Ankara Kahvaltı Mekanları

Ankara Kahvaltı Mekanları

Ankara kahvaltı mekanları ile Türkiye’nin öne çıkan şehirlerinden biri olarak sizlere sayısız seçenek sunar. Her ilçede farklı konseptlerle hizmet veren Ankara kahvaltı mekanları, kalitelerini üstün hizmet anlayışıyla kanıtlamayı başarır.

Güne sağlam bir başlangıç yaparken geçirdiğiniz vakti sevdiklerinizle de paylaşmak için Ankara kahvaltı mekanları arasından tercih yapabilirsiniz. Zira Ankara, bu konuda Türkiye’nin öne çıkan şehirlerinden biri olarak sizlere sayısız seçenek sunar. Her ilçede farklı konseptlerle hizmet veren Ankara kahvaltı mekanları, kalitelerini üstün hizmet anlayışıyla kanıtlamayı başarır.

Gerek açık alanda gerekse şömine önünde konuklarını ağırlayan kahvaltı mekanları Ankara halkının özellikle de hafta sonlarında ziyaret ettiği yerler arasındadır. Bunların içinde lezzet, ilgi ve diğer imkânları müşteri memnuniyetiyle harmanlamayı başaran mekanları şu şekilde sıralamak mümkündür. Müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu Ankara serpme kahvaltı mekanları sayesinde hayata lezzetli bir mola verebilirsiniz.:

1. Deniz Kozanlı

13 yıldır Çankaya-Balgat konumunda faaliyet gösteren Deniz Kozanlı, butik bir işletme olarak öne çıkıyor. Güler yüzlü personeller, konuklara ev konforunu sunarken aynı hassasiyeti menü konusunda da göstermeyi ihmal etmiyor. Özel Bolu kahvaltısına ek olarak mantısıyla da meşhur olan Deniz Kozanlı, Ankara Çankaya kahvaltı mekanları arasında öne çıkıyor.

Ankara kahvaltı mekanlarından birisi deniz kozanlı

Adres: Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, 1368. Sokak, Balgat, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 285 8556

Web Sitesi: www.deniz-kozanli.com

2. Bahçemiss Eymir

Eymir Gölü’nün kıyısında konumlanarak misafirlerini ağırlayan Bahçemiss Eymir, Ankara’da açık hava kahvaltı mekanları denildiğinde akla gelen mekanlar arasında bulunuyor. Şehrin gürültüsünden uzakta, temiz hava içinde hafta sonuna farklı bir soluk getirmek için tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Bahçemiss Eymir bahçesi

Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi, Eymir Gölü Yolu, No:213, Çankaya/Ankara

Telefon: 0537 034 4799-0555 389 4448

Instagram: bahcemisseymir

3. Otto Lounge Restoran Cafe

Otto Lounge Restoran Cafe, zengin menüleri ve sunum konusundaki hassasiyeti itibarıyla Ankara’da kahvaltı mekanları arasında adından söz ettirmeyi başarıyor. Hem açık hem de kapalı alanı bulunan Otto Lounge’da 0-6 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz kahvaltı servisi veriliyor.

otto-lounge-restoran-cafe.jpg

Adres: Kızılırmak Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, No:25/A, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 473 5551-0530 665 6565

Web Sitesi: www.ottolounge.com.tr

4. Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu

Yöresel Van kahvaltısı ile adından söz ettirmeyi başaran bu işletme, Ankara güzel kahvaltı mekanları arasında otantik lezzetler peşinde olan müşterileri ilgiyle ağırlıyor. 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu, menüsünde murtağa, siyabo ve Van cacığı gibi özgün lezzetleri bulunduruyor.

eylul-yoresel-kahvalti-salonu.jpg

Adres: Gaziosmanpaşa, Uğur Mumcu Caddesi, Koza Sokak, No:118 Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 447 08 26

Instagram: eylulkahvaltisalonu

5. Cafe Botanica

Hafta içi 13.00; hafta sonu ise 14.30’a kadar kahvaltı servisi yapan Cafe Botanica, Çankaya ilçesinde konuklarını ağırlayan mütevazı bir işletmedir. Ankara açık hava kahvaltı mekanları arasında tercih edebileceğiniz Cafe Botanica, güler yüzlü personeliyle taleplerinizi karşılamayı amaçlıyor.

cafe-botanica.jpg

Adres: Barbaros, 5/1, Billur Sokak, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 466 60 89

