Ankara-Kızılcahamam arası kaç km? Ankara’dan Kızılcahamam’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara-Kızılcahamam arası kaç km? Ankara’dan Kızılcahamam’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara’nın yeşil ilçelerinden biri olan Kızılcahamam’a nasıl gidilir, Ankara-Kızılcahamam arası kaç km ve Ankara’dan Kızılcahamam’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını insanlar merak ediyor.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi gerek yeşilliği gerek tarihi-kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Kızılcahamam’a nasıl gidilir, Ankara-Kızılcahamam arası kaç km ve Ankara’dan Kızılcahamam’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Kızılcahamam arası kaç km? Ankara’dan Kızılcahamam’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Kızılcahamam’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara-kizilcahamam-arasi-kac-km-1.jpg

ANKARA-KIZILCAHAMAM ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezi ile Kızılcahamam merkezi arası 80,3 kilometredir. Ankara-Bolu/D750 kara yolu güzergâhından gidildiğinde 80,3 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla 1 saat 5 dakika sürüyor.

Yuvaköy istikametinde giden vatandaşlar yolu 11 km uzatmış oluyor. Ankara çevre yolu Yuvaköy üzerinden Bolu yoluna bağlanan yolcular toplam 91 kilometreyi 1 saat 15 dakikada gidiyor.

ankaradan-kizilcahamama-hangi-numarali-ego-otobusu-gider-1.jpg

ANKARA’DAN KIZILCAHAMAM’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI

Ankara merkezden Kızılcahamam’a gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Kızılcahamam’a giden EGO otobüsünün numarası 527-2. Kızılcahamam’a giden 527-2, eski 19 Mayıs Stadyumunun Rüzgârlı tarafından kalkıyor. Daha sonra istikametine Opera ve Adliye olarak devam ediyor. Yani dileyen vatandaşlar Opera veya Adliye duraklarından da binebilir.

Ankara-Kızılcahamam arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 35 TL, öğrenci biniş 20 TL’dir.

Ayrıca Ankara-Kızılcahamam arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor. Fakat Kızılcahamam’a gidecek vatandaşların dikkat etmesi gereken konu; hafta sonları akşam saat 18.00’den itibaren Kızılcahamam’a EGO otobüsleri kalkmıyor.

ankara-kizilcahamam-arasi-kac-km-3.jpg

KIZILCAHAMAM’A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Kızılcahamam’a servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Ulus güzergâhını takip ederek Kızılcahamam’a ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 40 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 27 TL’dir.

ANKARA-KIZILCAHAMAM ARASI YOL TARİFİ

Ankara Kızılcahamam arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Kızılcahamam arası yol tarifi için tıklayınız.

ankara-kizilcahamam-arasi-kac-km-4.jpg

KIZILCAHAMAM’DA GEZİLECEK YERLER

Kızılcahamam, adını da aldığı hamamlarla ünlü bir ilçedir. Yani Kızılcahamam’a giden insanlar kendini kaplıcalara giderek sıcak suya atabilir. Ayrıca Kızılcahamam, şifalı suları, tarihi-kültürel köyleri doğal güzellikleri ile de meşhurdur.

Kızılcahamam’a gidecek olan vatandaşlar, Soğuksu Milli Parkı, Abacı Peribacaları, Alicin Manastırı, Kızılcahamam Jeopark müzesini, Aluçdağı Tabiat Parkı’nı ve Kargasekmez Geçidini gezerek güzel anlar geçirip, güzel anılar biriktirebilir.

KIZILCAHAMAM BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, 1970 yılında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları doğduğu ilçede bitiren Acar, lise eğitimine Çamlıdere İmam-Hatip Lisesi’nde başlasa da Ankara Tevfik İleri İmam-Hatip Lisesi’nden 1988’de mezun oldu. Lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi, İktisat Fakültesinde tamamladı. Süleyman Acar Maliye bölümünü bitirdikten sonra 1994-99 yılları arasında Kızılcahamam Jeotermal A.Ş.’de muhasebe müdürlüğü yaptı.

1999 yılından itibaren kendi bürosunu açarak özel işlerde çalıştı. 2013 yılında Kamu Gözetim Kurumu'ndan Bağımsız Denetçilik unvanı alan Acar, 31 Mart 2019’da ki yerel seçimlerde Kızılcahamam Belediye Başkanlığına aday oldu. Kızılcahamam halkının çoğunluğunun oyunu alan Süleyman Acar, Kızılcahamam Belediye Başkanı oldu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.