Ankara’ya yeni logo çağrısı

Ankara’ya yeni logo çağrısı

Ankara'nın logosunun değiştirileceği gündeme geldiği bu günlerde Başkent'in logo serüveni Ankara Kulübü'nde masaya yatırıldı. Etkinlikte Ankara'nın yanı sıra dünyada da ilgi uyandıracak yeni bir logoya ihtiyaç olduğu belirtildi.

Mustafa Tuna dönemi ile Büyükşehir Belediyesi'nin logosunun değiştirilmesinin gündeme geldiği bugünlerde Başkent'in logo serüveni Araştırmacı Dr. Necati Yalçın'ın yöneticiliğinde Ankara Kulübü'nde masaya yatırıldı. Ankara Kulübü Derneği ve Ankara Enstitüsü Vakfı tarafından geçtiğimiz cumartesi günü ortalaşa düzenlenen etkinlikte Ankara Araştırmacısı Timur Özkan, Marka Danışmanı Necdet Kara, Avukat Rahmi Kumaş ve Gazeteci Ali İnandım konuşmacı olarak söz aldı. Etkinliğe ayrıca çok sayıda davetli katıldı. 

LOGO ÖNERİSİ

Programda konuşan Ankara Araştırmacısı Timur Özkan, mevcut logonun Ankara'ya yakışmadığını ve kenti çağrıştırmadığını savundu. Özkan, Ankara'nın isminin 'çapa'dan geldiğini hatırlatarak, kentin simgesinin 'çapa' ya da yeniden 'Hitit Güneşi Kursu' ambleminin olabileceğini önerdi ve birçok ülkenin amblemini kurulduğu günden bugüne değiştirmediğini söyledi. 

İLGİ UYANDIRACAK LOGOYA İHTİYAÇ VAR

Marka Danışmanı Necdet Kara ise kentler için logoların önemine dikkat çekerek, Ankara'nın dünya genelinde büyük ilgi uyandıracak yeni bir ambleme-logoya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Gazeteci Ali İnandım ise logoların şehrin mirasları olduğunu aktardı.  İnandım, "Şehri yönetenler bu şehre amblem bulamıyorlarsa o 'şehri yönetiyoruz' demesinler" dedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.