Aman DİKKAT

Aman DİKKAT

Geçtiğimiz günlerde İskitler Demirciler Sanayi Sitesinde çöplerin biriktirildiği alanda yangın çıktı. Çöplük alanda meydana gelen birçok patlama tehlike oluşturdu.

İskitler Demirciler Sanayi Sitesinde çöp biriktirilen bir alanda yangın çıktı. Öğle sıralarında çıkan yangın, çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Yangının çıktığı noktaya işletmelerin yakın olması tedirginlik oluşturdu. Neyse ki olay yerine zamanında yetişen itfaiye ekipleri sayesinde büyük bir facia yaşanmadı. İskitler’deki yangına müdahale için olay yerine intikal eden Ankara İtfaiyesi amatör uygulamalarıyla çevredekileri şaşırttı. Yangına müdahale sırasındaki kasksız itfaiyecilerin bulunması vatandaşların tepkisini çekti. Güvenlik önlemleri almadan yangına müdahale edenlerin stajyer itfaiyeci olması dikkatlerden kaçmadı.

TEDBİRSİZ MÜDAHALE
İskitler’de çöplerin toplandığı alanda yangın çıktı. İşletmelerin yakınında çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Çöplük alanda meydana gelen birçok patlama tehlike oluşturdu. İskitler Demirciler Sanayi Sitesindeki yangına müdahale eden itfaiye ekipleri amatör uygulamalarıyla sınıfta kaldı. 
Yangını söndürmek için İskitler Demirciler Sitesine gelen itfaiye ekiplerinin arasında genç stajyerler bulunuyordu. Yangına müdahaleyi büyük oranda bu stajyerler gerçekleştirdi. Stajyer itfaiyecilerin güvenlik önlemi almadan müdahalesi dikkatlerden kaçmadı. 

AMATÖR UYGULAMA
Kadrolu itfaiyeciler başlarında kaskları ve özel kıyafetleri ile olay yerinde bulunurken, yaşları küçük stajyer itfaiyecilerin güvenlik önlemi almadıkları görüldü. Ankara İtfaiyesine bağlı stajyerler kasksız ve çıplak elle alevlere yaklaşıp müdahalede bulundu. Ayrıca stajyerlerden bazılarının ayaklarında spor ayakkabısı bulunuyordu. Bu görüntülere şahit olan vatandaşlar tepki gösterdi. 

Yanan çöplükte küçük çaplı birçok patlama meydana geldi. Patlama sonucu etrafa saçılan cam parçaları çevredeki vatandaşları korkuttu. Böyle bir ortamda tedbirsiz bir şekilde alevlere su püskürten stajyerler tehlikenin eşiğinden döndü. İstikler’deki yangına müdahale eden ekipler amatör uygulamalarıyla dikkat çekti. Neyse ki korkulan bir durum olmadı ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı.


HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.