Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Akyurt'a yapılacak

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Akyurt'a yapılacak

Uluslararası fuar merkezi için aylardır süren yer tartışmaları sona erdi. Akyurt, Pursaklar, Çubuk ve Kalcik’i yakından ilgilendiren projenin Akyurt'ta, inşaata başlandığı yerde tamamlanmasına karar verildi.

Akyurt'ta 2015 yılında temeli atılan uluslararası fuar merkezi için aylardır süren yer değişikliği tartışmaları nihayet sone erdi.  Başkent'in kuzeyinde yer alan Akyurt, Çubuk, Kalecik ve Pursaklar'ı yakından ilgilendirecek projenin inşaata başladığı alanda tamamlanmasının kararlaştırılması bölgede yaşayan 270 bin kişiyi bir hayli sevindirdi. AK Parti'yi yüzde 80'in üzerinde destekleyen bölge halkı tarafından "Kuzey'in hakkı Kuzey'de kaldı" yorumları yapılmaya başlandı. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, sosyal medya hesabından projenin Akyurt'ta tamamlanacağının kesinleştiğini açıklayarak, "Hayırlı uğurlu olsun" notunu düştü. 

VALİLİK 70 MİLYON DESTEK SAĞLAYACAK

Temeli 3 yıl önce atılan uluslararası fuar merkezinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda 1 yıl içerisinde bitirilmesi sağlanacak. Bu konuda Ankara Valiliği fuar alanının yapımı için devreye girmiş durumda. Fuarın yapımı ile alakalı yetkilerin Valiliğe bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına verildiği öğrenildi. Akyurt sınırlarında yapılması netlik kazanan fuar inşaatı için Valiliğin Ankara Kalkınma Ajansı aracılığı ile 70 milyon TL civarında destek sağlayacağı belirtiliyor. 

ORTAK SAYISI 8 OLDU

Ankara Valiliği, projeye maddi destek sağlayabilmek için fuar için kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.'ye geçtiğimiz aylarda ortak olmuştu. Fuarın ortakları hisselerinin bir kısmını Ankara Valiliğine bağlı olan ve Ankara Valisi Ercan Topaca’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Ankara Kalkınma Ajansı’na devretmişti.

28 KİLOMETRELİK METRO HATTI

Fuar alanının netleşmesi ile metro hattı ulaşımı ile ilgili de çalışma yapılması bekleniyor. Metro hattının fuar alanına kadar gitmesi için 28 kilometrelik bir metro hattının yapılması bekleniyor. Metro inşaatının da yakın zamanda başlaması düşünülüyor. Başbakan Binali Yıldırım metronun fuar alanı güzergahından geçmesi için emir verdiği biliniyor. 

FUAR ALANI HAVAALANINA 3 KİLOMETRE UZAKLIKTA 

Akyurt sınırları içerisine yapılacak uluslararası fuar merkezi, Başkent'in yurtdışına açılan kapısı olan Esenboğa Havaalanı'na 3, Ulus'a ise 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fuar merkezi konum itibari ile Başkent'in kuzeyindeki dört ilçeyi yakından ilgilendiriyor. 

EN UYGUN YER: AKYURT 

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, geçtiğimiz aylarda gazetemize fuar alanıyla ilgili konuşmuş ve şunları söylemişti: "Ankara'da fuar alanı için en uygun yer Akyurt. Burası uygun değilse zaten yapılsın diye uğraşmayız Biz kırmadan, dökmeden gayet medeni bir şekilde fuar alanı Akyurt bölgesine yapılması için mücadelemizi veriyoruz. Bizi Pursaklar, Çubuk ve Kalecik de destekliyor."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.