Ankara’da lokantacılar Ramazan boyunca sabit fiyat uygulayacak

Ankara’da lokantacılar Ramazan boyunca sabit fiyat uygulayacak

Gazetemize konuşan Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, odalarına bağlı 2 bin 400 firmada Ramazan ayında sabit fiyat uygulanacağını açıklarken “Örneğin döner, çorba ve tatlı 500 TL’yi geçmez” dedi.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Ankara Ulus’taki lokanta, kebap ve köfteci esnafının dükkanı boş kaldı. Yoğunluk olan bölgelerdeki bazı esnaflar iftar saati dükkanın açık olacağını belirttiği yazılar göze çarparken bazı esnaflar ise iftar öncesi dükkanını kapattığı görüldü. Ankara Lokantacılar Kebapçılar Ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin esnafın devlet tarafından verilecek destek ve teşviklere ihtiyacı olduğunu dile getirerek, pandemi, savaş ve ardından yaşanan depremin esnafı derinden etkilediğini söyledi. “Odaya bağlı 2 bin 400 firmada Ramazan ayında sabit fiyat uygulayacağız” diyen Mehmet Aztekin, vatandaşların Ramazan ayında tanıdığı bildiği lokantalardan yemek yemesini tavsiye etti.

mehmet-aztkein.jpg

RAMAZANDA FİYAT SABİT

Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, Ankara’da Ramazan ayı boyunca 15 Ocak’ta çıkardıkları fiyat tarifesinin geçerli olduğunu belirterek, “100 gram döner 300 TL, kuşbaşılı pide, Adana kebabı ve ızgara köfte 300 TL, kıymalı pide 225 TL, Lahmacun 175 TL, İskender ve Beyti 350 TL olarak belirledik. Odaya bağlı 2 bin 400 firmada Ramazan ayında sabit fiyat uygulayacağız. Ramazan ayı sonrasında da fiyatlarımız geçerli olacak. Örneğin bizim odamıza bağlı lokantalarda döner ve çorba birlikte 400 TL; sonrasında tatlısı çayı derken 500 TL’yi geçmez. Başka yerlerde bir kişilik menüye 600-700 TL fiyat veriliyor” dedi.

lokanta1.jpg

ESNAFA TEŞVİK LAZIM

Oda Başkanı Mehmet Aztekin,“Esnaf ve sanatkar devlette kendi imkanlarıyla kendi hasılatını çıkarır. En küçük bir lokantada bile en az 5 kişi çalışıyor. Ki 50-100 kişiye kadar işçi çalıştıran lokantalar var. Bunlar devlete istihdam yaratıyor. Ekonomiye can veriyor. Çoğu yerde iş diye bir olay yok ama Çayyolu, Ümitköy, Bağlıca ve Çukurambar dolup taşıyor. Yetkililer bize ‘Buralarda randevu ile yemek yiyoruz. Sen burada iş yok diyorsun’ diyor. Ama Ulus’a gelince görüyor. Akşam 7’den sonra kimse kalmıyor. Esnafların çoğu iftara kalmak istemiyor, kapatıp gidiyor. Pandemi, savaş ve ardından depremler esnafı derinden etkiledi. Bu esnafımıza destek ve teşvik gerekiyor” diyerek lokantacı esnafın durumuna değindi.

kebapci.jpg

VATANDAŞ TANIDIĞI YERDEN YEMELİ

Odaya bağlı esnaflarda işlerin az olması nedeniyle uygulanan tarifenin çok altında satış yapıldığının altını çizen Aztekin, “Vatandaşlar tanıdığı bildiği yerden yemek yesinler. Ucuza rağbet etmeyip sağlıklarını düşünsünler. Esnafımız da kendi yemediğini başkasına servis etmesin, vatandaşlarımıza kem küm etmesin, en iyi eti kullandığı menüsünde en iyi şekilde servisini yapsın” diyerek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.