Instagram: cafebotanicaofficial

6. Kafes Fırın

1994 yılından günümüze kadar kendini geliştirip yeni şubeleriyle konuklarını ağırlayan Kafes Fırın, Ankara en iyi kahvaltı mekanları arasında yer alır. Şehrin 4 farklı bölgesinde hizmet veren işletme, açık ve kapalı alan seçenekleriyle konuklarına geniş imkânlar sunar. Dışarıda bulunan geniş alanda çocuklarınız oyun oynarken siz de kahvaltınızın keyfini sürebilirsiniz.

kafes-firin.jpg

Adres: Eskişehir Yolu, Dumlupınar Bulvarı, 5. Km, No:122, Söğütözü, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 286 9888

Web Sitesi: www.kafesfirin.com

7. Dafne Restorant

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar zengin bir menü aralığına sahip olan Dafne Restorant, Ankara güzel kahvaltı mekanları arasında bulunuyor. Peynir, zeytin, yumurta çeşitlerine ek olarak söğüş tabağı ve tırnak pide gibi lezzetleri de müşterileriyle buluşturan Dafne Restorant’a gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız öneriliyor.

Dafne Restorant

Adres: Aziziye Mahallesi, Andrea Karlov Caddesi, Karyağdı Sokak, No:20, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 440 25 20

Instagram: dafnerestaurant

8. Altınköy Döngeller Konağı

Pazartesi dışında her gün 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren Altınköy Döngeller Konağı, Ankara bahçeli kahvaltı mekanları içerisinde öne çıkıyor. Zengin serpme kahvaltı servisiyle beğeni toplayan Altınköy Döngeller Konağı’nı hafta sonunuza farklılık getirmek için listenize ekleyebilirsiniz.

Altınköy Döngeller Konağı

Adres: Beşikkaya, 06360 Altındağ/Ankara

Telefon: 0532 385 26 75

Instagram: dongeller_konak

9. Kirit Cafe

Ankara kalesi kahvaltı mekanları arasında öne çıkan Kirit Cafe, özellikle gençlerin uğrak noktası olarak dikkat çekiyor. Eski yıllardan kalma mimarisini otantik bir tasarımla süsleyen Kirit Cafe, müşterilerini lezzetli ve nostaljik bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Kirit Cafe Ankara Kalesi'nden bir kare

Adres: Kale Mahallesi, Koyunpazarı Sokak, No: 60, Altındağ/Ankara

Telefon: (0312) 324 0931

10. Zeytuni

Aşağı Ayrancı’da Ege Kahvaltısı konseptiyle müşterilerini ağırlayan Zeytuni, Ankara en güzel kahvaltı mekanları arasında sayılabilecek kaliteye sahiptir. Tamamen organik ürünler kullanılarak hazılanan kahvaltıları, müşterilerinin gönlünü fethetmeyi başarıyor. Üstelik bu ürünler, bizzat işletme sahipleri tarafından imal edilerek sofranıza taşınıyor.

Zeytuni kahvaltı mekanından bir kare

Adres: Güvenevler Mahallesi, No: 10, Esenlik Sokak, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 428 0222

Web Sitesi: https://zeytuni.business.site

11. Beykoz

Şehrin gürültüsünden uzakta, temiz bir havaya sahip Beykoz, Ankara Gölbaşı kahvaltı mekanları içerisinde adından söz ettirmeyi başaran bir işletmedir. Serpme kahvaltı servisinin dışında kebap ve ızgara çeşitlerinin de bulunduğu Beykoz, konuklarına açık alan hizmeti de sunuyor.

Gölbaşı Beykoz restoran

Adres: Karşıyaka Mahallesi, Haymana Yolu Bulvarı, No: 105, Gölbaşı/Ankara

Telefon: (0312) 484 4446

Web Sitesi: www.beykoz.com.tr

12. Cumhuriyet Halimbey Restaurant

Cumhuriyet Halimbey Restaurant, Ankara kahvaltı mekanları açık hava özelliğine sahip işletmelerden biridir. Şehrin farklı bölgelerinde de şubesi olan işletme; tepsi, ekspres ve açık büfe gibi farklı kahvaltı servislerine sahiptir.

