Ankara Kalesi'nde tehlikeli sur turu

Ankara Kalesi'nde tehlikeli sur turu

Güzel havayı fırsat bilip Ankara Kalesi’ne çıkan vatandaşların yüksek surlardaki tehlikeli yürüyüşü, yürekleri ağıza getiriyor.

Başkentliler hafta sonu havanın güzel olmasını fırsat bilerek kendini sokaklara atarken özellikle şehrin turistik ve tarihi bölgeleri adeta doldu taştı. Ankara Kalesi’ne gelen vatandaşlar da güneşin keyfini çıkarırken surlar üzerinde fotoğraf çekinip manzarayı izledi. Fakat herhangi bir engel bulunmayan kenarlar dolayısıyla da vatandaşlar tehlikeyle burun buruna geldi. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda bir vatandaş surlardan düşerek yaralanmıştı.

HİÇ BİR KORUMA YOK 

whatsapp-image-2018-02-19-at-00.30.17.jpeg

Ankara Kalesi’nin surları üzerine çıkan vatandaşlar kenarlara oturup Başkenti izlerken bazı vatandaşlar ise aşağısı uçurum olan noktalara yaklaşarak fotoğraf çekindi. Ayrıca surların zemini ise herhangi bir takılmaya burkulmaya mahal vereceğinden olası bir kaza can kaybına sebebiyet verir şekilde. Surlara çıkan vatandaşlar ise gazetemize konuşarak, “ Kenarlarda hiçbir koruma yok merak ettiğimizden dolayı çıktık fakat hemen inmeye karar verdik. Allah korusun inerken dahi çok korktuk” dedi. 

KALABALIK TEHLİKEYİ KATLIYOR

Havanın güzel olmasıyla dışarıya çıkan Başkentliler Ankara Kalesi’ni dolup taşırdı. Fakat surların dar ve kenarlarının korumasız olmasından dolayı kalabalık tehlikenin boyutunu ikiye katlıyor. Surlar üzerinde omuz omuza yürüyen vatandaşlar kendileri dikkatli olsa dahi bir kişinin en ufak fazla temas ile dengesini kaybedip ve canı tehlikeye girecek şekilde surlar üzerinde ilerliyor. Vatandaşlar ise, “ Hava güzel diye bugün geldik çok kalabalıkmış surlar üzerinde kenarlara kadar insan dolu birisi dokunsa dengesini kaybetse kendi veya bir başkasının mutlaka canı yanar yetkililer buraya mutlaka önlem almalı” diye konuştu. 
 
ÇOCUKLARA DİKKAT  

Kaleyi ziyaret gelen vatandaşların çoğu ailecek ve çocuklarıyla beraber geliyor. Çocuklar ise tehlikenin farkında olmadan sor kenarlarına yanaşıyor veya bir anda koşmaya başlayabiliyor. Kalabalığın ve manzaranın da etkisiyle ebeveynlerin bir anlık dikkatsizliği büyük kazalara neden olabilir. Çocuklarıyla beraber gelen aileler ise gazetemize konuşurken, “ Kesinlikle çocuğun elini bırakmadım ama insanlık hali bir anlık dalgınlık olabilir yetkililerin buraya acil önlem alması şart” diye konuştu. 

ÖZÇEKİM CAN ALIYOR

whatsapp-image-2018-02-19-at-00.29.45.jpeg

Bazı vatandaşlar ise kenarlara giderek selfie çekimi yapıyor. Fakat birçok kazanının bu çekimden dolayı olduğunu düşünürsek Ankara Kalesi’nde de bu kazanın olabileceğini akıllara getiriyor. Geçtiğimiz günlerde de Urfa Kalesi’nde fotoğraf çektirmek isteyen bir vatandaş düşerek hayatını kaybetmişti. Vatandaşlar ise tehlikeye aldırmadan fotoğraf çektirmeye ve kenarlara giderek yaklaşmaya devam ediyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.