Ankara Sosyete Pazarları Açık Olduğu Günler Ve Servis Saatleri

Ankara Sosyete Pazarları Açık Olduğu Günler Ve Servis Saatleri

Ankara sosyete pazarı seçenekleri bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Peki Ankara sosyete pazarları hangi bölgelere kuruluyor? Ankara sosyete pazarları servis saatleri neler? Hepsinin cevabı haberimizde:

Ankara sosyete pazarı seçenekleri bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Haftanın farklı günlerinde sabit noktalara kurulan sosyete pazarları, halk tarafından ilgiyle karşılanır. Şehrin geniş imkânlara sahip bölgelerinde faaliyet gösteren bu yerler, Ankara sosyete pazar kültürünün önemli bir parçasıdır.

Her semtin kendi kültürünü yansıtan sosyete pazarları, halkın ilgiyle takip ettiği bölgeler arasındadır. İçerisinde herkesin kendine hitap eden ürünlerle karşılaşabileceği sosyete pazarlarında; giyim, kozmetik, hediyelik eşya ve daha pek çok ürün çeşidi müşterilerin beğenisine sunulur. Siz de Ankara sosyete pazarı alternatifleri içerisinden birini seçerek ziyaret edebilir ve farklı ürünlere sahip olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ankara Sosyete Pazarları Hangi Bölgelere Kuruluyor?

Sosyete pazarı Ankara çevresinde gerek ulaşım gerekse nüfus olarak zengin olanaklara sahip Çankaya, Yenimahalle ve mahalle ormanları ile ünlü Etimesgut gibi ilçelerde halka hizmet verir. Bu bölgelerde kurulan pazarlara gitmek için belediyenin toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi özel servislerden de yararlanabilirsiniz.

Ayrancı Semt Pazarı

Bünyesinde oldukça makul fiyatlara ürünler satılan Ayrancı Semt Pazarı, her bütçeden vatandaşa hitap eden özelliklere sahiptir. Çeşitli bölgelere servis hizmeti de bulunan Ayrancı Pazarı’na Kızılay üzerinden hareket eden otobüsleri kullanarak gidebilirsiniz. Burada dolaşırken giyim-kuşam gibi işlevsel ürünlerin yanı sıra antika niteliği taşıyan eşyalara da ulaşabilirsiniz.

Ayrancı Semt Pazarı

Batıkent Semt Pazarı

Orta düzeyde bir fiyat aralığı olan Ankara Batıkent Semt Pazarı, başta Yenimahalle olmak üzere şehrin her yerinden müşteri kabul eder. Turgut Özal Mahallesi, 2177.Sokak’ta bulunan pazara gitmek için ücretsiz servis hizmetinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca pazara hafta içi gelirseniz park konusunda daha geniş imkânlara sahip olabilirsiniz.

Batıkent Semt Pazarı

Ümitköy Semt Pazarı

Haftanın 3 günü hizmet veren Ankara Ümitköy Sosyete Pazarı, ürün çeşitliliği bakımından zengin bir mekan olarak öne çıkar. Dumlupınar Bulvarı üzerinde yer alan 3M Migros ve Ümitköy Kavşağı’nın arasında konumlanan pazara Eskişehir Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Çarşamba, cuma, cumartesi günleri açık olan Ümitköy Sosyete Pazarı’nda kozmetik, giyim ve mutfak araçları gibi birbirinden farklı ürünlere ulaşabilirsiniz.

Ümitköy Semt Pazarı

Etlik Semt Pazarı

Nişantaşı Sosyete Pazarı olarak da bilinen Etlik Semt Pazarı, Keçiören’in ilgili semtinde çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri hizmet verir. Nişantaşı Sosyete Pazarı Ankara halkının benimsediği alışveriş mekanları arasında yer alır. Bu sosyete pazarı Etlik Ankara’da bulunduğu için ulaşım açısından da vatandaşlara kolaylık sağlar.
Semt pazarına giden ücretsiz servisler olduğu gibi belediyenin de toplu taşıma araçları mevcuttur. 263-7, 277, 284, 285 ve 286 numaralı otobüsleri kullanarak bu bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Fiyat düzeyinin değişken olduğu Nişantaşı Pazarı’nda beğendiğiniz ürünleri pazarlık yaparak satın alabilirsiniz.

Etlik Semt Pazarı tuhafiye malzemesi satan kadın

Sıhhiye Semt Pazarı

Çankaya’nın göbeğinde konumlanan Sıhhiye pazarı, orta gelirli müşterilere hitap eder. Ankara sosyete pazarı Sıhhiye’de gözünüze hoş gelen ürünleri diğerleriyle kıyaslayıp kararınızı verebilir, ayrıca pazarlık yaparak kâr sağlayabilirsiniz. Bölgeye yaya halde oldukça kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz gibi aracınızla gelirseniz pazar çevresinde bulunan katlı otoparktan da faydalanabilirsiniz. OSB-Törekent metrosu, bu bağlamda faydalanabileceğiniz ulaşım ağlarından biridir.

