Anafartalar EKOLÜ SÜRÜYOR

Anafartalar EKOLÜ SÜRÜYOR

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte düğün alışverişinde hareketlilik başladı. Başkent’te uygun fiyatları ve ürün çeşitliliği ile yılların ekolü Anafartalar Çarşısı bu yıl da evleneceklerin bir numaralı adresi olmayı sürdürüyor.

Dünya evine girmeye hazırlanan vatandaşların Başkent’teki adresi değişmiyor. Yıllardan beri düğün alışverişinde ürün çeşitliliği ve uygun fiyatlarıyla ekol haline gelen Anafartalar Çarşısı bu yıl da vatandaşın bir numaralı tercihi olma yolunda hazırlıklarını tamamladı.

Anafartalar Çarşısında 10 yaşından beri düğün kıyafetleri satışını gerçekleştiren Timur Toprak, “Anafartalar esnafı olarak gelinlik ve abiye sektöründe yine aynı ekolü devam ettiriyoruz. Günlük kıyafetlerde, takım elbisede ve bayan giyiminde alışveriş merkezleri açıldığı için biraz daha müşterileriler oraya kaydı. Ancak düğün olarak bizim çarşımız yine bir ekol. Senelerce de böyle devam edecek gibi görünüyor” dedi. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da evlenecek olan kişilerin Anafartalar Çarşısı’na gelerek alışverişlerini yaptıklarını dile getiren Toprak, “ 6,7,8. aylarda düğünler olduğu için gelinlik, abiye, bindallı satışları da artıyor. Gelin adayları Anafartalar Çarşısı’nı tercih ediyor. Buradaki ürün çeşitliliğini başka bir yerde bulamıyorlar. Evlenecek olanlar buraya geliyor, alacağı modeli seçiyor, provalarını yapıyor ve sonunda memnun olarak buradan ayrılıyor. Evleneceklerin yakınları da bizi tercih ediyor. Onlar da abiyelerini buradan beğeniyorlar. İşlerimiz açılmaya başladı. Allah nasip ederse bu aydan sonra daha iyi olacak inşallah” şeklinde konuştu. 

DÜĞÜN İÇİN HER ŞEY BURADA

Anafartalar Çarşısı düğün alışverişi için piyasadaki en uygun adreslerin başında geliyor. Ürün çeşitliliği ve uygun fiyatlarla vatandaşın tercihinde ilk sırada yer alıyor. Çarşı esnaflarından Timur Toprak, “Anafartalar Çarşısı’nda düğün, nişan, kına için her şeyi burada bulabilirler. Ankaralıları eskiden olduğu gibi yine buraya bekliyoruz. AVM’lerden daha fazla çeşitliliğe ve uygun fiyatlara kıyafetlerini buradan temin edebilirler. Anafartalar Çarşısı’nda iç çamaşırından, gelinliğine kadar her alışverişi yapabilirler. Kızılay’da, Tunalı’da, Karum’da fahiş fiyatlara gelinlik satılıyor.  Vatandaşlar piyasadaki marka gelinliklerin aynı kalitesindeki ürünü buradan 5’te 1 fiyatına bulabilirler” ifadelerini kullandı. 

PAZARLIK SÜNNETTİR

Alışveriş yapan vatandaşların memnun ayrıldığını ve bu yüzden müşterilerin çoğunun referanslı geldiğini söyleyen Anafartalar esnafı Timur Toprak, “Biz 40 yıldır burada hizmet veriyoruz. Bizim müşterilerimizle aramızda samimiyet var. Zaten gelenlerin çoğu referanslı geliyor.’’ dedi. Sayfa 2’de
Müşterilerimizi memnun ediyoruz ki onlar da başkalarına bizi önersin. Tamamen bu şekilde çalışıyoruz. Hamdolsun ki gidenler de memnun ayrılıyor ki başkalarına da bizi tavsiye ediyorlar” dedi. 

OSMANLI TARZI REVAÇTA

Genç kızların rüyası gelinlikte her yıl farkı bir model öne çıkıyor. Damatlarda ise klasik değişmiyor. Herkesin bildiği klasik takım elbiselerin kullanımı devam ediyor. Bu yılın gelinlik ve abiye modelleri hakkında bilgi veren Anafartalar esnafı Timur Toprak, “ Bu yıl A kesim gelinlikler tercih ediliyor. Prenses model isteyenler de oluyor. Bindallılarda Osmanlı tarzı ilgi görüyor. Tarih konulu dizilerin de etkisiyle Osmanlı tarzı işlemeli bindallılar insanların beğenisini kazandı. Bu tarzda satışlarımız yoğunluk kazanıyor. Erkeklerde ise değişen bir şey olmuyor. Kadınlarda her yıl ayrı bir model öne çıkarken erkekler geçmiş yıllardan beri takım elbise ile evlenmeye devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

HAKAN ŞAHİN  - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.