Ankara’da sabah saatlerinde yol kapatmaları başladı

Ankara’da sabah saatlerinde yol kapatmaları başladı

Ankara’da Türk Devletleri Teşkilatı 13. Zirvesi kapsamında 29 Ekim sabahı saat 08.00 itibarıyla bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.

Ankara’da Türk Devletleri Teşkilatı 13. Zirvesi nedeniyle trafik düzenlemesine gidildi. Ankara Emniyet Müdürlüğünün duyurusuna göre, 29 Ekim Perşembe günü saat 08.00’de başlayan uygulama kapsamında başkentte belirlenen cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Güvenlik tedbirleri doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemenin, ihtiyaç olması durumunda 30 Ekim Cuma günü saat 23.59’a kadar sürmesi planlanıyor.

Kapatma kararı, özellikle Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi ve Söğütözü çevresindeki ulaşım güzergâhlarını kapsıyor. Sürücülerin yolculuk öncesinde güzergâhlarını kontrol etmeleri ve alternatif yolları tercih etmeleri gerekiyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI ÇEVRESİNDEKİ CADDELER KAPALI

Trafik tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Bulvarı, Cumhurbaşkanlığı Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Beştepe Caddesi ve Söğütözü Caddesi’nin tamamı araç geçişine kapatıldı. Ayrıca Ufuk Üniversitesi Caddesi ile 1443. Sokak ve 1452. Sokak da düzenleme kapsamına alındı.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi’nin İsmail Karakaya Caddesi ile Söğütözü Caddesi arasında kalan bölümü de trafiğe kapatılan güzergâhlar arasında yer aldı.

AŞTİ VE DUMLUPINAR BULVARI BAĞLANTILARINA DİKKAT

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin Dumlupınar Bulvarı ile Çetin Emeç Bulvarı arasındaki bölümü ile Sakıp Sabancı Bulvarı’nın Beştepe Caddesi ve AŞTİ arasında kalan kesimi de kapatma kararına dahil edildi.

Belirtilen güzergâhlara bağlanan yolların tamamında da çift yönlü trafik kısıtlaması uygulanabilecek. Yetkililer, zirve süresince sürücülerin trafik işaretlerine ve görevlilerin yönlendirmelerine uyması gerektiğini bildirdi.

KISITLAMALAR 30 EKİM GECESİNE KADAR SÜREBİLECEK

Ankara Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, yol kapatmalarının ihtiyaç hâlinde uygulanacağı belirtildi. Düzenlemenin 30 Ekim Cuma günü saat 23.59’a kadar devam edebileceği kaydedildi. Başkentte trafiğe çıkacak sürücülerin özellikle Beştepe, Söğütözü ve AŞTİ çevresinde alternatif güzergâhları değerlendirmesi önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.