Ankara trafiğinde okulun ilk günü yoğunluğu

Ankara trafiğinde okulun ilk günü yoğunluğu

Dün yarıyıl tatilin ilk gününde 1 milyonu aşkın öğrencinin okul yollarına düşmesiyle Başkent’te trafik durma noktasına geldi

Yarıyıl tatilinde rahat bir trafikle işlerine giden Başkentliler dün okulların açılmasıyla birlikte tekrar trafik çilesine merhaba dedi. Okullarına gitmek isteyen 1 milyonu aşkın öğrencinin de yollara düşmesiyle yarıyılın ilk günü trafik pek çok noktada durma noktasına geldi. Normal süresi 40 olan yolculuklar 1 saati geçti. Birçok noktada kazalar meydana geldi. Trafikte kalan vatandaşlar, “ ilk gün kalabalığıdır umarız yarına düzelir” temennisinde bulundu.

BİR SAATİ GEÇTİ 

Trafiğin kilitlenmediği saatlerde merkeze uzaklıkları 40 dakika olan semtlerden bugün vatandaşlar 1 saati aşkın sürede ancak ulaşabildi. Okul servislerinin yanı sıra öğrenciler toplu taşıma araçlarına akın etti. Pek çok vatandaş duraklarda otobüslere binemedi. İşlerine geç kalan çoğu vatandaş belediyeden sefer sayılarının artırılmasını istedi. 

TRAFİK DURDU

Trafiğin yoğunluğu kazaları da beraberinde getirdi. Eskişehir yolunda 4 araç birbirine girdi. 1 milyonu aşkın nüfusu barındıran Sincan ve Etimesgut’un bağlantı yolu olan Türk Kızılay Caddesi de tamamen durma noktasına geldi. Özellikle trafikte servis yoğunluğu da gözle görülür şekilde arttı. Toplu taşıma sürücüleri de yoğun trafikte zor anlar yaşadı. Yolcu ve araç yoğunluğunun yaşanması vatandaşları zor durumda bıraktı. 

ARAÇ YOĞUNLUĞU FAZLA 

whatsapp-image-2018-02-05-at-11.31.54.jpeg

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in son verilere göre ise Ankara’daki otomobil sayısı 1 milyon 887 bin 491’e gelirken dört kişiye 1 araba düşme yoğunluğu ile Ankara araç yoğunluğunda lider konumda bulunuyor. Ayrıca Başkentte geçen yıl trafiğe 109 bin 735 daha araç trafiğe girmişti. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.