Ankara’dan deprem bölgelerine yardım

Ankara’dan deprem bölgelerine yardım

Ankaralılar depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Büyük yıkım yaşanan illerdeki depremzedeler için Ankara tek yürek oldu. Yardım malzemeleri toplanıp, afet bölgelerine gönderiliyor.

Kahramanmaraş merkez üstü olan 7,7’lik depremden sonra Türkiye yürek olarak yaraları sarmaya çalışıyor. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken vatandaşlarda kendi aralarında dayanışma ile topladıkları ihtiyaç malzemelerini bölgeye yollamaya devam ediyor. Ankara’da Türk Kızılay’ı ve AFAD’ın çalışmaları ile toplanan yardımlar bölgeye gönderiliyor. Ankara’da Belediyeler, İş dünyası, STK’lar ve muhtarlar yardım seferberliğine girdi.

gimat-4.jpg

ATO’DAN BÜYÜK DESTEK

ATO, üyelerinin bölgeye yardımlarının koordinasyonunu sağlamak üzere "Deprem yardım masası" kurdu. Ankara Ticaret Odası, depremden zarar gören bölgelere gıda ve ihtiyaç maddesi temini için 68 meslek komitesi aracılığıyla çalışma başlattı. ATO Başkanı Baran: "üyelerimiz yardımlarını ATO’ya başvurarak deprem bölgelerine ulaştırabilir. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kenetlenerek, acımızı paylaşıp, uğranan zararı azaltmaya çalışacağız" dedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, üyelerinin depremden zarar gören bölgelere gıda ve ihtiyaç maddesi ulaştırmalarının koordinasyonunu sağlamak üzere ATO'da "Deprem Yardım Masası" kurduklarını belirterek, "Üyelerimiz, yardımlarını ATO'ya başvurarak deprem bölgelerine ulaştırabilir" dedi.

gwnwl-gimat.jpg

ATO Başkanı Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve çok sayıda ilden hissedilen depremden zarar gören bölgelere yardım için Ankara Ticaret Odası'nın İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara Valiliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, 68 Meslek Komitesi aracılığıyla ihtiyaç tespit ve temin çalışmalarına başladığını bildirdi. Bu kapsamda, tüplü katalitik soba, battaniye, yatak, tüp, mont, bot, bere, eldiven, çocuklar için mont ve kışlık giysi, powerbank, gıda kolisi, çocuk bezi ve maması, kadın pedi ve temizlik hijyen malzemesi toplanması konusunda ATO üyelerine çağrıda bulunuldu.

genel-muhtar.jpg

“UĞRANAN ZARARI AZALTMAYA ÇALIŞMALIYIZ”

Ankara Ticaret Odası üyelerinin depremden zarar gören bölgelere gıda ve ihtiyaç maddesi ulaştırmalarının koordinasyonunu sağlamak üzere ATO'da "Deprem Yardım Masası" kurduklarını kaydeden Baran, "Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acısını en derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Şimdi ülkemiz için tek yürek olma vakti. Tüm üyelerimizi depremden zarar gören vatandaşlarımız için yardıma davet ediyorum. Kış mevsiminin kendini en çok hissettirdiği bu günlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kenetlenerek acımızı paylaşıp, uğranan zararı azaltmaya çalışacağız. Üyelerimiz, yardımlarını ATO'ya başvurarak deprem bölgelerine ulaştırabilir. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifa ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

siteler.jpg

SİTELER ESNAFINDAN DESTEK

Siteler Esnafı Kahramanmaraş ve on ilimizi etkileyen depremden sonra yardım kampanyası düzenleyerek deprem bölgesine destekte bulunuyor. Ülkemizde yaşanan depremden dolayı, bu bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, öncelikle katalitik soba, tüp ve battaniye olmak üzere ısıtıcı, yatak, ocak ve çocuk ve yetişkin kışlık kıyafet, bot gönderilecektir. İkinci el ve paketlenemeyen ürünler kabul edilmemektedir. Başkan Hüseyin Taklacı, “Bugün ilk Yardım Tırımız Altındağ Kaymakamlığı Koordinatörlüğünde yola çıkmıştır. Bizlere Dekontunu ilettiğiniz Nakit Bağışlar ise Kaymakamlığa bildirilmiştir. Tüm ülkemize geçmiş olsun. Rabbim kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Ülkemizde yaşanan depremden dolayı, bu bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, öncelikle katalitik soba, tüp ve battaniye olmak üzere ısıtıcı, yatak, ocak ve çocuk ve Yetişkin Kışlık Kıyafet, Bot gönderilecektir. İkinci el ve paketlenemeyen ürünler kabul edilmemektedir” açıklamalarını yaptı.

