ANODER’den Ankara’ya milyonluk yatırım

ANODER’den Ankara’ya milyonluk yatırım

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, İvedik'e kuracakları 2. oto galericileri sitesi ile yaklaşık 200 milyonluk dev bir yatırımı Başkent'e kazandıracaklarını açıkladı.

ANODER, OTONOMİ'nin ardından Başkent'e ikinci bir oto galericiler sitesi kurmak için kolları sıvadı.  İvedik'e kurulacak oto galericiler sitesinin arsası geçtiğimiz günlerde alınarak bu konuda önemli bir adım atılmış oldu. ANODER Başkanı İlkay Kalkan, projenin seyriyle ilgili Yazı İşleri Müdürümüz Osman Akdoğan'a bilgi verdi.

ARSA MALİYETİ 55 MİLYON 

tapu.jpg

ANODER (Ankara Oto Galericileri Derneği) ve ANOKOOP (S.S. Ankara Oto Galericileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi) Başkanı İlkay Kalkan, 55 milyon değerindeki arsanın İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanlık binasının karşısında bulunduğunu, arsa alanının 25 bin 300 metrekare olduğunu; ancak yerin fiziki durumundan dolayı kot farkı nedeniyle arsanın 50 dönüm olarak kullanılabileceğini, altlı-üstlü dükkanların olacağını söyledi.  

HEDEF, EN KISA SÜREDE BİTİRMEK

Söz konusu alana 150 dükkan ve ofis kule yapmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan İlkay Kalkan, "Besmele çekerek ilk etapta arsamızı aldık. Şimdi projelendirme aşaması var. Daha sonra inşaat ruhsatını alacağız. Bu ruhsatı aldıktan sonra onayla birlikte inşaatımıza başlayacağız. Her şey yolunda gitmesi halinde inşaatı bir sene içerisinde bitirip en kısa sürede üyelerimizle birlikte buraya taşınmayı düşünüyoruz" dedi.   

BÖLGEYE HAREKETLİLİK GELECEK

İvedik'e kurulacak oto galericiler sitesinin sağlayacağı katkıyla ilgili konuşan Başkan Kalkan,  " Biz oraya taşındığımız zaman o bölgeye bir hareketlilik gelecek. Şimdi bakarsanız Ostim ve İvedik'te yapılan çoğu iş yeri boş duruyor. Ancak biz mevcut üyelerimiz ile gideceğimiz için sıkıntı yaşamayacağız. Bizim oraya gitmemiz hareketliliği artıracaktır. Orada olmamız bölgedeki elektrikçilere, oto lastikçilere, kaportacılara, boyacılara ve birçok esnafa can suyu olacak. Çünkü bizim sattığımız araç ikinci el olduğu için müşteri illaki sanayiye gitme ihtiyacı hissediyor. Ya da müşterilerimiz gelip beğendiği aracı bir 'ustaya gösteriyim' dediğinde kolaylıkla işini halledebilecek" diye konuştu.

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

dsc_1194.jpg

Ankara'da ikinci bir oto galericiler sitesinin açılması halinde binlerce kişiye ekmek kapısı olacaklarını belirten Başkan Kalkan, "Burası faaliyete geçtikten sonra her esnaf arkadaşımız istihdama katkıda bulunacak, vergisini verecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'her işveren bir kişiyi işe alsın işsizlik azalır' demişti. Biz bu konuda üstümüze düşenin daha fazlasını yapacağız. Buradan binlerce kişi ekmek yiyecek. Otonomi'ye gidemeyenler ya da gitmek istemeyenler ticaret yapamaz hale gelmişti. Yeniden ticaretimizi yapabilir hale gelmek için çalışacağız. Biz artık yerimizi faaliyete sokup ekmeğimize bakmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ BAŞKANA PROJE ZİYARETİ

Kalkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mustafa Tuna'yı, ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ve milletvekillerini ziyaret ederek projelerinin detaylarını anlatacaklarını söyledi.  

