Ankaralılar Ramazan ruhunu Hamamönü’nde yaşayacak

Ankaralılar Ramazan ruhunu Hamamönü’nde yaşayacak

Her yıl birbirinden farklı etkinliklerle Ankaralıları buluşturmaya devam eden Hamamönü’nde, Ramazan hazırlıkları başladı. Dokusu ile başkentin vazgeçilmez noktalarından olan Hamamönü sokaklarında, Ramazan ayı boyunca ilahi sesleri yükselecek.

Müslüman âleminin heyecanla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan Ayına sayılı günler kaldı. Her yıl birbirinden farklı etkinliklerle Ankaralıları buluşturmaya devam eden Hamamönü’nde, Ramazan hazırlıkları başladı. Etkinlik stantları hızlı bir şekilde kurulmaya başlanırken, mekânlarda iftar menüleri hazırlanmaya başlandı. Dokusu ile başkentin vazgeçilmez noktalarından olan, her yıl ziyaretçi akımına uğrayan Hamamönü sokaklarında, Ramazan ayı boyunca ilahi sesleri yükselecek.

hamammm.jpg

KALPLER MUHABBET İLE DOLACAK

Başkentin geleneksel Ramazan adresi olan Hamamönü, bu sene de vatandaşları çeşitli etkinliklerle dolu unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, iftar sonrası düzenlenen geleneksel gösterilerle Ramazan ayının tadını çıkaracak. Uzun süren dost sohbetlerine eşlik eden kumda pişen kahvelerle, kalpler muhabbet ile dolacak.

hamamvmm.jpg

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Vatandaşlar, Ramazan için kurulan stantlarda yer alan geleneksel kıyafetlerle hatıra fotoğrafı çektirme imkânı bulacaklar. Renkli Osmanlı macuncuları ile büyükler küçüklüğüne dönerken, küçükler yeni lezzetlerle tanışacak. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hamamönü, renkli görüntülere ev sahipliği yapacak. Tarihi dokunun korunduğu Hamamaönü’nde yer alan mekânlarda, Ramazan ayı boyunca ilahiler, Türk sanat müzikleri, tasavvuf müzikleri ve ney sesleri kalbinizi okşayacak.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.