Sıhhiye Semt Pazarı

İstanbul Semt Pazarı

İstanbul Sosyete Pazarı Ankara sınırları içerisinde ilgiyle ziyaret edilen mekanlardan biridir. Haftanın 3 günü açık olan İstanbul Sosyete Pazarı, ortalama bir fiyat düzeyine sahiptir. Ancak semt pazarı kültürünün bir gereği olarak beğendiğiniz ürünleri alırken satıcılarla pazarlık yapabilirsiniz. Buraya kalkan ücretsiz servisler mevcuttur. Ancak metro, dolmuş ve otobüs gibi alternatiflerden de faydalanabilirsiniz.

Ulus Sosyete Pazarı

Haftanın her günü müşterilerini ağırlayan Ulus Pazarı, İtfaiye Meydanı ve Melike Hatun Cami arasında konumlanır. Burada antika ürünlerden giyim kuşama, ev eşyalarından teknolojik ürünlere kadar oldukça geniş bir ürün yelpazesi vardır. Buraya ulaşmak için Kızılay’dan yürüyebileceğiniz gibi metro, dolmuş ve otobüslerden de faydalanabilirsiniz. Oldukça uygun bir fiyat aralığı bulunan Ulus Pazarı’nda aradığınız ürünlere diğer sergileri kıyaslayarak kolayca ulaşabilirsiniz.

Ulus Sosyete Pazarı

Maltepe Sosyete Pazarı

90’lı yıllardan beri faaliyet gösteren Maltepe Sosyete Pazarı Ankara halkının aşina olduğu alışveriş mekanları arasında başı çeker. Eski dönemlerde daha çok teknolojik ürünlerin satıldığı Maltepe Pazarı’nda geçen zamanla beraber farklı çeşitlerde müşterilerle buluşmaya başlar. Giyim-kuşam, ev eşyaları ve dekoratif ürünler bu çeşitlerden sadece bazılarıdır. Kızılay’a yürüme mesafesinde olan pazara metro, dolmuş ve otobüs gibi alternatifleri kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çankaya Nişantaşı Pazarı

Çankaya Nişantaşı Pazarı

Ankara’da Etlik Semt Pazarı’nın “Nişantaşı Sosyete Pazarı” olarak bilinmesinin dışında gerçek bir Nişantaşı Pazarı bulunuyor: Çankaya Nişantaşı Pazarı. Birbirinden güzel kıyafetlerin yanında ünlü markaların replikalarını bulabileceğiniz bu pazarda, ürün kalite ortalaması daha yukarılarda olduğundan rakiplere göre fiyatlar daha yüksel gelebilir. Çankaya Nişantaşı Pazarı yemek yiyebileceğiniz ve çay içebileceğiniz kafeler de barındırır. Çankaya Nişantaşı Pazarı’na gitmek için otobüs tercih edecekler EGO’nun 407 ve 413 numaralı otobüslerinden faydalanılabilir.

ankara-cukurambar-sosyete-pazari.jpg

Çukurambar Sosyete Pazarı

Çukurambar Sosyete Pazarı, ulaşımı en kolay çarşılardan biridir. Çankaya 1425. Cadde’de yer alan pazar, fiyatların uygunluğu ile bilinir. Söğütözü Metro durağından 400 metre yürüme mesafesindedir. EGO otobüslerini tercih edecekler için otobüs numaraları şu şekildedir: 136,193, 194. 419.

İstinye Sosyete Pazarı binasından bir kare

İstinye Sosyete Pazarı

Keçiören sınırları içerisinde kurulmaktadır. İstinye Sosyete Pazarı salı, çarşamba, cumartesi ve Pazar günleri 09.00-21.00 saatleri arası açıktır. Pazar, yakın çevredeki ilçelere özel servis hizmeti sunmaktadır. Ücretsiz otoparkı bulunan İstinye Sosyete Pazarı’na metro ile de kolayca ulaşılabiliyor. 419, 482, 495 numaralı EGO otobüsleri de önünden geçmektedir.

Öne çıkan yemekleri

Tüm bu alışveriş merkezlerinde restoranlar, ayak üstü atıştırmalık yerler bulunmaktadır. Kırşehir ilçeleri, Yozgat, Çorum ve Kırıkkale gibi illerin kütüklerine bağlı iken Ankara'da ikamet edenlerin çok oluşu, bu mekanların yemek menülerinin belirlenmesinde önemli rol oynar.

Ankara Sosyete Pazarları Servis Saatleri

Sosyete pazarı Ankara servis saatleri bölgenin müşteri potansiyeline ve diğer etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Dolayısıyla bir pazarın servisi 30 dakikada tekrarlanıyorsa, diğerinin 15 yahut 45 dakikada yeniden sefer düzenlemesi muhtemeldir. Bu bağlamda ziyaret etmeyi düşündüğünüz pazarın servis saatlerini ve güzergâhını bilmeniz, daha sağlıklı bir alışveriş deneyimi yaşamanıza olanak tanır. Ankara sosyete pazarı saatlerinden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür.

