Ankara'da kültür-sanat faaliyetleri yetersiz

Ankara'da kültür-sanat faaliyetleri yetersiz

TBMM’nin en genç simalarından biri olan AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı hem yeni kurulacak yeni hükümet hem de Ankara sorunları hakkında Habervaktim’e konuştu. Mallı, Ankaralı gençler için çalışmalarının olduğunu ifade etti.

SİNAN KAYA 

Cumhuriyet tarihinde Başkent Ankara'dan seçilen en genç milletvekili unvanına sahip AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, gazetemize konuştu. Yeni kurulacak hükümet için net mesaj veren Mallı, “İnşallah en yakın zamanda hükümetimizi uzlaşı içerisinde kurup Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacağız. Milletimizin istikrarına asla fren olmayacağız”  dedi. 

ANKARA’DA HERKES BİZİ BİLİR

1950’li yıllardan bu yana Ankara’da yaşadıklarını belirten Mallı, “Aslen Gümüşhaneliyiz ama 3 kuşaktır Ankara’da yaşıyoruz. En az Gümüşhane kadar Ankara yerlisi ve iş dünyasından olanlar bizi bilir ve tanır. Onun için Ankara’nın yerli insanlarından pek farkımız yok. Benim dedem Yenimahalle’nin Demetevler semtinin ilk kurucularındandır” diye konuştu.  

ÇÖZÜMSÜZLÜK DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Aynı zamanda Yüksek Mühendis olan 29 yaşındaki Mahmut Sami Mallı, küçük yaşlardan bu yana siyasetin içerisinde olduğunu kaydederek, “Milletimiz kararını sandıkta 'uzlaşın' diyerek verdi. Biz de AK Parti olarak 7 Haziran akşamından bu yana partilere her zaman uzlaşı mesajı vererek her partiye eşit mesafede duruyoruz. Biz çözümsüzlük değil, çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnşallah milletin mesajına diğer partiler de saygı gösterir ve hükümet biran önce kurulur. İnanıyorum ki hükümet kurulacaktır” şeklinde konuştu.   

YENİ HÜKÜMETİ MÜNÜKAŞAYLA DEĞİL MÜNAZARAYLA KURMALIYIZ

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana münakaşa değil, sürekli uzlaşı siyasetini izleğini kaydeden Mallı,  “Siyasi partiler olarak münakaşa kültüründen uzaklaşıp münazara kültürüne geçmemiz lazım. Eskilere dönemlerin münakaşaları bu ülkeye hiçbir kazanımı olmadı ve bundan sonra da olmayacak.  Hatta münakaşa ortamları kazandıklarımızı da iki misli alıp götürür. Onun için önümüzdeki günlerde kuracağımız yeni hükümeti münakaşa ile değil münazara ile kurmalıyız.  Milletimiz tabanları yakın olan AK Parti-MHP koalisyonunu istiyor. Şuan ki kamuoyu anketlerinden o çıkıyor. Sayın Bahçeli'nin söylemleri sanki elini taşın altına koymama gibi görünse de biliyoruz ki siyasette kapılar kapatılmaz. Müzakerelerin başlaması durumu netleştirecektir” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE YÖNELİK MÜNAZARA ORTAMLARI OLUŞTURACAĞIZ

Şu anda AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı görevini de yapan Mahmut Sami Mallı, milletvekilliği döneminde de gençlere yönelik araştırma ve yeni projeler üretmek adına çalışmalar yapacağını kaydetti. Mallı, “Ankara’da gençlik anlamında gençlik merkezleri yerel belediyeler tarafından kuruldu ve kurulmaya devam ediyor. Son 3 yılda Ankara’da genç sporcu sayısının bir hayli arttığını görüyoruz. Bu da gençlere yönelik tesisleşmemenin sonucunda oluşan bir durumdur. Bunun yanı sıra gençlerimizi sokak ortamından çekmek için onların ufkunu geliştirmek için onlara yönelik münazara ortamları ve fikirlerinin rahatça ortaya koyabilecek ortamlar oluşturmaya çalışacağız” dedi.

ANKARA’DA KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİNİ ARTTIRACAĞIZ

Kendisi de bir Ankaralı olan ve Ankara’da kültür-sanat faaliyetlerinin yetersiz olduğunu belirten Mallı, “Seçim döneminde de bu talepleri çok duyduk. Ankara’nın bir sanat ve festival şehri olması için yeni çalışmalar yapacağız. Çünkü bu tür faaliyetler sadece Türkiye’nin farklı yerlerinde yapılıyor. Bu anlamda Ankara da neden bir İstanbul ya da bir Antalya olmasın? Ankara, Avrupa Başkent ödülünü almış bir başkenttir. Dünya başkenti olabilen Ankara’da neden dünyanın belli yerlerinde yapılan kültür sanat faaliyet yapılmasında ki? Bunu için çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.