Antikacı Hamamönü’nde tarihi sergiliyor

Antikacı Hamamönü’nde tarihi sergiliyor

Hamamönü’nde kurulan stantlarda antikacılık yapan Zeki Çakıroğlu, 27 yıldır tarih olmaya yüz tutmuş malzemeleri satıyor. 

Hamamönü’nde kurulan stantlarda iftardan sonra satış yapan 58 yaşındaki Çakıroğlu, sattığı ürünlerle ilgi odağı oldu. Müzik dolabı, radyo, pikap, daktilo gramofon, köstekli saat, dürbün, eski fotoğraf makinası gibi tarih olmaya yüz tutmuş ama hala çalışır vaziyetteki malzemeleri satan Çakıroğlu, vatandaşın çok ilgilenip az ürün aldığını söyledi. 

90’dan beri antikacılık yaptığını ifade eden Çakıroğlu, mesleği kendi gibi antika meraklısı olan oğluna devredeceğini belirterek yaptığı açıklamada,

“90’lı yıllarda antikacılık modaydı. Bir hevesle başladım bu işe sonra da bırakamadım.  Emekliyim 2 çocuk yetiştirdim. Oğlumda benim gibi antikacı oldu. O benden daha hevesli antikacılığa. İşlerden çok memnun değiliz ama Allah’a şükür. Bizim işler biraz pahalı geliyor. Herkes burada gelip bakıyor sattıklarımıza çok beğeniyorlar ama almıyorlar. Malum önümüz bayram bizim burada sattıklarımız biraz pahalı geliyor. Örneğin bir pikabın fiyatı 3 yüz lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. Ramazan ayının gelmesiyle işler daha iyi oldu aslında. Özellikle iftardan sonra bir yoğunluk oluyor.” şeklinde konuştu. 


Enes Sansar /  HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.