Ankara’daki Hileli Gıdaları Sizler İçin Derledik

Ankara’daki Hileli Gıdaları Sizler İçin Derledik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünleri açıkladı. Bu liste içerisinde Başkent Ankara’da da hileli olduğu tespit edilen birçok ürün bulunduğu ortaya çıktı. Habervaktim olarak Ankara’daki hileli gıdaları siz

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve kahvenin yer aldığı 96 firmaya ait 150 parti ürün kamuoyuna duyuruldu. Ankara’da ise 8 firmaya ait 10 üründe taklit veya tağşiş yapıldığı ortaya çıktı. Bu ürünlerin her gün tükettiğimiz süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, takviye edici gıdalar ve benzeri ürünler olduğu belirtildi.

2012'DEN BU YANA 642 FİRMA AÇIKLANDI

Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Bakanlığın internet sitesinde açıklandı. Buna göre, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ürünler kamuoyunun bilgisine sunuldu. Öte yandan, piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında Bakanlıkça 2012'den bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürünün ismi açıklandı.

SÜTTE BİTKİSEL YAĞ VE NİŞASTA

Süt ve süt ürünlerinde ise taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 28 gıda işletmesinin ürettiği yoğurt, tulum ve eritme peynirleri ile kaymak ve tereyağının da aralarında bulunduğu ürünlere ait bilgiler aktarıldı. Laboratuvar sonuçlarına göre söz konusu ürünlerde bitkisel yağ ve nişasta tespit edildi. Açıklamada, takviye edici gıdalar ve benzer ürünlerde de kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 3 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği ürünlere ait bilgiler de yer aldı. Örnek olarak, bitkisel karışımlı macunun içinde ilaç etkin maddesi "sildenafil"e rastlandığı bildirildi. İşte Ankara’da insanların sağlığıyla oynayan o firmalar:

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

- Soykan Tüketim Malları Paz. San. Tic. A.Ş Kazan 2 Mağazası Kazan/Ankara, Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ)

- Akpınarbaşı Gıda Süt Mam. Tic. San. Ltd. Şti. Yenimahalle/Ankara Tulum Peyniri (Nişasta, Bitkisel Yağ), Tulum Peyniri (Nişasta), Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ, Nişasta)

ET VE ET ÜRÜNLERİ

- EFK İnş. Turz. San. Tic. A.Ş. - Cook Shop/ Koru Mahallesi Ankaralılar Caddesi Gordion AVM Çankaya/Ankara, Izgara Köfte (Dana) (Kanatlı Eti ve Sakatat Tespiti)

- Ak-Ay Kebap Dünyası - Aydın Balkasun/ Kutlu Mahallesi 454. Sokak No:128 Mamak/Ankara,  Çiğ Lahmacun İçi Harcı (Kanatlı Eti Tespiti)

- Etap Kebap - İlknur Teke/ Topçu Mahallesi 14. Cadde No:51/B Etimesgut/Ankara,  Et Döner (Çiğ) (Kanatlı Eti Tespiti)

- Meşhur Adıyaman Dürüm Evi – Mehmet Kehyaoğlu/ Maltepe Mahallesi GMK Bulvarı No:45/15 Çankaya/Ankara, Adana Kebap (Çiğ) (Sakadat Tespiti)

- Adıyaman Dürümcü Baba - Sabahattin Coşkun/ Bahçelievler Mahallesi 54. Cadde No:31/A Çankaya/Ankara, Adana Kebap (Çiğ) (Sakadat Tespiti)

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE BENZERİ ÜRÜNLER

Kayalar Baharat Tohum Gıda İnş. Hayv. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yenimahalle/Ankara, Propolis Kapsülü (İlaç Etkin Maddesi/Kinidin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.