerimize şunu anlattık, şöyle bir yanılgı vardı, Ankara’da yapılan galericiler sitesi Ankara bütün esnafı kapsıyor. Bu açıldığı zaman kesinlikle bu iş çözümlenecek diye bakıyorlardı. Biz yola çıktığımızda şunu belirttik; Ankara’da 500 tane esnaf olmadığını, 1500’den fazla esnafın bulunduğunu, yapılan yerin ticarete uygun olmadığını, vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için ikinci bir galericiler sitesi olması lazım, biz bu şekilde yola çıktık” dedi.

İKİNCİ BİR NOKTAYA KESİNLİKLE İHTİYAÇ VAR

İkinci galericiler sitesinin yapımı için yetkili makamlarla anlaştıklarını daha sonra sıkıntıların çıktığını belirten Kalkan, “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle de görüştük ve ikinci bir galerici sitesinin yapımı için anlaşmaya vardık. Hatta Melih Başkanın Radyo programında açıklaması oldu dedi ki; “Ankara’da yapılmakta olan oto galeri sitesi yeterli olmadığı için Gölbaşı’nda ikinci bir galericiler sitesi yapılacak daha sonra sokak aralarında galeri kalmayacak.” Bu şekilde görüşüldü ve daha sonra başkanımızın kafasını karıştırdılar. En son görüşmemizde Başkan yapılan yerin faaliyete girmesini beklememizi söyledi, biz orayı yapanlara ve emek harcayanlara saygı duyuyoruz. Ama şu durum var, biz ne yapacağız, bizim yerimiz yok. Bize yer tahsis edin ya da orası dolsun diyorsanız bizde o zaman faaliyetimizi devam ettirelim. Dolduktan sonrada ikinci bir noktayı yapalım ama şuanda kesinlikle böyle bir ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

DÜKKÂN SAYISI ARTTIKÇA ESNAF SAYISI ARTIYOR

Aydın Erkoç’un ithamlarına Kalkan şöyle cevap verdi: Aydın bey önceden diyordu ki; “Ankara’da 400-450 esnaf var oraya herkesi getirebiliriz.” Gazete açıklamalarında dükkan sayılarını 700’e çıkardılar ve 150 tane daha dükkan yaptılar. Orada büro tarzı galeriler yaptılar, yani katta bürolar var aşağıda 2-3 arabalık yer var. Bu sefer 700 esnaf olduğunu söylüyor yani Otonomi’de dükkân sayısı arttıkça esnaf sayısı da artıyor. Bize inadı, gururu bırak diyorlar bizim inadımız ve gururumuz yok, bu mesele bizim kendi fevri meselemiz değil. Burada benim 500 tane üyem var, diyorlar ki başkanım yanındayız. Bize güvendiler itimat ettiler bizde onların güvenini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz.”

YERİMİZDE KALMAK İÇİN BU DAVAYI AÇMADIK

Gazetelerde durumun yanlış anlatıldığını iddia eden Kalkan, “Biz mağdur olmamak için bu davayı açıttık, yerimizde kalmak için bu davayı açmadık. Biz bu davayı açmasaydık dükkanlarımız kapatılacaktı ve bir sürü esnaf ve çalışan mağdur olacaktı. Biz kalmak değil gitmek istiyoruz. Daha önce Ankara vekilleriyle görüştüğümüzde “arkadaşlar sizi kimse bir yere gönderemez, eğer ihtiyaç varsa siz sivil toplum örgütünüzü oluşturun ve yeni bir yapmak için çalışın” dediler ama bizi şuan yalnız bıraktılar” ifadelerini kullandı. “Ticaret Odası Başkanı sadece onların başkanı değil bizimde başkanımız”  ifadelerini kullanan Kalkan “Biz odaya üyeyiz. Şu ortamda biz isterdik ki ticaret odası yanımızda olsun, esnaf sanatkarlar odası yanımızda olsun. Biz üye olmayan arkadaşlara üye olun diye sitem ediyoruz ancak arkadaşlarımız; “Şimdi başkanım siz niye üye olmuyorsunuz diye bize sitem ediyorsunuz, hani nerede ticaret odası yanımızda mı, esnaf sanatkarlar odası yanımızda mı, bizimle ilgili hiçbir açıklamaları oldu mu, olaylardan haberi yok mu, bunlar uyuyor mu bize niye destek olunmuyor” şeklinde sitemde bulundu.

MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Bize inadı, gururu bırak diyor, asıl inadı ve gururu kendisi yapıyor” diyen Kalkan, “Sen Otonomi’nin patronu değilsin sen esnafın başkanısın önce esnafın sorunlarını çözmen gerekiyor. Herkesi eşit şekilde temsil etmediler parası olanın yanına yanaştılar, parası olan bu işi yapsın, parası olmayan bıraksın şeklinde düşündüler. Küçük esnafa yazık değil mi kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor, vergi veriyor. Herkes büyüyecek diye bir şey yok ki niye bu insanların elinden tutulmuyor. Basına da sitemde bulunuyorum güçlünün yanında yer alıyorlar ama mağduriyetimizi görmüyorlar. Bizim yeni oto galeri sitesi için görüşmelerimiz devam ediyor, 2-3 yerden arsa baktık ve bir arsa belirleyeceğiz. Yerel yönetimlerle ve yetkili makamlarla görüşeceğiz ve yeni oto galeri sitesinin yapılması için mücadele vermeye devam edeceğiz. Bizi kamuoyuna yanlış anlatıyorlar bizim gerçek niyetimiz bu” dedi.                                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.