Ankara’da otobüsün ardından dolmuş da zamlandı-İşte yeni fiyat tarifesi

Ankara’da otobüsün ardından dolmuş da zamlandı-İşte yeni fiyat tarifesi

Ankara’da EGO otobüs bileti fiyatlarının artmasının ardından dolmuş fiyatları da zamlandı. Ankara’da dolmuş fiyatları ne kadar oldu? Yeni fiyatlar ne zamandan itibaren geçerli olacak?

2022'de mazot fiyatlarında yaşanan aşırı artış ulaşım sektörünü hayli zorlamış, özellikle Ankara gibi büyük şehirlerde otobüs ve dolmuş esnafı "akaryakıt maliyetinden dolayı kontak açmakta zorlandıklarından" yakınıyorlar, açıklama üstüne açıklama yaparak, tarife fiyatlarının artırılmasını istiyorlardı. Dolmuşçular bir süredir dillendirdikleri zammı yeni yılla birlikte kaptı.

Başkent Ankara’da EGO otobüs bileti fiyatlarının artmasının ardından dolmuş fiyatları da zamlandı. Ankara’da dolmuş fiyatları ne kadar oldu? Yeni fiyatlar ne zamandan itibaren geçerli olacak? İşte Ankara’da yeni dolmuş fiyatları:

EGO OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, UKOME toplantısında alınan yeni karara göre, EGO otobüsleri için tam biletin 9.5 TL’ye, öğrenci biletinin 4.75 TL’ye, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 TL’ye yükseltildiğini duyurmuştu. Ankara’da tam bilet 6.5 TL, öğrenci bileti 3.5 TL, öğrenci abonmanı ise aylık 90 TL’ydi. Yeni fiyatlar 16 Ocak Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

DOLMUŞLAR DA ZAMLANDI

Ve bir zam da dolmuşlara yapıldı. Türkiye Şoförler ve Otomobiller Federasyonu, (TŞOF) Ankara’da minibüsçülerin beklediği zammı onayladı. Böylelikle, Ankara’da 7 TL olan kısa mesafe dolmuş ücreti 10 TL'ye yükseldi. İlkokul ve lise öğrencilerinin ise ulaşım ücreti 4,5 TL'den 6 liraya çıktı.

KISA 10 TL UZUN 12 TL

Ulus Sincan Fatih gibi uzun mesafeli hatlarda ise dolmuş ücreti 12 TL olarak belirlendi. Zamlı dolmuş fiyatları 15 ocaktan itibaren geçerli olacak.

İşte Ulus Sincan dolmuş hattı fiyat tarifesi:

yeni-fiyat-tarifesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.