Ankara deprem bölgesi mi?

Ankara deprem bölgesi mi?

Ankara deprem risk haritası ile ilgili akıllarında oluşan sorulara cevap aranıyor. Ankara deprem risk haritası ne diyor? Ankara deprem riski taşıyor mu? Ankara deprem risk haritasına göre Başkentte deprem riski en yüksek ilçeler hangileri?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevre illerde de yıkıma neden olan şiddetli depremler, vatandaşlarda paniğe neden oldu. Özellikle depremi hisseden vatandaşlar yaşadıkları, bulundukları il ve ilçelerin deprem riski taşıyıp taşımadığını merak ediyor.

Başkentte de vatandaşlar Ankara deprem risk haritası ile ilgili akıllarında oluşan sorulara cevap arıyor. Ankara deprem risk haritası ne diyor? Ankara deprem bölgesi mi? Ankara deprem riski taşıyor mu? Ankara deprem risk haritası göre Başkentte deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? Peki Ankara Bağlıca fay hattı ne anlama geliyor?

Ankara deprem risk haritası, Türkiye’nin deprem haritası üzerinden kolayca sorgulanabilir.

Türkiye’nin deprem haritası ise, 1996 yılında yürürlüğe girmiş, 2018 yılından AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş ve 1 Ocak 2019 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak ilan edilmiştir.

ANKARA 4. DERECEDE DEPREM BÖLGESİNDE

Türkiye’nin Deprem Tehlike Haritası Ankara için bize ne söylüyor? Ankara deprem bölgesi mi? Türkiye’nin Deprem Tehlike Haritası’na baktığınızda, Ankara’nın 4. Derecede Deprem Bölgesi’nde olduğunu görüyoruz. Başkent Ankara, jeolojik ve coğrafi konumu itibarıyla kendisi başlı başına bir deprem bölgesi değildir. Ankara çevresindeki depremlerden etkilenen bir kenttir. Ankara’nın deprem haritasına göre ise, kentin kuzeyinde 1. Derece Deprem Bölgesi bile var! İşte Ankara ilçeleri ile ilgili o harita:

ankara-deprem-risk-haritasi.jpg

HANGİ İLÇE DAHA RİSKLİ?

Ankara deprem risk haritası ne diyor peki? Ankaranın deprem haritasına göre, durumları şöyle:

  • Çamlıdere ve Evren ilçeleri 1. derece deprem bölgeleri arasında yer alıyor.
  • Bala, Elmadağ, Nallıhan ve Kızılcahamam 2. derece deprem bölgesinde
  • Çubuk, Beypazarı, Güdül ve Gölbaşı 3. derece deprem bölgesi olarak geçiyor.
  • Etimesgut, Haymana, Çankaya, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle, depremin en az beklendiği ilçeler olarak 4. derece deprem bölgesinde yer alıyor.

Peki göçük altında kaç kişi var?

Peki, göçük altında kaç kişi var; enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne?

Her geçen dakika göçük altında kurtarılmayı bekleyen insanların aleyhine işliyor. Hayatta kalma ihtimallerini düşünüyor.

Bu noktada göçük altında kaç kişi var; enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne sorularının cevabı büyük önem taşıyor.

Enkaz altında kaç kişi var?

En kritik soru olan bu konuda devlet yetkililerinden net bir açıklama gelmiş değil.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte kaç binanın yıkıldığına ilişkin soruya, "60 bin nüfuslu ilçenin yarısından çoğu yok" cevabını verdi.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da, tahmini 192 bin kişinin göçük altında kaldığını söyleyerek, endişeleri artırdı.

Enes Boyacı / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.