Cumhuriyet Halimbey Restaurant

Adres: Yeni Batı Mahallesi, 2416. Cadde, No: 7, Batıkent, Yenimahalle/Ankara

Telefon: (0312) 256 9256

Web Sitesi: www.cld.com.tr

13. Keyf-i Bahçe

Pursaklar’da açık ve kapalı alan alternatiflerine sahip Keyfi Bahçe, serpme kahvaltısının lezzetiyle damak çatlatan işletmeler arasındadır. Çocuklar için oyun alanı da tahsis eden Keyfi Bahçe’de rezervasyon yaptırarak unutulmaz bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Keyf-i Bahçe

Adres: Saray Osmangazi Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 140, Pursaklar/Ankara

Telefon: (0312) 399 4494

Instagram: keyfibahceankara

14. Çeşm-i İncek

Gerek çift buluşmalarında gerekse aile saadetiyle bir araya gelinen hafta sonlarında tercihinizi Ankara İncek kahvaltı mekanları arasında bulunan Çeşm-i İncek’ten yana kullanabilirsiniz. Zengin menüsü ve uygun fiyat anlayışıyla müşteri memnuniyetini gözeten bu işletmeyi listenize ekleyebilirsiniz.

Çeşm-i İncek

Adres: İncek, İncek Mah. İncek Bulvarı Ülgüray Sokak No: 3, 06100 Gölbaşı/Ankara

Telefon: (0312) 460 12 22

Instagram: cesmincekankara

15. Kahvetepe Coffee & Bistro

Temiz, ferah ve güler yüzlü personeliyle Ankara Mamak kahvaltı mekanları arasında dikkat çeken Kahvetepe Coffee&Bistro uygun fiyatlı menüleriyle müşterilerini ağırlıyor. Serpme kahvaltının yanında pasta seçeneklerinin de sunulduğu Kahvetepe’yi keyifli bir hafta sonu için listenize ekleyebilirsiniz.

Kahvetepe Coffee & Bistro'dan akşam görüntüsü

Adres: Mehtap Mahallesi, Mamak Caddesi, No: 82, Mamak/Ankara

Telefon: (0312) 370 2000

Web Sitesi: www.kahvetepe.com.tr

16. Ot Cafe Kızılay

Ankara Kızılay kahvaltı mekanları arasında farklı çeşitler sunmasıyla öne çıkan Ot Cafe Bulvar; ızgara, kızartma ve daha pek çok ürünü müşterileriyle buluşturuyor. Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Ot Cafe’de kahvaltı yaparak güne sağlam ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Ot Cafe Kızılay

Adres: Meşrutiyet, Atatürk Blv No:105, 06420 Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 419 7911

Instagram: otcafebulvar

17. Adem Doruk

Ankara Sincan kahvaltı mekanları arasında hem kahvaltı hem de balık yemekleri servis etmesiyle farkını ortaya koyan Adem Doruk’ta keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Açık alan özelliği bulunan işletmenin zengin menüsüyle iştahınızı kabartırken çocuklarınızın da eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Adem Doruk

Adres: Ahi Evran Mahallesi, Çatalca Sokak, Sincan/Ankara

Telefon: (0312) 273 0111

Web Sitesi: www.ademdoruk.com.tr

18. ROR Cafe&Roastery

Sunduğu taptaze ürünlere ek olarak kahvelerinin lezzetiyle de Ankara Bahçelievler kahvaltı mekanları arasında müşterilerinin gönlünü fetheden ROR Cafe&Roastery, uygun fiyatlı ürünleriyle tercih edebileceğiniz bir işletmedir.

ROR Cafe&Roastery Bahçelievler'de bir kafe

Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, 70. Sokak, No 17, Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 223 2336

Instagram: rorcaferoastery

19. Boğaziçi Lokantası

Ankara Ulus kahvaltı mekanları içerisinde ideal bir alternatif olan Boğaziçi Lokantası, zengin menüsü ve güler yüzlü personeliyle taleplerinizi karşılamayı amaçlıyor. Açık alan özelliği de bulunan mekanda sadece kahvaltı değil, ana yemek çeşitleri de servis ediliyor. Sizler de Ankara’nın bu nostaljik bölgesinde güne lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Melike Hatun Camii'nin çapraz karşısında yer alan mekanda şefin tabağını tatmadan çıkmamalısınız.

