Ankara simidinin kalitesi artsın fiyat sabitlensin

Ankara simidinin kalitesi artsın fiyat sabitlensin

Simit fiyatının her yerde farklı olduğunu ucuz olsun diyerek de malzemenin az ve kalitesiz kullanıldığını belirten Yalçın, “Bugün bir simit 1.25 TL olmalıdır. Sokakta 1 TL dükkanalar da daha da pahalı. Oda olarak buna da bir düzenleme gelmesini istiyoruz

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yalçın Ankara simidiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Dükkânlarda ve sokak camekânlarında satılan simitlerin kalitesinin giderek düştüğünü söyleyen Yalçın üretimin ve kalite kontrolün kendilerinde olmasını istedi. Ayrıca simidinde her yerde satılmaması gerektiğini bildiren Yalçın, bu duruma düzenleme gelmesi için gerekli yerlere başvurduklarını belirtti. 

ÜRETİM BİZDE OLSUN

whatsapp-image-2018-02-04-at-10.03.09.jpeg

Sokakta camekânlarda satılan simitlerin gerçek simitten uzaklaştığını gramaj ve lezzet olarak düştüğünü söyleyen Yalçın, “ Bu camekânlarda satılan simitleri biz üretmek istiyoruz. Belediyenin talebimiz simit konusunda bizde söz sahibi olmak istiyoruz. Simitleri biz üretsek ya da kontrollerini biz sağlasak hem esnafın hem vatandaşın faydasına olacak. Bugün iyi bir simit 100 gr olması ve en az 7-8 gram susam olmalı. Bugün birçok yerde 50-60 gram simit satıyorlar. Susam da ona keza az veriliyor” diye konuştu.

SİMİTİN YERİ OLSUN 

Simidin her yerde satılmasına karşı olduğunu söyleyen ve buna sınırlandırılma getirilmesi için çalışma yaptıklarını Belirten Yalçın, “Markette, fırında, bakkalda simit satılıyor. Fırın açılıyor ekmeğin yanında her şey var. Her işin yapıldığı satıldığı yer olur. Bu bir markaysa bununda yeri olacak. Biz buraları da kontrol etmek istiyoruz. Üyelerimiz haksız durumdan şikâyetçi. Siz simitçi açıyorsunuz size gelene kadar vatandaş marketten alınca açmanızın bir anlamı da kalmıyor ve zarar ediyorsunuz. Vatandaş kalitesiz yiyor esnaf işsiz kalıyor. Bizim gözümüz onların işinde değil ama herkes işini yapsın.” şeklinde konuştu.  

FİYAT BİRLİĞİ YOK

Simit fiyatının her yerde farklı olduğunu ucuz olsun diyerek de malzemenin az ve kalitesiz kullanıldığını belirten Yalçın, “Bugün bir simit 1.25 TL olmalıdır. Akşama doğru ucuzluk olur onda bir problem yok fakat şuan her yerde farklı fiyat. Sokakta 1 TL dükkanalar da daha da pahalı. Oda olarak buna da bir düzenleme gelmesini istiyoruz ”dedi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.