gimat3.jpg

GİMAT’TAN AFET BÖLGESİNE 10 TIR

Ankara’nın ve İç Anadolu’nun en büyük gıda toptancı sitesi Gimat deprem zadeleri yalnız bırakmadı. Gimat Toptancı sitesinden afet bölgesine dün itibari ile 10 tır gıda ve temizlik malzemesi gönderildi. Deprem bölgesine yapılan destek ve yardımlaşma çalışmaları Türk Kızılay’ının ortaklığında gerçekleşti. Gimat Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aydoğan: “Zaman birlik ve beraberlik zamanı Gimat esnafı her zamanki gibi üzerine düşeni yapmaya hazır bir şekilde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza desteğini gösterdi. Gimat’dan toplamda 10 tır gıda, içme suyu, temizlik malzemesi ve çocuk bezi gibi ürünler yola çıkarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yarasını sarmak amacıyla destek olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

musiad.jpg

MÜSİAD'DAN AFET BÖLGESİNE YARDIM

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan bölgelere yardım gönderdi. Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda MÜSİAD'ın depremin yaşandığı ilk andan itibaren oluşturulan kriz masası ile bölgedeki MÜSİAD şubeleri aracılığıyla ihtiyaçları raporladığı ve ilgili devlet makamlarıyla tam koordinasyon halinde çalıştığı bildirildi. Açıklamalarda ayrıca Ankara, Burdur, Sivas, Uşak, Ordu, Batman, Van, Bursa, Kırıkkale, Denizli, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden çok sayıda yardım aracı ve iş makinesinin afet bölgesine sevk edildiği belirtildi.

85efacee-fe9d-4585-9e00-97f6bae4aedb-2.jpg

MAMAKLI MUHTARLAR SEFERBER OLDU

Mamak’ta muhtarlar Mamak Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı çalışmalarla deprem bölgesine birçok yardım malzemesi topladı. Kıbrıs Köy Mahalle Muhtarı İskender Demirken, Yeşilbayır Mahalle Muhtarı Hakkı Ünal, Hürel Mahalle Muhtarı Tahsin Çelik, Bahçeleriçi Mahalle Muhtarı Ayşegül Tektaş ve diğer birçok Mamaklı Muhtarlar mahalle halkı ile el ele vererek deprem bölgesi için yardım topladı. Muhtar Ayşegül Tektaş şu açıklamalarda bulundu: Tektaş, “Allah birlik beraberliğimizi daim etsin mahalle halkı olarak deprem bölgesine desteklerimizi topluyoruz. Mahalle halkımız sağ olsun çok duyarlılar. Elimizden geleni yaparak 400 adet battaniye 64 paket çocuk bezi 56 paket ıslak mendil kolilerle kadın peti, sıcak su torbası, mum, gıda malzemeleri konserve gibi ürünler toplayarak destekte bulunduk. Mamak Belediyesi ekipleriyle topladıklarımız muhtarlığımızdan alarak bölgeye ulaştırıyor. Muhtarlığımız geç saatlere kadar açık yardımları bekliyoruz” dedi.

genel.jpg

Mamak Üreğil Mahalle Muhtarı Eray Ergün, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bir paylaşımla binlerce kişinin harekete geçmesi gönül vermesi işte Milletimizin gücünü gösteriyor. Üreğil Mahallesinin kıymetli ve güzel insanları Rabbim binlerce kez razı olsun” dedi.

yesiltepe-muhtar.jpg

YEŞİLTEPE MUHTARLIĞINDAN DESTEK

Keçiören Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün, mahalle halkıyla beraber afet bölgesine destek vermek amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Muhtar Aygün, “Vatandaşlarımızdan gelen kıyafet, çocuk bezi, battaniye gibi yardım malzemelerini depremzedelerimize ulaştırılmak üzere tutanak karşılığında yardımlar topluyoruz. Mahalle halkı olarak topladığımız yardımları Türk Kızılay’ına teslim ediyoruz. Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı da AFAD’a yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği çabalar ettikleri dualar karşısında duygulanmamak elde değil, buda bir kez daha gösterdi ki Türkiye'nin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir” şeklinde konuştu.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.