Andulasyon tedavisi ile diyetlere alternatif çözüm

Andulasyon tedavisi ile diyetlere alternatif çözüm

Diyetisyen Selma Demircioğlu ile son zamanlarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan, kilo vermek isteyen kişilerin diyet harici alternatif yol olarak gördüğü Andulasyon tedavisini konuştuk.

Son zamanlarda fazla kilolarından kurtulmak, fit ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak isteyen çoğu kişi diyet dışında alternatif yollar arıyor. Sosyal medyada çok sık rastlanan su orucu, ölüm orucu, aralıklı oruç, detokslar insan sağlığında olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Diyet harici alternatif bir yol olarak karşımıza çıkan, günümüzde gittikçe daha da popülerleşen Andulasyon tedavisi ile kişi hem kilolarından kurtuluyor hem de vücudun çeşitli bölgelerinde var olan ağrıları gidermeye yardımcı oluyor.

Titreşimin medikal kullanımı ile gerçekleştirilen terapi sistemi olan Andulasyon tedavisini Diyetisyen Selma Demircioğlu ile konuştuk. Demircioğlu, “Bu cihaz bütünsel bir tedavi sağlıyor. Cihaz metabolizmayı aktifleştirdiği için daha hızlı yağ yakımı gerçekleşiyor. Bu sayede de verilen kiloları daha geç vücudumuza alıyoruz. Cihaz sayesinde vücut artık çalışan bir vücut haline geliyor. Bir de bunu diyetle desteklerseniz çok daha olumlu sonuçlar elde ediyorsunuz” dedi.

ic222-1.jpg

SADECE FİZYOTERAPİSTLERE VE DİYETİSYENLERE VERİLİYOR

Başkent Üniversitesi mezunu Diyetisyen Demircioğlu, “Daha önce staj yaptığım yerlerde andulasyon cihazı vardı ve gelen danışanlarımdan hep olumlu cevaplar alıyordum. Danışanlarım cihaz günüm geldi diye çok fazla heyecanlanıp tedaviye büyük bir istekle geliyorlardı. Danışanlarım cihazın ağrılarına iyi geldiğini, kilo vermede yardımcı olduğunu, diyetle beraber uyguladıklarında daha hızlı kilo verdiklerini söylüyorlardı. Bende bu kadar çok olumlu yanı olan cihazı ofisime de almak istedim. Bu cihazın en güzel özelliklerinden biri sadece fizyoterapistlere ve diyetisyenlere veriliyor. Bilimsel verilere dayanıyor olması beni çok etkiledi” ifadelerini kullandı.

BÜTÜNSEL TERAPİ SAĞLIYOR

Andulasyon cihazında yarım saatlik programlarla vücudun 2 buçuk saat yürümüş gibi hissettirdiğini söyleyen Demircioğlu, “Cihazın verdiği titreşim ile metabolizma aktif hale geliyor. Vücudun sıvıları dolaşmaya başlıyor. Kan dolaşımı hızlanıyor. İç organlarda meydana gelen yağlanmalara iyi geliyor. Vücutta oluşan ağrı ve kabızlıklara da iyi geliyor. Bunların dışında ‘Bölgesel olarak incelme sağlar mı?’ diye soran çok oluyor. Tabii ki bölgesel incelme sağlıyor ama yürüyüşe çıktığınızda size ‘yürüyüş vücudunuz için artıdır’ deriz ama ‘yürüyüş yapın bölgesel incelirsiniz’ demeyiz. Bu cihazda böyle. Kendinizi yürümüş gibi artıda hissediyorsunuz ama sadece bölgesel bir avantaj sağlamıyorsunuz. Genel hatlarıyla her bölgeye faydası var. Bu yüzden de bütünsel terapi olarak adlandırılıyor” şeklinde konuştu.

ic661.jpg

ANDULASYON CİHAZI KİMLERDE KULLANILMAZ?

Demircioğlu, cihazın kimlerde kullanılamayacağını ise şöyle dile getirdi: “Manyetik etki yarattığı için kalp pili olanlar, cihazın sağlığı için 120 kilo olanlar, gebe olanlar cihaza giremiyor. Bu kişilerin dışında herkes cihaza girip tedavi olabilir. Örneğin vücudunda herhangi bir engeli olan kişiler, kamburu, anamoli, bacak problemleri gibi şikâyetleri olan kişiler de girebiliyor. Hatta kemik ağrılarına, kas ağrılarına, romatizmal ağrılara da çok iyi geldiği söyleniyor. Ben danışanlardan da bunları duydum. . Ağrılarım azaldı, dizlerimdeki, sırtımdaki, boynumdaki ağrılar azaldı diyen birçok danışanım oldu” diye konuştu.

DİYETLE DESTEKLENMESİ LAZIM

Ofisine almış olduğu andulasyon cihazının alman teknolojisi olduğunu aktaran Demircioğlu, “Bu cihazlarda 3 noktadan kızıl ötesi ışın ve ısı veriliyor. Bu da direkt olarak yağlara, yağların parçalanmasına etki ediyor. Zaten vücuttaki sıvıları harekete geçirdiği için metabolizmayı hızlandırarak yağ yakma etkisi oluşuyor. Kızıl ötesi ışın ve ısı ile birlikte zaten terleme oluşuyor vücutta. Bununla birlikte yağda parçalama özelliği de oluyor. Ödem atmada gerçekten çok iyi. Cihaz öncesi ve cihaz sonrası aldığım ölçümlerde 3-4 cm’e kadar anlık olarak sonuç alabiliyorsunuz. Tabi bunun kalıcı olabilmesi için diyetle desteklenmesi gerekiyor ve sürekliliği olması lazım” dedi.

41.jpg

DAHA HIZLI KİLO VERDİRİYOR

Demircioğlu, andulasyon tedavisi ile yapılan diyet sonucunda verilen kiloların eskiye nazaran daha yavaş olduğuna dikkat çekerek, “Cihaz metabolizmayı aktifleştirdiği için daha hızlı yağ yakımı gerçekleşiyor. Bu sayede de verilen kiloları daha geç vücudumuza alıyoruz. Cihaz sayesinde vücut artık çalışan bir vücut haline geliyor. Bir de bunu diyetle desteklerseniz çok daha olumlu sonuçlar elde ediyorsunuz. Hem diyetle beraber hem de tek başına yapılabilen bir tedavi ama eğer zayıfladığınız tartıda da görmek istiyorsanız diyetle desteklemeniz lazım” diye konuştu.

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.