Amatör futbolda heyecan başladı

Amatör futbolda heyecan başladı

19 Mayıs Stadyumu Dış Sahalarda düzenlenen sezon açılış törenine Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de katıldı.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından koordine edilen 2017 – 2018 Ankara Amatör Futbol Sezonunun açılış töreni 19 Mayıs Stadyumu Dış Sahalarda gerçekleştirildi.
Sezon açılış törenine  AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, İl Hakem Kurulu Başkanı Sürhat Müniroğlu, antrenörler ,sporcular ve aileleri katıldı.

AMATÖR RUH OLMADAN PROFESYONELLİK OLMAZ

Sezon açılışına ilişkin açıklamalarda bulunan  Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun her zaman yanında olmak istediğini belirterek, "Amatör ruh olmadan profesyonellik olmaz. Çünkü bu işin temeli amatörlükten geçiyor. Onun için ben amatörlüğü çok önemsiyorum. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun bütün faaliyetlerinde bulunmak, destek olmaktan da çok keyif alıyorum. Sezon açılışında arkadaşlarımızla beraber olmaktan da çok keyif aldım. İnşallah bu sezon çok başarılı takımlar çıkar. Amatör spor kulüpleri profesyonel kulüplere çok güzel sporcular yetiştirir. Sporcuların kendi takımlarını da en başarılı bir şekilde temsil edeceklerini düşünüyorum. Amatör spor olmadan işin temeli olmaz. Yeni sezonu hayırlı olsun. Sporcularımız amatör ruhu kaybetmesin. "diye konuştu. 

AMATÖR SPORA DESTEK VERMELİ

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, amatör  ruhun her zaman için iyi olduğunu dile getirerek," Keşke insanlar hayatı boyunca o amatör ruhunu koruyabilmiş olsa.  Ben Ankara’da amatör sporun daha da güçlenmesi ve herkesin  de buna destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu sezon dostluk ,kardeşlik ve sevgi dili hakim olsun. Sezonun tüm Başkentimize gençliğimize ve Ankara’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ANKARA SPORUN DA BAŞKENTİ OLMALI

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu yaptığı açıklamada . Kazasız belasız güzel bir sezon geçmesi için temenni de bulunarak şöyle devam etti:
"Amatör futbol sezonumuzu açtık. Allah utandırmasın. Kazasız belasız bir güzel sezon geçirmeyi Allah’tan niyaz ediyorum. Ankara’mızın en büyük özelliklerinden bir tanesi bu kadar yoğun bir maç trafiği olmasına rağmen,  son derece fair play içerisinde geçen bir sezon yaşıyoruz. Geçen yılki istatistiklere baktığımızda bunu çok rahat görebiliyoruz. Bu sezonun da ben aynı şekilde geçeceğini ümit ediyorum. Bugün bizi yalnız bırakmayan Ankara Milletvekilimiz Nevzat Ceylan beyefendiye teşekkür ediyorum. Her zaman amatör spor ve sporcunun yanında oldu. Bugün de bizi yalnız bırakmadı. Kendisinin de Ankara sporuna çok büyük katkıları var. Tesisleşme anlamında ciddi bir çalışması var. Sağ olsun geçen de Sayın Bakanımızın yanına gittik. Hem spor kompleksi ile alakalı hem de ilimizin çeşitli bölgelerindeki spor tesisleşmesi ve yapılaşması ile alakalı ciddi bir görüşme oldu.  Kendisi bunun da sıkı bir takipçisi. İnşallah Ankara sporuna, Ankara amatör futboluna ve tüm branşlarına en iyi seviyeye çıkarma  adına sayın vekilimizin ve yerel yöneticilerimizin de katkıları ile beraber Ankara’ya güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Ankara’nın sporun da başkenti olması için çalışmaya devam edeceğiz.”
Sezonun açılış maçı öncesinde Hocalar ve Şöhretler karması açılış maçı oynandı.   Süper Amatör Lig’in açılış maçında ise TKİ Spor ile Kahramankazan Belediyespor karşı karşıya geldi. TKİ Spor sahadan 1-0 galip ayrılarak sezona galibiyet ve üç puanla başladı.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.