Ankara’da yılbaşı önlemleri

Ankara’da yılbaşı önlemleri

Vali Ercan Topaca, yılbaşı gecesi 7 bin 344 polis, 2 bin 400 jandarma olmak üzere 9 bin 744 kolluk kuvvetinin görev başında olacağını açıkladı.

Ercan Topaca, Valilikte düzenlenen basın toplantısında, Başkent'te yılbaşında alınan tedbirleriyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Dün gerçekleştirilen DAEŞ operasyonu hakkında da bilgi veren Topaca,  ''Bugün 46 hedef vardı, bunun önemli bir kısmı alındı. Çalışmalar devam ediyor. '' dedi

9 BİN 744 POLİS VE JANDARMA GÖREV BAŞINDA

Yılbaşında Ankara'da alınacak tedbirleri açıklayan Ankara Valisi Ercan Topaca, "7 bin 344 polis, 2 bin 400 jandarma olmak üzere Ankara genelinde toplam 9 bin 744 görevlimiz caddelerde, sokaklarda, umuma açık mekânlarda, alışveriş merkezlerinde, eğlence mekânlarında tedbir alacaklardır." diye konuştu.

ARAÇ GİRİŞİNE KAPATILACAK

Vali Topaca, yılbaşı akşamı saat 20:00'den itibaren Kızılay'ın araç girişine kapatılacağını belirterek, Kızılay Milli İdare Meydanı dışında Bahçelievler 7'inci Cadde ve bağlantıları, Tunalı Hilmi Caddesi, Bestekâr Sokak, Filistin Caddesi ile birlikte Tunus Caddesi'nin bir bölümü araç trafiğine kapatılacağını açıkladı.  Cumartesi sabah 08:00'den sonra Ankara'nın beş girişinde de arama noktaları oluşturulacağını açıklayan Topaca, "26 alışveriş merkezinde de özel güvenlik personellerine ilave olarak bizim polis arkadaşlarımız da görevli olacak" dedi.

46 HEDEF VARDI ÖNEMLİ BİR KISMI ALINDI

Gerçekleştirilen DAEŞ operasyonu hakkında da bilgi veren Topaca, DEAŞ'la ilgili, terör örgütleriyle ilgili operasyonlarımız hız kesmeden devam ediyor. Bugün 46 hedef vardı, bunun önemli bir kısmı alındı. Çalışmalar devam ediyor. Sürekli eylem yapma ihtimali olan gruplar, kişiler üzerindeki çalışmalarımız devam edecek. Bugün yapılan operasyon da aynı kapsamda DEAŞ terör örgütüne yönelik, onunla ilişkisi, iltisakı, bir şekilde irtibatı olan kişilerle ilgiliydi. Yılbaşı öncesi böyle bir operasyon planlandı, çok önceden devam eden çalışmaydı, başarıyla uygulandı." ifadelerini kullandı.

Uğur DUYAN/Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.