Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz: Biz her zaman öğrencilerimizin yanındayız

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz: Biz her zaman öğrencilerimizin yanındayız

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, önceliklerinin eğitim olduğunu belirterek “Gençler ve öğrencilere yalnız değilsiniz diyoruz. Bununla birlikte bir sloganımız da opera, bale ve tiyatroya gitmeyen öğrencimiz kalmayacak” dedi.

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, dernek olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dernek olarak önceliklerinin hemşehrilerinin yanında bulunmak olduğunu vurgulayan Camgöz, “Biz memleketimizde böyle gördük” dedi.

balder-1.jpg

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, Balıkesir, Ankara ve Türkiye genelinde yaşayan tüm Balıkesirlilere seslenerek; birliktelik mesajı verdi. Ankara Balıkesirliler Derneği’nin 2004 yılında Ankara’da yaşayan Balıkesirlileri bir araya getirmek ve eğitim, iş ya da tayin nedeniyle Ankara’da bulunan Balıkesirlilere ‘Yalnız değilsiniz, her zaman uğrayabileceğiniz bir kapınız var’ diyerek, yanlarında olmak amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Camgöz, “Biz memleketimizde böyle gördük” dedi.

balieksir-1.jpg

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

Başkan Servet Camgöz, Ankara Balıkesirliler Derneği’nin hemşehrilerin buluşma noktası olduğunu belirterek, “Ankara’daki birbirinden kopuk ve bağlantısı olmayan hemşehrilerimizi, gençlerimizi ve öğrencilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı ve Balıkesir’in kurtuluşu gibi özel gün, hafta ve aylarda etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerimize yeni eğitim öğretim dönemi başlangıcında merhaba kahvaltısı ve üyelerimize ise kahvaltı ve akşam yemeği düzenleriz. Balıkesir’in kurtuluş günü olan her 6 Eylül’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarına çelenk koyarız. Bu Ankara’daki dernekler içinde ilktir. Her branşta deplasman maçına gelen Balıkesir takımlarına buranın bir deplasman olmadığını göstermek için desteğe gidiyoruz. Ankara’da yaşayan Balıkesirlileri bir araya getirmek ve üniversite öğrenimi başta olmak üzere çeşitli nedenlerle Ankara’da bulunan Balıkesirlilere ‘Yalnız değilsiniz, her zaman uğrayabileceğiniz bir kapınız var’ diyerek, yanlarında olmak amacımız. İyi günde kötü günde; özellikle kötü günde biz arkadaşlığı çok severiz. Biz memleketimizde böyle gördük” dedi.

balder2-1.jpg

KÜTÜPHANEMİZİ AÇTIK

Dernek olarak eğitim ve kültür-sanat alanında aktif çalışmaları olduğunu dile getiren Başkan Camgöz, “Biz diğer derneklerden farklı olarak Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencilerimiz için dernek odalarımızdan birini kütüphaneye dönüştürdük. Kütüphanemiz içinde tıptan mühendisliğe genel kültürden genel yeteneğe birçok kitap mevcut. Kütüphanemiz üyelerimizin, hemşehrilerimizin bağışlarıyla büyüdü. Özellikle hemşehri yazarlarımızdan Feyza Hepçilingirler bir koli kitap bağışladı. Eğitimci Emin Çarıkçı kendi kitaplarını hediye etti” şeklinde sözlerini sürdürdü.

kanittt.jpg

OPERA, BALE VE TİYATROYA GİTMEYEN KALMAYACAK

Camgöz, “Öğrencilerimiz çoğu şeyi oradan bulup okuyabilir ve çalışabilir. Derslerine buradan takviye alabilir. Bizim için öncelik eğitim; gençler ve öğrencilere yalnız değilsiniz diyoruz. Bununla birlikte bir sloganımız da opera, bale ve tiyatroya gitmeyen öğrencimiz kalmayacak. Buna uzun süredir devam ediyorduk fakat pandemi nedeniyle ara vermiştik. Şimdi tekrar başlayacağız. Böylece hemşehrilerimizin sosyal kültürel dünyalarına da bir katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.