Ankara’nın Belediyelerinden deprem bölgesine destek seferberliği

Ankara’nın Belediyelerinden deprem bölgesine destek seferberliği

Merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve on ilimizi etkileyen 7,7’lük depremden sonra Ankara’daki belediyeler deprem seferberliğine başladı. Ankara'nın bütün belediyeleri bölgeye yardım ve arama kurtarma ekipleri gönderdi.

Dün sabah 4.17 de merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık İlçesinde meydana gelen büyük deprem bölge halkına destek amacıyla Türkiye’yi seferber etti. Yaşanan yıkıcı depremin ardından Ankara’nın belediyeleri de deprem seferberliğine başladı. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok belediye depremzedelere ulaşmak adına yardım ve arama kurtarma ekiplerini sabahın erken saatlerinde yola çıkardı.

toy8316.jpg

ABB’DEN BÖLGEYE DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depreme yardım ekipleri gönderildiğini açıkladı. Başkan Yavaş, “Uçakla 2 kurtarma timi, 20 personel, 2 kurtarma aracı. K9 kurtarma ekibi, 2 personel, 2 köpek, kurtarma araçları, lojistik araçlar ve 40 kişilik kurtarma ekibi gönderildi. Allah yardımcımız olsun” açıklamalarında bulundu.

ihs-1141.jpg

MAMAK’TAN TAM DESTEK

Mamak Belediyesi, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olan ve 10 şehirde yıkıma neden olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından deprem zedelere destek kampanyası başlattığını duyurdu. Mamak Belediyesi yardımların toplanacağı yerleri de ilan etti. Yardımlar şu bölgelerde toplanacak: Başak Spor Salonu Başak Mahallesi 1680’inci Cadde Numara 19, Türközü Spor Salonu Türközü Mahallesi 433’üncü Cadde Numara 22, Hidayet Türkoğlu Spor Salonu Durali Aliç Mahallesi 991’inci Sokak Numara 9 numaralı adreslerden vatandaşlarımız depremzedelere destek verebilecek.

altindag.jpg

ALTINDAĞ SESSİZ KALMADI

Altındağ Belediyesi de, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olan ve 10 şehirde yıkıma neden olan 7,7 büyüklüğündeki depreme sessiz kalmadı. Altındağ Belediyesine ait ilk destek ekibi deprem bölgesi Osmaniye’ye gönderildi. Altındağ Belediyesi Başkanı Asım Balcı Osmaniye’de depremden etkilenen vatandaşlar için destek ekibinin gönderildiğini kaydetti.

pursaklar-2.jpg

‘‘TEYAKKUZ HALİNDEYİZ’’

Pursaklar Belediyesi, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olan ve 10 şehirde yıkıma neden olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası harekete geçerek seferberlik ilan etti. Pursaklar Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde de yıkıma neden olan 7,7 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlara yardım elini uzatmak için harekete geçti. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, depremin hemen ardından koordinasyon ekibini toplayarak, yapılan değerlendirmenin ardından mobil mutfak aracı, gıda yüklü kamyon, iş makinaları ve 35 kişilik arama kurtarma ekibini deprem bölgelerine gönderdi.

formpfkxwacsi-o.jpg

Sabahın erken saatlerinde öncü ekibin ivedilikle afet bölgelerine sevk edildiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; Hepimizi derinden sarsan depremle güne başladık. Gece yarısından beri teyakkuz halindeyiz. İş makinalarımızı, temel gıdaların yer aldığı kamyonumuzu hazırladık. Sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak adına mobil mutfak aracımızı da bölgeye sevk ettik. 35 kişilik profesyonel arama kurtarma ekibimizde yola çıktı. Yaraları sarana kadar teknik desteğimizi aksatmadan sürdüreceğiz’’ dedi.

kahramankazan-2.jpg

TEMİN ETMEK İÇİN HAZIRIZ

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen illere, Kahramankazan’dan arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen illere, Kahramankazan’dan arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kahramankazan Belediyesi Spor ve Kamp Merkezi'nde toplanan 15 kişilik arama kurtarma ekibi, Belediye Başkanı Serhat Oğuz tarafından Kahramanmaraş'a uğurlandı.

Oğuz, gazetecilere, depremin ardından sabah saatlerinden itibaren AFAD Koordinasyon Merkezi ile entegre şekilde çalışan arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk ettiklerini söyledi. Bölgede ne ihtiyaç varsa bunları temin etme konusunda hazırlıklara başladıklarını anlatan Oğuz, "Bir hazırlığımız var, bu hazırlıklarımız neticesinde ilden toplu halde bu ihtiyaçlar bölgeye ulaştırılacak. Kısmet olursa bugün öğleden sonra battaniye ve gıda gibi malzemeleri toplayıp bölgeye göndereceğiz" dedi.

kecioren-belediyesi-nden-kan-bagisina-destek-kecioren-bel-tr-3746.jpg

KAN BAĞIŞI YAPILDI

Keçiören Belediyesi, yaşanılan depremin ardından kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlara duyuruda bulundu. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olası kan ihtiyacını karşılamak için vatandaşları kan bağışına davet etti. Saat 11.00 ve 16.00 arasında belirli bölgelerden kalkan servisler ile Kızılay Kan Bağış Merkezlerine ulaşım sağladılar. İşte servislerin kalktığı o bölgeler: Bağlum Ek Hizmet Bina önü, Sancaktepe Muhtarlık önü, Çaldıran Muhtarlık önü, Kuşcağız Muhtarlık önü, Ufuktepe Muhtarlık önünden ulaşım sağladılar.

toy8000.jpg

YANINIZDA OLACAĞIZ

Kahramanmaraş Pazarcık üst merkez olmak üzere Güneydoğu Anadolu’da yaşanan büyük depremden sonra Çankaya Belediyesi’nden de sosyal medya üzerinden destek mesajı yayınladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

formpe-wiauvsb3.jpg

HEP BİRLİKTE SARALIM

Dün yaşanan büyük deprem sonrası Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde yaralarımızı hep birlikte, el birliğiyle saracağız” açıklaması yaptı. Yenimahalle vatandaşlarını deprem destek kampanyasına davet etti.

etimesgut.jpg

11 PERSONELDE ETİMESGUT’TAN

Etimesgut Belediyesi de depreme sessiz kalmayan belediyelerden biri oldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel “AFAD İl Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımız koordinesinde, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere belediye araç parkımızdan iş makinelerimizle birlikte 11 personelimizi ulaştırdık. İhtiyaca göre diğer araçlarımızı da hazır bekletiyoruz” açıklamasını yaptı.

forsscmwiaa2vn7.jpg

BİRLİK OLALIM

Sincan Belediyesi deprem ile ilgili ‘bir olalım, birlik olalım Sincan’ sloganı ile vatandaşları bağış kampanyasına davet etti. Davet üzerine vatandaşlar, gıda, kıyafet, ısınma ve temel barınma malzememe desteği sağladı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Deprem bölgelerinde oluşan ve oluşabilecek kan ihtiyacı nedeniyle tüm vatandaşlarımızın Kızılay Kan Bağış Merkezlerine ulaşarak, kan bağışında bulunmalarını önemle rica ediyorum” dedi.

Enes Boyacı/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.