200 MİLYONLUK YATIRIM

Bölgede yaklaşık 200 milyonluk bir yatırım yapmayı hedeflediklerini açıklayan Başkan Kalkan, "Büyüklerimizden bizim tek beklentimiz önümüzü açsınlar yeter. Biz arsamızı kendi paramız ile aldık, inşaatımızı da kendi paramız ile yapacağız. Ankara'ya güzel yatırımlar yapmak istiyoruz. Ankara'da tek bir noktada galericiliğin yapılmasına karşıyız. Şu anda Ankara'nın nüfusu 5.5 milyon. Araç sayısı ise 2 milyon 200 bin. Yani bu konuda büyük bir ihtiyaç var"  

DİĞER İLLERE GÖRE ANKARA ZAYIF KALDI

"Ankara'ya ikinci bir oto galericiler sitesi kurulduğu zaman rekabet olacak, kalite artacak ve müşteri daha iyi bir hizmet alacak. Şuan Konya'da 2, Van'da 2, Düzce'de 2, İstanbul'da 16, İzmir'de 5, Bursa'da 3 yerde galeri sitesi var. Ankara'mızda ise böyle bir eksiklik var. Başkent'te başka alternatifler niye olmasın? Bunun ikincisini biz yapacağız. Bunun 3'üncüsünü, 4'üncüsünü yapan arkadaşlar varsa onlar da yapsın çünkü ihtiyaç var" dedi. 

İKİNCİ ARSAYI DA ALMAK ÜZERELER

O bölgede olan 45 dönümlük başka araziyi almak için de çalıştıklarını açıklayan Başkan Kalkan, "Aynı bölgede 45 dönümlük daha bir arsa var. Şuanda oranın planlamasında bir sıkıntı var. Eğer çözülürse oraya da talip olacağız. Fazla araçla çalışan esnaf arkadaşlarımızı oraya getirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda üyelerimiz dışında da bize çok sayıda talep geliyor" ifadelerini kullandı. 

İVEDİK'E YAKIŞIR BİR PROJE OLACAK

Arsanın alınması konusunda kendilerine her açıdan yardımcı olan İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gültekin'e teşekkür eden Başkan Kalkan, "Başkanımız o bölgeye yakışır bir projeyi bizden bekliyor. İnşallah kendisinin beğeneceği güzel bir proje ile başkanımız karşısına çıkacağız. Şık bir proje yapıp insanların ailesiyle birlikte huzurla gezebileceği bir yer yapacağız" dedi.   

YATIRIMLARA HİÇBİR ZAMAN KARŞI OLMADIK

Başkan Kalkan ayrıca şunları söyledi: "Ankara'mız hakikaten büyüyor, gelişiyor böyle yerlere ihtiyaç var. Biz bitmiş olan yere hiçbir zaman karşı olmadık. Biz açıkta kalan esnaf için 2. yeri yapmak istiyoruz. Bu konuda mağdur olan esnafımızı burada değerlendirelim diyoruz. Bize her zaman 'gitmemek için dernek kurdular, kooperatif kurdular' demişlerdi. Bizim amacımız mantıklı bir yer almak, ne üyelerimiz mağdur olsun ne de biz mağdur olalım" 

GERÇEK GALERİCİ SAYISI 1500

"2008 yılından beri İçişleri Bakanlığı ruhsat genelgesinden sonra, belediyelerin ruhsat vermediği için çoğu esnafımız galerici ama emlakçı oldu. Bakıyoruz farklı meslekler arasında gözüküyorlar. Bu projeden sonra emlakçılar gerçek mesleklerine dönüş yapacak. Ankara'da 1500'e yakın oto galericisi esnafı var. Ama sistemde 600-650 esnaf gözüküyor. Ankara'da bir zorunluluk olmadığı için esnaflar, ne ticaret odasına ne de esnaf sanatkarlar odasına üye olmamış ya da  farklı komitelerde gözüküyor. Bunları da toparlayıp düzenleyeceğiz." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum