Ankara’nın bitmeyen park çilesi vatandaşa engel oluyor

Ankara’nın bitmeyen park çilesi vatandaşa engel oluyor

Kızılay Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokakta, yanlış park edilen araçlar yayalara zor anlar yaşatıyor. Durumdan şikâyetçi olan vatandaşlar, “Hatalı park nedeniyle kaldırımlar kapanıyor. Özellikle engelli vatandaşlar zorluk çekiyor” dedi.

Başkentin çözülemeyen otopark sorunu devam ediyor. Bu durumdan hem yayalar hem de araç sahipleri şikayetçi. Şehir içinde yetersiz olan otopark sayısı araç sahiplerini zor durumda bırakırken, yayalara da engel oluyor. Kaldırıma düzensiz park edilen araçlar özellikle engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yayalar kaldırımların ve engelli yön şeritlerinin kapanmasından şikayetçi olurken, araç sahipleri ise otopark fiyatlarının yüksek ve otopark sayısının yetersiz olmasından şikayetçi. Metropollerin çözülemeyen sorunlarından birisi olan otopark sorununa bir örnekte, Kızılay İnkılap sokakta karşımıza çıktı. Kaldırıma çekilen araçlar hem engelli yoluna engel olurken hem de özel bir sağlık kuruluşunun giriş çıkışını kapatıyor. Sokağın işlek olmasından dolayı yayalar kaldırım yerine araç yolundan yürümek zorunda kalıyor.

1675579423045-2.jpeg

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Caydırıcı cezalar olmadığı sürece hatalı park sorunlarının sonu gelmeyeceğini söyleyen vatandaşlar, “Başkentin merkezinde bu sorun bir türlü çözülemiyor. Kaldırım üzerine yapılan hatalı parklar nedeniyle araç yolundan yaya olarak devam etmek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bir an önce buna çözüm bulmalı.” diyerek isyan etti.

1675579426578-2.jpeg

SARI ÇİZGİLER HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Kaldırıma park edilen araçların görme engelli vatandaşların yürüdüğü sarı çizgilerin kapanmasına tepki gösteren vatandaş, “Kaldırımlardaki sarı çizgiler bizim için hayati önem taşıyor. Bazı kaldırımlarda bu çizgiler ya yok ya çok eski ya da çıkmaz sokaklar da önünde direk oluyor çöp kutusu ya da başka engeller oluyor. Bu çizgilerin yenilenmesi ve vatandaşlarında buna uyması gerekir çizgilerin üstüne tezgâh kutu bizleri engelleyen nesneler koymasınlar. Kaldırımların çoğunda rampa yok rampaların önüne araç çeken bilinçsiz sürücüler var. Ara sokaklarda ne çizgi ne rampa nede çoğu sokakta kaldırım var” dedi.

1675579424519-2.jpeg

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖNEM VERİLMELİ

Kaldırım ve yolların dünya standartlarında olması gerektiğini belirten vatandaş, “Bu sokaklarda bırakın engelli insanları yaşlılar hamileler için bile sokaklar erişebilir değil. Belediyelerin engellileri yaşlıları ve hamileleri düşünerek kaldırımların yapması gerekiyor. Şehirlerin engelliler adına yaşanıla bilir olması için engellilere uygun hale getirilebilmesi için düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Salih Çifci/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.