Ankara'dan Diyarbakır'a 5 bin kitap

Ankara'dan Diyarbakır'a 5 bin kitap

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı, Diyarbakır Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine 5 bin adet üniversite hazırlık kitabı gönderdi.

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı, Diyarbakır Kulp Anadolu İmam- Hatip Lisesi'ndeki 2 bin öğrenciye eğitim yardımında bulundu. Bir proje kapsamında ilçe binasında çok kısa sürede toplanan 5 bin üniversiteye hazırlık kitabı, Kulp ilçesinde okuyan lise öğrencilerine gönderilmek üzere dün yola çıktı. 

EĞİTİME DESTEK TEKLİFİNE JET YANIT

Eğitime destek kapsamında başlatılan kampanya hakkında gazetemize bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan, "Diyarbakır- Kulp'tan bir öğretmen arkadaşımız geçmişte Keçiören ile de bağlantısı olan bir öğretmenimiz geçtiğimiz günlerde bize ulaştı. 2 bin kişilik olan Kulp Anadolu İmam- Hatip Lisesi'ndeki öğrenciler için üniversiteye hazırlık kitabı gönderip gönderemeyeceğimizi sordu. Biz de söz konusu eğitim olunca hemen kabul ettik" dedi. 

KISA SÜREDE 5 BİN KİTAP TOPLANDI

Yaklaşık 15 gün önce AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı öncülüğünde bir kampanya başlattıklarını belirten Başkan Zafer Çoktan, "Bu kısa sürede hem teşkilatımız hem sivil toplum kuruluşlarımız hem de Keçiörenli halkımız büyük destek verdi. Kampanya büyük bir yankı uyandırdı. Biz bu kadar olacağını tahmin etmiyorduk. Üniversite sınavlarının konuşulduğu bir dönem olması da bizim için bir avantaj oldu.Kısa sürede kullanılmamış 5 bin üniversiteye hazırlık kitabı topladık. Arkadaşlarımız, bu kitapları Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecek. Ardından o kitaplar öğrencilerimize dağıtılacak" diye konuştu. 

KULPLU ÖĞRENCİLERDEN SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

Üniversiteye hazırlık kitaplarının gönderileceğini duyan Kulp'taki öğretmen ve öğrencilerin büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Çoktan, "Geri dönüşüm çok iyi oldu. Kitapları göndereceğimizi söylediğimizde herkes sevinç çığlıkları attı. Çok minnettar olduklarını söylediler. Bu mutluluk bizi daha da memnun etti" şeklinde konuştu.  

KIYMETLİ BİR KAMPANYA

Başkan Çoktan ayrıca şunları söyledi: "Bunun güzel ve anlamlı bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte yardımlarımız devam edecek. Batı'daki bir ilçe Doğu'daki bir ilçeye bu şekilde yardım etse çok anlamlı olur. Hem dini yönden hem sosyolojik yönden hem de teşkilatçılık yönünden çok kıymetli bir çalışma. Düşünün ki oradaki çoğu öğrencinin cebinde parası dahi olsa gönderdiğimiz kitapların çoğunu orada bulamaz."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.