Anneler Günü geldi: Teraryuma ilgi arttı

Anneler Günü geldi: Teraryuma ilgi arttı

Yarın kutlanacak olan Anneler Günü’ne hazırlanan çiçekçilerde, teraryum çiçeklere ilginin arttığı belirtildi.

Mamak Akdere Mahallesi’nde bulunan İklim Çiçek Evi işletmecisi Dursun Göktaş, yarın kutlanacak olan Anneler Günü’ne yönelik hazırlıklarını gazetemize anlattı. Göktaş, “Anneler Günü için hazırlıklarımız bir hafta öncesinden başlıyor ve hala devam ediyor” dedi.

Her özel günün bir çiçeği olduğunu belirten Dursun Göktaş, Anneler Günü’nde en çok kır çiçeklerinin tercih edildiğini söyledi. Son yıllarda insanların yapay modellere de ilgi gösterdiğini ifade eden Göktaş, her bütçeye uygun çiçek bulunduğunu, bu nedenle insanların hediye olarak çiçek almaya yöneldiğini kaydetti.

importedphoto-737018922-792981.jpeg

BİR HAFTA ÖNCESİNDEN BAŞLIYOR

Çiçek Esnafı Dursun Göktaş, “Anneler Günü için hazırlıklarımız bir hafta öncesinden başlıyor ve hala devam ediyor. Bu süreç ürün toparlama süreci ile başlıyor. En taze ve en canlı ürünleri toparlayıp dükkanımıza getiriyoruz. Bu ürünlerin bakımını yapıp satış için hazırlıyoruz. Son iki gün de satış sürecimiz oluyor. Satış sürecinde de müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutarak en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Gerek stoğumuz ile gerekse ürün hazırlamamız ile Anneler Günü’ne hazırız. İnsanlara çiçekler hazırlayıp mutluluklarını sağlamak bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

importedphoto-737018922-796224.jpeg

HER GÜNÜN ÇİÇEĞİ VAR

Her özel günün bir çiçeği olduğunu ifade eden Göktaş, şu ifadeleri kullandı: “Anneler Günü’nde en çok kır çiçekleri tercih ediliyor. Papatya, hüsnüyusuf, jerbera gibi çiçekler geçmiş yılarda da en çok satılan ürünler oldu. Bu çiçekler artık Anneler Günü ile özdeşleşti. Bunların takip eden saksı çiçekleri ise orkide, mor orkide, kırmızı guzmania ve kırmızı antoryum oluyor. Bunların hepsi Anneler Günü ile özdeşleşen ve her sene en çok satılan çiçekler oluyor.”

cicek.jpg

YAPAY ÜRÜNLERE TALEP ARTTI

Dursun Göktaş, son yıllarda vatandaşların isteklerinin değişmesiyle birlikte sektörde bir değişim başladığını belirterek, “Artık insanlar sevdiklerine daha kalıcı hediyeler almak istiyorlar. İnsanlar hem kalıcı hem de çiçek ürünü almak istediğinde Teraryum modellerimize talep oldukça artıyor. Sektör aslında buraya doğru kayıyor. İnsanlar daha kalıcı bir hediye almak istiyorlar. Canlı bir gülün vazo ömrü en fazla 20 gün oluyor. Daha kalıcı bir hediye almak isteyen müşterilerimiz de bu modelleri tercih ediyor" dedi.

importedphoto-737018922-794456.jpeg

HER BÜTÇEYE UYGUN

Vatandaşların her bütçeye uygun çiçek bulabileceklerini belirten Çiçek Esnafı Dursun Göktaş, “Günümüz de o kadar çok çiçek türü ve modeli var ki, insanlar her bütçeye uygun çiçek bulabilirler. 50 liradan 2 bin liraya kadar her türlü çiçek türü mevcut. Canlı çiçek istemeyenler için yapay çiçek modellerimiz de bulunuyor. O modellerde de her bütçeye uygun çiçeklerimiz bulunuyor. İnsanlar için daha farklı hediyeler almak zorlaştı. Kalıcı başka bir hediye almak istese belki de bütçesi yetmeyecek. Her bütçeye hitap etmesiyle birlikte son dönemde çiçeğe yönelim çok arttı” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.