Ankara Dikimevi-Natoyolu metro hattı ne zaman açılacak?

Ankara Dikimevi-Natoyolu metro hattı ne zaman açılacak?

Çevre halkı umutla Dikimevi-Natoyolu metrosunu bekliyor. Peki Dikimevi-Natoyolu metro hattı ne zaman kullanıma açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın en büyük seçim vaatlerinden birisi olan Dikimevi-Natoyolu metro hattı projesinin akıbeti henüz belli değil. Peki, Ankara Dikimevi-Natoyolu metro hattı ne zaman açılacak? Tüm detaylar haberimizde.

MANSUR YAVAŞ’IN SEÇİM VAATLERİNDENDİ

31 Mart 2019’da yapılan belediye seçimlerinde oyların yüzde 50,93’ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturan Mansur Yavaş’ın en büyük seçim vaatlerinden birisi olan Dikimevi-Natoyolu metro hattı henüz faaliyete açılmış değil.

Proje ilk olarak Şubat 2022 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğüne sunulmuş ve onay almıştı. Aralık 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesinden 320 milyon avro tutarındaki kredisinin onaylanması ile 2023 yılı içerisinde projeye başlanması bekleniyor.

ankara-dikimevi-natoyolu-metro-hatti-ne-zaman-acilacak-2.jpg

8 AYRI İSTASYONDAN OLUŞACAK

Dikimevi-Natoyolu metro hattının 7,4 kilometre olması bekleniyor. 8 ayrı istasyondan oluşacak projeyi kapsayacak hat Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimlerinden oluşacak.

MANSUR YAVAŞ PROJE İÇİN NELER DEMİŞTİ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş proje için çok heyecanlı olduğunu belirtmiş ve sözlerine şu şekilde devam etmişti: ‘’Mamak’ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY’a bağlayacak Dikimevi-Natoyolu metro projemizi tamamlayarak bugün itibari ile Ulaştırma Bakanlığına sunduk. Onay işleminden sonra Cumhurbaşkanı’nın yatırım programına almasıyla birlikte yapım ihalesine çıkacağız.”

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.