Ankara 2014 Uyuşturucu Kullanımı Raporunda 4. Sıradaydı

Ankara 2014 Uyuşturucu Kullanımı Raporunda 4. Sıradaydı

Ankara’nın sorunlarını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ‘Ankara Yerel Gündem’ adıyla düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Fatih Çetinkaya, “Son 3 yıllık resmi araştırmada en yoğun uyuşturucu kullanımında Ankara ilk s

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ‘Ankara Yerel Gündem’ adıyla düzenlediği basın toplantısıyla Ankaralıların sorunlarını dile getirdi. Ankara’nın trafik, kentsel dönüşüm, belediye hizmetleri, uyuşturucu, işsizlik gibi sıkıntılarını gündeme getiren Fatih Çetinkaya, Türkiye’de en çok Ankara’da uyuşturucu kullanıldığını belirtti.  

BU BATAKLIĞI MUTLAKA TEMİZLEYİN

“Ankara’da uyuşturucu belasında da adeta bir kabus yaşanıyor” diyen Fatih Çetinkaya, “Ankara Uyuşturucu kullanımında alarm veriyor. Devletin çıkardığı uyuşturucu haritasında Başkentimizin birinci sırada oluşu bizleri endişelendiriyor. Kullanım yaşı her geçen gün düşerken önlem alması gerekenler adeta seyrediyor. İstatistiklerde yüksek riskli uyuşturucu kullananların sayısının binlerle ifade edilmesi korkunçtur. Narkotik ve uyuşturucu bağlantılı haberlerin ikinci sırayı aldığı verilere yansırken, çocuklar arasında madde bağımlılığında en üst sırada eroin olmasının sebebini hangi yetkili Ankaralılara izah edebilecektir? Son 3 yıllık resmi araştırmada en yoğun uyuşturucu kullanımında Ankara ilk sırada yer almaktadır. Bu tehlike devlet okullarının bahçelerinde bile kendini gösteriyor. Kaynak yetersizliğinden dolayı hiçbir ihtiyacını karşılayamayan, bundan dolayı da özellikle güvenlik zafiyeti yaşayan devlet okullarımızdaki korumasız çocuklarımız bu tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Herkesin gözü önünde sentetik madde, hap ve muhtelif uyuşturucu madde bağımlısı çocuklarımız, hepimizin arasında dolaşıyorlar. Ankara’daki bu bataklığı mutlaka temizleyin. Çünkü uyuşturucu terörün ta kendisidir. İkisi de masum insanların katilidir” ifadelerini kullandı.

GENÇ İŞSİZ ORANI YÜZDE 21,7

Ankara’da gençlerin iş bulma konusunda da büyük sıkıntı çektiğini dile getiren Çetinkaya, “Ankara’mızda genç işsiz oranı yüzde 21,7’dir. Bu rakam şüphesiz genç bir nüfusa sahip kentimiz için korkutucudur. 1 ile 29 yaş aralığında genç nüfus 2 milyon 388 bin 730’dur.  İşsiz gençliği başta uyuşturucu olmak üzere bir çok olumsuzluğun beklediği de aşikardır. Gençlerimiz yeterli istihdam alanları bulamamaktadır. Ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz millet olgusunu yaşatacak olan çocuklarımız, sağlıklı toplum bireylerini yetiştirecek gençlerimiz çaresizliğe mecbur bırakılmıştır. En yüksek gelir sıralamasında Ankara birinci sırada diye övünülüyor. Gelir sıralamasında şampiyon ilan edilen bir kentte geçimini sağlayamayan, asgari gıda giderlerini karşılayamayan insanlarımızın varlığını kim inkar edebilir ki” dedi.

TRAFİK ÇİLESİNİ BÖYLE BİTİREMEZSENİZ

Trafik sıkıntısının da Ankara’da her geçen gün arttığını ve alınan önlemlerin yetersiz kaldığını söyleyen Çetinkaya, “Ankara’nın en önemli gerçeklerinden birisinin hiç şüphesiz günlük hayatımızın etkileyen ulaşım ve trafik işkencesi olduğu gözlerden kaçmamaktadır. Her zaman söylüyoruz, toplu taşımada öncelikle raylı sistem yaygınlaşmadan ve niteliği artmadan, yeni yollar açılmak suretiyle her yıl 100 binin üzerinde nüfus artışı olan bir şehirde konforlu bir ulaşım sağlayamazsınız. Trafik çilesini asla bitiremezseniz. Kaldırımı daraltmakla, orta refüjdeki yeşili yok edip bir şerit açmakla, ulaşım sorununa neşter vurulamayacağını Ankara’yı yönettiğini zannedenler daha ne zaman anlayacaklardır? Ankara’da trafikte bin kişi başına 223 özel otomobil bulunduğu gerçeğini bu kenti yönetenler ne zaman göreceklerdir? Ankara’mızda tüm düzenlemelerin; “otomobil trafiğini daha fazla nasıl hızlandırırız” anlayışıyla yapılmasından nasıl vazgeçeceklerdir? Oysa otoyol taşımacılığından endekslenen bir şehir olamaz. Trafik sorunu, bir şehrin kalbine çok şeritli otoyollar yapılarak çözülemez” şeklinde konuştu.       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.