Ankara O Gece En Önemli Şehirdi

Ankara O Gece En Önemli Şehirdi

Başbakan Eski Yardımcısı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler, “Kızılay’a hâkim olan Ankara’ya hâkim olur, Ankara’ya hâkim olan Türkiye’ye hâkim olur” dedi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında Mecliste bulunan milletvekillerinden olan Başbakan Eski Yardımcısı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Prof. Dr. Emrullah İşler, Habervaktim’e önemli açıklamalar yaptı. Darbe girişimin yaşandığı gece Ankara’nın en önemli şehir olduğunu belirten Emrullah İşler, “Kızılay’a hâkim olan Ankara’ya hâkim olur, Ankara’ya hâkim olan Türkiye’ye hâkim olur” şeklinde konuştu.

MECLİSİ AÇTIKTAN SONRA TEK KELİME TWEET ATTIM

Darbe girişimi sırasında Mecliste genel kurula giren ilk milletvekili kendisi olduğunu aktaran Başbakan Eski Yardımcısı Emrullah İşler şunları söyledi: “Öncelikle 15 Temmuz gecesi milletimiz top yekûn bir destan yazdı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milletvekillerimiz, siyasi patilerimiz ve hepsinden önemlisi halkımız darbeye karşı dik duruş sergiledi. Bütün bu bileşenler, dinamikler bir araya geldiğinde darbe başarısız kılındı. Doğrusu o gün darbeyi duyar duymaz milletin sokağa dökülmeye başlaması ardından Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrısı çok önemliydi. Milletvekilleri olarak Başbakanla görüştükten sonra hemen başbakanlığa gittik orada yaptığımız değerlendirme sonucunda 2 karar aldık. Bir meclisi açacağız, iki halkı sokağa davet edeceğiz. Kızılay’a hâkim olan Ankara’ya hâkim olur, Ankara’ya hâkim olan Türkiye’ye hâkim olur. Ve buna binaen Meclise geldik hemen, Meclisi açmakta biraz zorlandık, görevliler olmadığı için. Hatta kapı kırılsın mı şeklinde zorlamalar oldu, sonradan bir arkadaş kapının anahtarını getirdi bende arkasından gittim kapılar açıldı. O gece genel kurula giren ilk milletvekili de ben oldum. O gün meclisin açılması millete çok önemli bir mesaj verdi, çünkü sosyal medyadan, televizyondan millet hep takipteydi. Meclisi açtıktan sonra ben bir tweet attım, bir kelimelik ‘kaybettiler…’ şeklinde. Çünkü şunu düşündüm Meclisin dahi açılmasını engelleyemeyen bir darbe girişimi başarılı olamaz.”

ANKARA EN ÖNEMLİ ŞEHİR OLDU

Ankara’nın kalkışma sırasında büyük bir önem taşıdığını söyleyen Emrullah İşler, “Meclisin açılmasıyla onlar çıldırdılar ve Meclisi bombalamaya başladılar ilk 02.35 civarında bombalama oldu ardından 6 bomba daha atıldı, 7 defa Meclis bombalandı. Gerçekten milletimiz büyük bir destan yazdı özelliklede bütün şehirlerimizde halk sokağa indi, ilçelerimizde halk sokağa indi ama elbette ki en büyük mücadele Ankara ve İstanbul’da verildi. Ankara başkent olması, Genelkurmay Başkanlığı’nın, Kuvvet Komutanlığı’nın burada olması, Meclisin burada olması hasebiyle Ankara en önemli şehir oldu. İstanbul Boğaz Köprüsü kapatıldığı için orada da kahramansı ve destansı bir mücadele verildi. Ve neticede darbe hep birlikte önlendi ama bu darbenin önlenmesinde altının çizilmesi gereken birkaç husus var. Bunlardan birisi en fazla şehidi Ankara’da verdik, Ankara’da verilen mücadele diğer yerlerde verilen mücadeleden çok daha önemliydi. Kızılay Meydanı’nda özellikle Genelkurmay Meydanı’nda, Beştepe’de Külliye’nin önünde yapılan mücadele ve Parlamentoda verilen mücadele çok etkili oldu, darbecilerin morallerini, psikolojilerini bozdu. Onun içinde sürekli meclise saldırdılar, Genelkurmay kavşağında toplanan insanlara ateş açtılar ve Beştepe’deki insanlarımıza saldırdılar, buralarda şehitlerimiz oldu” diye konuştu.

KAZAN HALKININ MÜCADELESİ TAKDİRE ŞAYAN

Kazan’ın Akıncı Üssü nedeniyle büyük öneme sahip olduğunu belirten İşler, “Kazan ilçemizde Akıncı Üssü olduğu için bu olay duyulur duyulmaz başta Belediye Başkanımız Lokman Beyinde yönlendirmesiyle halkımız evinden fırlamış. Bir muhtarımız var, Ahi Köyü Muhtarı Ali Muhtar Allah rahmet eylesin, arabasına komşularını alıp diğerlerine de “arabalarınıza atlayın yürüyün vatanı kurtarmaya gidiyoruz” diye bu şekilde kimisi traktörüyle gitti, kimisi arabasıyla gitti çoluk çocuk, yaşlı, genç herkes orada kadın, erkek çok ciddi bir mücadele verildi. Tabi jetler oradan kalkıyordu, kapıda toplanan 8-10 bin kişi onların morallerini bozdu. Başka bomba yüklü uçakların kalkmasını o kapıda yığılan kalabalık engelledi. Kendi aralarında bazı tartışmalar çıktı ve bu işlere destek vermeyen subayların oradan ayrılmasına da fırsat verdiği için zararın en aza indirilmesi konusunda Kazan halkının Akıncı Üssü’nde verdiği mücadele gerçekten takdire şayandır. Bundan dolayı zaten Sayın Başbakanımızda Kazan’a ziyaretinde Kahraman Kazan ifadesini kullandı” dedi.

ÖTEDEN BERİ DÜŞÜNÜYORDUK

Askeri birliklerin Polatlı’ya taşınacak olmasını değerlendiren Emrullah İşler, “Askeri birliklerin şehir dışlarına taşınması zaten biz öteden beri düşünüyorduk. Şehrin içinde askeri birliklere ne gerek var, belki şuan ki birlikler ilk kurulduğu anda Ankara’nın dışındaydı ama şimdi artık şehir çok büyüdü dolayısıyla bu birliklerin Ankara’nın dışına Polatlı gibi daha uygun, eğitim yapabilecekleri, trafikten daha fazla etkilenmeyeceği yerlerde askeri üsler kurulabilir. Zaten servisler var, yolar çok geniş yani merkezden Polatlı’ya 40 dakikada çok rahat gidilebilir. Dolayısıyla bu birliklerin şehir dışına çıkarılması gerekliydi elzemdi. Çok hızlı kararlar alıyoruz bu yapılanmaları yapıyoruz. Ben bu yeni alınan karaların ve yapılanmaların milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.