AMAN DİKKAT!

AMAN DİKKAT!

18 milyon öğrencinin ders başı yapmasına sayılı günler kaldı. Aileler kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı. Uzmanlar ise birçok hastalığa sebebiyet veren sağlıksız kırtasiye ürünlerine karşı aileleri uyarıyor.

GÜVENİLİR YERDEN ALIŞVERİŞ YAPILMALI

Habervaktim'e konuşan Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ünal Şimşek, sağlıksız kırtasiye ürünlerine karşı okul öncesi vatandaşları uyardı. Şuan herkesin her şeyi rahatça satabildiğinden yakınan Şimşek, devletin bu konuyu sıkı takip etmesi gerektiğini belirtti. Şimşek, ailelerin çocuklarını riske atmamak için tanıdık, bildik kırtasiyecilerden alışveriş yapmalarını ve bilindik markaları almalarını istedi.

BİRÇOK HASTALIĞA SEBEBİYET VERİYOR
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise alınacak kırtasiye ürünlerinin mutlaka menşei ile markasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi ve ürünlerde CE ve TSE uluslararası standart işaretlerinin aranması gerektiğini belirtti. TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz da sağlıksız ürünlerin çocuklarda başta kanser olmak üzere obezite, hiperaktivite, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkardığını açıkladı.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara’da 1 milyon 153 bin, Türkiye’de ise 18 milyon öğrencinin yaz tatilinin ardından ders başı yapmasına sayılı günler kaldı. Çocuğu okul çağında olan aileler, bir yandan Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da çocuklarının okul ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Uzmanlar ise özellikle Çin'den gelen sağlıksız kırtasiye ürünlerindeki tehlikeye dikkat çekerek, aileleri güvenilir yerlerden alışveriş yapamaya ve güvenilir ürünleri almaya davet ediyor.    

TANIDIK BİLDİK YERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN

Habervaktim'e konuşan Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ünal Şimşek, sağlıksız kırtasiye ürünlerine karşı vatandaşları uyardı. İlacı satma yetkisinin sadece eczanelere verildiği gibi kırtasiye ürünlerini satma yetkisinin de belgeli kişilere verilmesi gerektiği önerisinde bulunan Şimşek, şuan herkesin her şeyi rahatça satabildiğinden yakındı. Devletin bu konuyu sıkı takip etmesi gerektiğini belirten Şimşek, ailelerin çocuklarını riske atmamak için tanıdık, bildik kırtasiyecilerden alışveriş yapmalarını ve bilindik markaları almalarını istedi. Şimşek, sağlıksız olduğu tespit edilen yerlerin hemen şikayet edilmesini de dile getirdi.   
STANDARTLARA UYGUNLUK ARANMALI
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise alınacak kırtasiye ürünlerinin mutlaka menşei ile markasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Alınacak ürünlerde CE ve TSE 
uluslararası standart işaretlerinin aranması ve ürünlerin güvenilir 
yerlerden alınması gerektiğini belirten Palandöken, rengârenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmamasını gerektiğini belirtti.

ÇOK DİKKAT EDİLMELİ

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz da yaptığı açıklamada 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için, velilere okul alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken konularda hatırlatma ve uyarılarda bulundu. Korkmaz “TSE olarak kalite ve güvenirliğe yönelik çalışmalarımızın ve bunu tescilleyen belgelerimizin velilerimize okul alışverişinde yardımcı olacağına inanıyoruz. Velilerimizin okul alış verisinde satın alacakları ürünlerde kalite ve güvenirlik açısından TSE belgelerini aramaları çocuklarının sağlıklı büyümelerine katkı yapacağı gibi, geleceğimiz olan çocuklarımızın da kalite ve güven bilinciyle yetişmelerine destek olacaktır" dedi.

BİRÇOK HASTALIĞA SEBEBİYET VERİYOR

Sağlıksız kırtasiye ürünlerinin çocuklarda oluşturabileceği risklere de değinen Korkmaz, "Güvenlik standartlarına uygun olarak üretilmeyen ürünler, kullanıcılar için en basiti hijyen kaynaklı olmak üzere, sağlığın bozulmasına neden olabilecek riskler taşımaktadır. Okul araç gereçlerinde çocuklarınız için seçtiğiniz markasız ve kaynağı belirsiz ürünler, başta kanser olmak üzere obezite, hiperaktivite, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarmak anlamına gelecektir" diye konuştu.  

 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.