Ankara’nın Girişimcileri Sitelerde Yetişiyor

Ankara’nın Girişimcileri Sitelerde Yetişiyor

Girişimcilere Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın toplantı odasında KOSGEB tarafından ücretsiz eğitim veriliyor. Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali İhsan Bostan, “Bütün meslek dalları dâhil girişimcilik kurslarımız dev

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) ile KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği, girişimcilere Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın toplantı odasında eğitim veriliyor. Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali İhsan Bostan, “Bütün meslek dalları dâhil girişimcilik kurslarımız devam ediyor” dedi.

HER MESLEK DALINA EĞİTİM MEVCUT

Girişimciler için Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın toplantı odasını tahsis ettiklerini belirten Ali İhsan Bostan, “Ankara Döşemeciler Odası’nda Ankara genelinde KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla girişimcilik belgesi alarak iş kurmak için eğitim alıyorlar. Ankara Döşemeciler Odası’nın toplantı salonunda her meslek dalından eğitime gelen insanlar var. Öncelik olarak Siteler’de bu eğitimi vermek istedik ama çok fazla talep olmadı. Bütün meslek dalları dâhil girişimcilik kurslarımız devam ediyor. Kurs bittikten sonra girişimcilik belgesi alıyorlar, daha sonra açacaklar işe göre 30 bin lirası hibe olmak üzere bir ücret alıyorlar” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE YÜZDE 80 HİBE

Bölgelere göre hibe ücretlerinin değiştiğini aktaran Girişimcilik Uzmanı Derya Özilhan Şahin, “Daha önce firma kurmamış ama firma kurmak isteyen ve sermayesi yeterli olmayan girişimcilere destek olmak amacıyla hazırlanmış bir kurs. KOSGEB tarafından ücretsiz olarak düzenlenen bir kurs, KOSGEB’in hem sermaye anlamında hem eğitim anlamında hem de teknik altyapı bilgi anlamında destekleri söz konusu. 50 bin lira üst limiti olan bir hibe programımız var geri ödemesiz. Bölgelere göre bu hibe sistemi değişiyor, Ankara’da şuan yüzde 60 ve yüzde 80 oranında hibe ediliyor. Kadın girişimcilere yüzde 80, erkeklere yüzde 60 olmak üzere yeni şirket kuracak girişimciler faydalanabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

KATILIM VE DEVAMLILIK ÇOK GÜZEL

Katılımın çok iyi olduğunu belirten Derya Özilhan Şahin, “Çok fazla talep var, beni en çok şaşırtan durumlardan biri 4 gün sürüyor kurslarımız ve 5. günü bekleyen girişimciler oluyor. Kurs biter bitmez kuracağım şirketi diyenler oluyor bu da çok sevindiriyor bizi. Emekliler, yeni mezunlar, iş değiştirmek isteyenler oluyor, genel anlamda toplumun girişimciliğe bakışı çok pozitif. Daha önceden kurs 9 gündü şimdi çalışanlarında katılması için 4 güne çekildi buda çalışanlar için büyük bir artı oldu. Hızlandırılmış bir kurs şeklinde devam ediyor. Katılımlar ve devamlılık şuan çok güzel ben çok umutluyum girişimcilik anlamında” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.