Ankara'daki park sorunu yayaları vuruyor

Ankara'daki park sorunu yayaları vuruyor

Yaklaşık 1,5 milyon araç ve 3 milyon sürücünün bulunduğu Başkent'te, buna paralel olarak park sorunu büyüyor. Özellikle, işlek yerlerde park sorunu yaşayan sürücüler, çareyi kaldırımlarda buluyor. Bu da, yürüyüş yollarının kapanmasına neden oluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülkemizde nüfusa göre otomobil yoğunluğunun en fazla olduğu il Ankara olarak geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Son rakamlara göre nüfusu 5.5 milyona yaklaşan Başkent'te kayıtlı 1 milyon 376 bin 928 otomobil bulunuyor. Bu kapsamda Başkent'te her 4 kişiye bir otomobil düşüyor. Bu durum hemen hemen her bir ailenin araba sahibi olduğunu gösteriyor. Ankara'daki ehliyetli sürücü sayısı yaklaşık 3 milyonu buluyor. Emniyet'in verilerine göre sürücü sayısı bakımından ise Ankara, İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor.  

BİLİNÇSİZ SÜRÜCÜ SAYISI DA GİDEREK ARTIYOR

Başkent'te ehliyetli sürücü ve araç sayısının her geçen gün çoğalması ile birlikte trafikte hoş olmayan görüntüler giderek artıyor. Nüfusa göre en fazla araca sahip Ankara'da sürücüler, otopark sıkıntısı yaşadıkları için sıkça yayaları umursamayıp kaldırımları işgal ediyor. Bilinçsiz araç sürücülerinin engelliler için yapılan sarı şeritleri dahi araçlarıyla kapattıkları görülüyor. Yol kenarlarına yan yana çekilen araç sayısı da giderek arttığı için trafik kazasına zemin hazırlıyor.

YAYALAR RAHATSIZ

Yayalar, kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesine ise büyük tepki gösteriyor. Bu işgalin önlenmesi için yetkililerden çözüm önerisi bekleyen Abdullah Solmaz adındaki bir yaya "Başkent'te araç sayısı giderek artıyor ama yayaların hareket alanı da giderek azalıyor. Şu an kaldırımların çoğuna araç park edilmiş vaziyette. Biz sağlıklı insanlar olarak pek fazla sıkıntı yaşamıyoruz ama hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ne yapacak? Onlar neden düşünülmüyor. Bu araç sayısı daha da artarsa kaldırım diye bir şey kalmayacak galiba. Bu duruma bir çözüm getirilmeli" dedi. İsmini vermek istemeyen başka bir yaya ise "Kaldırımlarda yan yana yürüme şansımız giderek azalıyor. Biz vatandaş olarak rahatsısız. Çözüm bekliyoruz.   

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.