İstanbul Sosyete Pazarı: 11.30’da başlayarak her yarım saatte bir devam ediyor.

Ümitköy Sosyete Pazarı: 10.15’te başlayarak 15 dakikada bir devam ediyor.

Batıkent Sosyete Pazarı: 10.30’da başlayarak yarım saatte bir devam ediyor.

Çankaya Nişantaşı Pazarı: Belli saatlerde belli bölgelere servisi vardır.

Ankara Sosyete Pazarları Hangi Günlerde Kuruluyor?

Ankara sosyete pazarı günleri hafta boyunca farklı bölgelerde devamlılık gösterir. Hatta öyle ki aynı gün içerisinde farklı semtlerde eşzamanlı olarak kurulan pazarlar da mevcuttur. Bunların arasından kendinize en uygun vakte ve yakınlığa sahip olan pazarı seçerek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Ankara Sıhhiye Sosyete Pazarı perşembe,

Ankara Batıkent Sosyete Pazarı; çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar

Ankara İstanbul Sosyete Pazarı; çarşamba, cumartesi ve pazar,

Ankara Ümitköy Sosyete Pazarı; çarşamba, cumartesi ve pazar,

Nişantaşı Sosyete Pazarı Ankara; çarşamba, perşembe ve cumartesi,

Ulus Sosyete Pazarı Ankara; haftanın her günü,

Çukurambar Sosyete Pazarı; pazar ve pazartesi günleri hariç hergün,

İstinye Sosyete Pazarı salı, çarşamba, cumartesi ve pazar,

Çankaya Nişantaşı Pazarı ise; salı, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri 08.30- 20.30 saatleri arası açıktır.

İlk Defa Sosyete Pazarına Gidecek Müşterilere Tavsiyeler

Hayatında ilk defa bir semt pazarına gitmeyi düşünen müşteriler, aşina olmadıkları bu ortam karşısında bazı konuları merak etmekte haklıdır. Bu konuların içerisinde başı çekecek olan, kaliteli ürünlere kolay yollardan nasıl ulaşılabileceği ile alakalıdır. Bunun için öncelikle ay başı ve sonlarını takip etmekte fayda vardır.

İçlerinde yüzlerce çeşit ürün satılan semt pazarları, her ayın başında yerine yenilerini ekler. Elde kalan mevcut ürünler ise indirim ve kampanyalar sayesinde normalden daha uygun fiyatlar ile müşterilere takdim edilir. Siz de beğendiğiniz ürünlere ayın son günlerinde ulaşarak maddi olarak kâr elde edebilirsiniz.

Ay başlarında yeni gelen ürünler içinse pazar günlerinin erken saatlerinde bölgeye ulaşarak şansınızı artırabilirsiniz. Semt pazarları sonuç itibarıyla bünyesinde yüzlerce insanı ağırlayan yerlerdir. Bu bağlamda, öne çıkmak için pazarın henüz yeni kurulduğu saatleri tercih ederek öne çıkabilirsiniz.

ankara sosyete pazarlarından bir fotoğraf

Sosyete Pazarlarının Tercih Edilme Nedenleri

Ankara sosyete pazarı seçenekleri, vatandaşlara kurumsal işletmelerde rastlayamayacakları ürünleri sunar. Üstelik bunları malum işletmelerin aksine daha uygun fiyatlara sunması, vatandaşları sergilerin başına çeker.

Günümüzde alışılagelen fiş ve dekont kültürüne karşılık semt pazarlarında hala devam eden pazarlık anlayışı, bu iki mecra arasındaki keskin farka vurgu yapar. Üstelik tüketim toplumunun fenomenlere dayalı olması kimi müşterilerin muzdarip olduğu durumların başında gelir. Oysa semt pazarları, bünyelerindeki özgün ürünlerin farkıyla ana akımdan uzaklaşır. Azınlık konumunu korusa da özgün alışveriş imkânı standartların karşısındaki duruşunu korumaya devam eder.

Ankara sosyete pazarı şehrin her semtinde faaliyet gösteren ve içindeki sergilerde farklı ürün çeşitleriyle müşterilerin karşısına çıkan bir kültürü temsil eder. Bu bağlamda, son yılların trendi olan “Vintage” özellikle de gençlerin gönül verdiği bir tarz olarak öne çıkar. Gerek giyim gerekse koleksiyonluk ürünler itibarıyla müşterilerin gözünü kamaştıran bu moda, semt pazarları aracılığıyla bilfiil olarak devamlılık gösterir.

Siz de bu kültürle tanışıp birbirinden farklı özelliklere sahip ürünleri uygun fiyatlara edinebilirsiniz. Üstelik günümüzde gitgide değeri kaybolan mahalle kültürünün yeniden içine dahil olabilirsiniz. Bunun için Gazete İlk Sayfa’da yer alan bilgilerden faydalanmanız yeterli!


Ferit Atmaca / Gazete İlk Sayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum