Ankara Kalesi’nin meşhur çaycısı yıllara meydan okuyor!

Ankara Kalesi’nin meşhur çaycısı yıllara meydan okuyor!

Ankara Kalesi’nin çeyrek asırlık çaycısı Ertuğrul Aydoğan, Hanlar Sokağı’nda bulunan çay ocağında yıllara meydan okuyor. Aydoğan, lezzetinden yıllardır hiçbir şey kaybetmeyen çayının sırrını sevgisine bağlıyor.

Ankara Kalesi’nin çeyrek asırlık çaycısı Ertuğrul Aydoğan, Hanlar Sokağı’nda bulunan çay ocağında yıllara meydan okuyor. Aydoğan, lezzetinden yıllardır hiçbir şey kaybetmeyen çayının sırrını sevgisine bağlıyor. 1992 yılından beri, çay ocağında bürokratlardan sanatçılara, turistlerden çevre esnaflara kadar birçok kişiye çay servisi yaptığını söyleyen Çaycı Ertuğrul Aydoğan, “32 senedir Kale’deyim. İşimi memnuniyetle yapıyorum, işime aşığım diyebilirim. Çayımın lezzetinin sırrı tamamen sevgi. Hiçbir zaman ucuz mal kullanmadım. En kaliteli malzemeleri tercih ederim” dedi.

isime-asigim.jpg

“İŞİME AŞIĞIM DİYEBİLİRİM”

Çeyrek asrı aşkın süredir aynı yerde işini severek yaptığını belirterek sağlığı el verdiği sürece çay ocağını işletmeye devam edeceğini ifade eden Çaycı Ertuğrul Aydoğan, “32 senedir Kale’deyim. İşimi memnuniyetle yapıyorum, işime aşığım diyebilirim. Sabah 06.30 dedim mi dükkânımı açarım suyu ısıtır, çayımı demlerim. Duruma göre akşam 18.00 civarı gibi kapatırım. Dükkânıma asla geç kalmam. 3 çocuğumu buradan kazandığım para ile büyüttüm. Gençken daha hareketleydim, burada daha fazla zaman geçiriyordum. Tabi yaşlandık, yavaşladık. En yoğun olduğum zamanlar yaz ayları. Kış aylarında daha çok çevredeki esnafa çay veriyorum. Çevredeki esnaflar, dükkânına çay siparişi geldiği zaman müşterisine benden aldığı çayı verir. Kale çevresindeki neredeyse bütün esnafın çayını ben veriyorum. Bu işin içinde büyüdüm, bu işin içerisinde yaşlandım. Allah izin verirse sağlığım el verdiği müddetçe çaycılık yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

cayin-lezzetinin-sirri-sevgi.jpg

ÇAYIN LEZZETİNİN SIRRI “SEVGİ”

Hiçbir zaman işime hile karıştırmadım diyerek en kaliteli malzemeleri tercih ettiğini söyleyen Aydoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ben gençliğimde çelik gibiydim. Çay ocağımın ismi de oradan geliyor. Çayımın lezzetinin sırrı tamamen sevgi. Hiçbir zaman ucuz mal kullanmadım. En kaliteli malzemeleri tercih ederim. İddia ediyorum, bu çevrede en iyi çayı demleyen kişi benim. Benim müşterilerim oldukça özeldir, ben müşterilerime kıymet veririm. Daha önce çayımı içmeye Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı geldi. Çay ocağımda yıllar içerisinde, bürokratlardan sanatçılara, turistlerden çevre esnaflara kadar herkes çay içmiştir. Yaz aylarında sık sık turistler gelir. Dilimizin döndüğünce sohbet ederiz, dilimizin dönmediği yerde de gönül muhabbeti yaparız.”

haberin-icine-burada-eski-gunlere-ozlemini-gideriyorlar.jpg

“BURADA ESKİ GÜNLERE ÖZLEMİNİ GİDERİYORLAR”

Eski samimiyeti arayan vatandaşların bir şekilde çay ocağına yolunun düştüğünün altını çizen Aydoğan, “Kale’deki giderek artan kafeler ve restoranlar ile bölge biraz da olsa değişime uğradı. Yıllar önce kale çevresinde çok fazla küçük esnaf vardı. Hepsi benim çayımdan içerdi. Kale’nin çevresi pisti ama samimiyet çoktu. Şimdi çevresinin temizlenmesiyle beraber birçok kişi işletme açtı. Hal böyle olunca ben kuytu köşede kaldım. Ama eski samimiyeti arayan vatandaşlar bir şekilde Çelik çay ocağını buluyor. Burada eski günlere özlemini gideriyorlar. Kale’nin eski günlerini hakkında sohbetler ediyoruz. Zaten yıllardır belli başlı müşterilerim var. Ertuğrul amcayı görelim, hoş sohbet edelim diye buraya geliyorlar” diyerek sözlerin noktaladı.

bizim-icin-vazgecilmez-bir-nokta.jpg

“LEZZETİNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDİ”

Uzun zamandır Çelik Çay Ocağı'nda çay içtiklerini söyleyen müşteriler, “ Yıllardır Ertuğrul abinin çay ocağında çay içiyorum. Lezzetinden hiçbir şey kaybetmedi, ne zaman gelsem çayın lezzeti aynı. İşini severek yapması ve samimiyeti sayesinde bizim için vazgeçilmez bir nokta. Buraya geliriz hem sohbetimizi ederiz hem de çayımızı yudumlarız. Çevremizdekilere de öneriyoruz. Bizimle beraber çevremizdekilerde Ertuğrul abinin çayının müdavimi oldu” diyerek samimiyet arayanları Çelik Çay Ocağı'nı önerdiler.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.