Boğaziçi Lokantası menüsünden bir kare

Adres: Anafartalar Mahallesi, Denizciler Caddesi, No 1/A, Altındağ, Ankara

Telefon: 05456093131

20. Hattena Hatay Sofrası

Hatay mutfağının seçkin lezzetlerini Ankara’da başarıyla sunan Hattena Hatay Sofrası, lezzet düşkünlerinin uğrak noktası olarak öne çıkıyor. Ankara kahvaltı mekanları arasında gözde olan bu işletmeye gelmeden önce rezervasyon yaptırabilir, ardından birbirinden leziz yemeklerin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

hattena-hatay-sofrasi.jpg

Adres: Nasuh Akar, Süleyman Hacıabdullahoğlu Cd. 41/A, 06520 Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 220 20 43

Facebook: Hattena Hatay Sofrası

21. Mutlu Günler Fırını Kafe Restoran

Ankara kahvaltı mekanları içerisinde taze fırın ürünleri servis eden bu işletme, günün her saati konuklarını ağırlıyor. Temiz ve ferah olan Mutlu Günler Fırını, güler yüzlü personeliyle de müşterilerin gönlünü kazanmayı başarıyor.

Mutlu Günler Fırını Kafe Restoran

Adres: Şht. Osman Avcı. Mah. Şht. Mehmet Çavuş Cad. no:13 Eryaman/Ankara

Telefon: (0312) 260 25 25

Facebook: Mutlu Günler Fırını-Eryaman

22. Hamlakit

Ankara/Gölbaşı’nda konuklarını ağırlayan Hamlakit, kahvaltı servisine ek olarak diğer yemek çeşitlerini de müşterilerinin beğenisine sunan bir işletmedir. Hamlakit, özellikle yöresel lezzetleriyle konuklarının takdirini kazanıyor. Kuymak, bu lezzetlerin başında geliyor.

Hamlakit kuymak yerken

Adres: Gaziosmanpaşa, 403. Sk. 2/D, 06830 Gölbaşı/Ankara

Telefon: (0312) 484 85 25

Facebook: Hamlakit Restaurant

23. Hakimevi

Kahvaltı ve diğer yemek yemek çeşitlerini bir arada sunan Hakimevi, şık tasarımıyla göze çarpıyor. Üstelik burası, düğün ve diğer organizasyonlarınız için de tercih edebileceğiniz mekanlardan biridir. Burayı ziyaret etmeden önce rezervasyon yaptırarak mekanın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Hakimevi'nde yemekli düğün de yapılabiliyor

Adres: Gaziosmanpaşa, Sahil Cd. No:32, 06830 Gölbaşı/Ankara

Telefon: (0312) 485 15 15

Facebook: Hakimevi / Gölbaşı

24. Bağ Evi Anadolu Mutfağı

Beypazarı sınırlarında konuklarını ağırlayan Bağ Evi Anadolu Mutfağı, kendine has tasarımıyla otantik bir işletme olarak öne çıkıyor. Tertemiz doğanın ortasında bulunan mekanın büyük bir bahçesi mevcuttur.

Beypazarı Bağ Evi Anadolu Mutfağı'ndan bir kare

Adres: Gazi Gündüzalp İş Merkezi Beypazarı Otogarı Arkası, 06730 Beypazarı/Ankara

Telefon: (0312) 763 40 20

25. Lâl Cafe&Bistro

Hem kahvaltı hem de diğer yemek çeşitlerinin sunulduğu Lâl Cafe&Bistro, Ankara Keçiören kahvaltı mekanları arasında öne çıkan işletmelerden biridir. Temiz ve hijyenik olmasıyla beğeni toplayan işletmede, çocuklar için özel oyun alanı bulunduğu gibi VIP oda seçenekleri de mevcuttur.

lal-cafebistro.jpg

Adres: Şefkat, 58. Sk. No:10, 06300 Keçiören/Ankara

Telefon: (0312) 355 05 25-0554 751 60 36

Facebook: Lal Cafe&Bistro

Ankara kahvaltı mekanları 2023 yılına henüz yeni girilmesine karşılık, birbirinden farklı konsepte sahip işletmelerle şehirde konaklayanların taleplerini karşılamayı amaçlıyor. Sizler de Ankara kahvaltı mekanları arasından kendi zevkinize ve durumunuza en uygun işletmeyi seçerek kahvaltı keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Ankara kahvaltı mekanlarının pek çoğunun yakınında Ankara metro durakları bulunduğundan, özel aracınız yoksa bile ulaşımda zorlanmayacaksınız.

Ferit Atmaca / Gazete İlk Sayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.