“Ankara’nın Güvenliği Şam’dan Başlar”

“Ankara’nın Güvenliği Şam’dan Başlar”

SADED derneğinin düzenlediği ‘Medeniyet Coğrafyamızda Bizi Bekleyen Engeller’ konulu konferansta konuşan Yalçın Topçu Suriye’de ne işimiz var diyenlere seslendi: Bunu hiç Amerikalıya, Rus’a sordunuz mu? Biz orada olmazsak Ankara’da güvenle oturamayız” ded

 

HABERVAKTİM/ HAKAN ŞAHİN

Keçiören Estargon Kalesi’nde düzenlen ‘Medeniyet Coğrafyamızda Bizi Bekleyen Engeller’ konulu konferans yapıldı. SADED başkanı İlhan Eranıl'ın konuşması ile açılan program Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun konuşması ile devam etti. Topçu medeniyet coğrafyamızdaki tehlikelere dikkat çekerken Suriye’de ne işimiz var diyenlere seslenerek “Ankara’nın güvenliği Şam’dan, Halep’ten başlar” dedi.

DİN İLE DEVLET BARIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davasına katılma amaçlarını anlatan Topçu; din ile devleti barıştıran bir hareket olduğu için bu davaya katıldığını belirtti. Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Büyük Birlik Partisi’nde yer aldığını belirten Topçu “Çanakkale’de, Sakarya’da verilen kurtuluş mücadelesini bugün de farklı şekillerde veren Erdoğan’ın yanında bu harekete katılmayı uygun gördüm” şeklinde konuştu.

BANA NE DİYEMEYİZ

Medeniyet coğrafyamızda birçok engel olduğunu dile getiren Topçu “ Ankara Karabağ ile ilgilenmese rahat oturamayız, Ankara Arakan ile ilgilenmese rahat oturamayız.  Keşmir’den bana ne diyemeyiz, Ankara olmaz. Halep’ten bana ne diyemeyiz, Şam’dan, Bağdat’tan bana ne diyemeyiz. Kosova ile ilgilenmezsek Keçiören’de oturamayız” dedi.

ONLARA SORDUN MU?

Yalçın Topçu, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Şam’da işiniz yoksa Ankara’da da işiniz yok, sen bunu öbürlerine niye sormuyorsun? Bir ABD’liye sor, de ki senin Şam’da ne işin var? Rus’a sor senin Bağdat’ta Halep’te ne işin var? Ben sana söyleyeyim ne cevap vereceklerini. Birisi diyecek ki Washington’un güvenliğini arıyorum, öbürü diyecek ki Moskova’nın güvenliğini arıyorum. Hey adam senin daha dün ilin olan yerde sen nasıl Ankara’nın güvenliğini aramıyorsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.