Ara Eleman İhtiyacı Artıyor

Ara Eleman İhtiyacı Artıyor

Habervaktim’e röportaj veren Akıllı Okullar Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Altundal Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içerisinde yer alan okullar hakkında önemli bilgiler verdi. Türkiye’nin sanayisinin geliştiğini vurgulayan Altundal ara elemana ihtiyacın he

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içerisinde yer alan okulların önemine vurgu yapan Akıllı Okullar Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Altundal gazetemize konuştu. Hızla gelişen Türkiye’de sanayilerinde geliştiğini belirten Altundal ara elaman ihtiyacının gün geçtikçe daha çok arttığını OSB’lerde bulunan okulların büyük önem taşıdığını söyledi.

ÇOCUKLAR MESLEK SAHİBİ OLMALILAR

Öncelikle Akıllı Okulları tanıtır mısınız, nasıl bir kuruluş aşaması yaşadınız?

İvedik OSB içerisinde mevcut bulunan teknik ve teknokent liselerimiz 2012 yılında meclisten çıkan bir yasa üzerine tasarlandı. OSB’ler içerisinde teknik lise açıldığı takdirde bunun ücretini devlet karşılıyor. Burası devlet destekli yüzde 100 burslu bir özel okul. Okullarımızdaki eğitim hayatının 3. Yılının başındayız henüz, şuanda burada makine bölümü, elektrik – elektronik bölümü, otomotiv bölümü, bio medikal bölümü, enerji lisemiz var yeşil enerji dediğimiz yenilenebilir lisemiz var. Şu anda 2 bini aşkın öğrenciyle İvedik OSB içerisinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz.

Veliler neden Akıllı Okulları seçmeli?

Çocuklar bizim düşüncemize göre bir meslek sahibi olmalılar, bir mesleği en iyi şekilde icra edebilmeliler. Bir meslek edinirken beraberinde üniversitelerde hazırlanmalılar. Sadece mesleği öğrenerek değil akademik olarak ta üniversiteye hazırlanmalılar. Kendi mesleklerindeki bölümlerinde okuyabilmeliler. Bu nedenle velilerimiz bu okulları seçmeli diye düşünüyorum.

ARA ELAMAN İHTİYACI DOĞMAYA BAŞLADI

Okullarınıza Akıllı Okullar ismi vermenizin nedeni teknolojik olarak yeniliklerin bulunmasından dolayı mı yoksa farklı bir neden mi var? 

Yeterli donanımımız var, yeterli ekipmanımız var ve yeterli arkadaşımız var akıllı okullar zaten yenilikleri takip eden bir performansa sahip. Bu alanda çalışmaktan büyük zevk alıyoruz. Ekip olarak teknolojiyi takip eden bir yapıdayız. Bütün sınıflarımızda akıllı tahtalar bulunuyor, eğitim ve öğretimde artık akıllı sisteme geçti. Teknolojiyi çok iyi takip ediyoruz stüdyolarımız var, burada öğretmenlerimiz müfredat derslerini anlatarak online bir eğitimde öğrencilerimize sağlayabiliyoruz. Teknolojinin içeriğini çok sevdiğimiz için ve bunu kullanmayı iyi bildiğimiz için marka olarak Akıllı Okullar üzerinde birleştik ve böyle bir isim koyduk. İsabetli olduğunu da gördük. Ayrıca bize göre her çocuk akıllıdır bu sloganımızla da ismimiz örtüşüyor.

 

OSB’lerde bulunan okullar Türkiye’nin geleceği için ne ifade ediyor?

Türkiye hızla gelişiyor, bu nedenle de sanayi de çok hızla gelişiyor bununla eş zamanlı olarak ta buralar da ara elaman ihtiyacı doğmaya başladı. Alınan kararın isabetli olduğunu bu gün görüyoruz, yetkililerimize müteşekkirim bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Özellikle Milli Eğitim Bakanımıza, devlet yetkililerimize, Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Alınan karar sahada biri olarak söylüyorum bu karar son derece isabetlidir. Bizim bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de 22 tane OSB’de bu şekilde okullar bulunuyor. Yüzde 14 civarı öğrencisi de bizde, bizim düşüncemiz bu tür okulların OSB içerisinde artarak devam etmesi. Bu Türkiye’ye büyük bir katma değer sağlayacak, üzerimizdeki yükü alacak diye düşünüyorum.

ALGININ KIRILMASI İÇİN OSB’DE AÇILAN OKULLAR ETKİLİ OLDU

Devlet okullarında tembel diye tabir ettiğimiz öğrenciler meslek liselerine yönlendirilmeye çalışılıyor sizce bu uygulama doğru mu?

Son derece yanlış bir anlayış. Gelişen Türkiye’de sanayinin geliştiği ortamda bu işleri yapması gereken kişilere ihtiyaç vardır. Yani bu algının kırılması içinde bu okulların açılması son derece isabetli olmuştur. Şu anda biz velilerimizle kurduğumuz temaslarda kendilerinin son derece memnun olduklarını, çocuklarını böyle bir okulda memnun olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Bu iş yaygınlaştıkça bu algıda vatandaşlarımızın zihninden gidecektir. Bize düşen çocuklarımızı iyi ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek, günün şartlarına göre hazırlayabilmek ve kolayca hayata başlaya bilmelerini temin etmek noktasında üzerimize düşen görevi yaptığımızda bu algıda yıkılacaktır.

Yeniliklere önem verdiğinizi söylediğiniz Butik Okul projesiyle de bunu hayata geçirdiniz bu projeyi ve yapacağınız yenilikleri değerlendirir misiniz?

Yenilikleri hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Gölbaşında butik okul dediğimiz villalarda eğitim sistemini geliştirdik, her villa kendi içerisinde bir sınıf. Çocukların bütün ihtiyaçlarının, yemek ihtiyacı, uyku ihtiyacı, eğitim ihtiyacı akılınıza ne gelirse hepsi villa içerisinde yapılıyor. Velilerden çok iyi tepkiler geliyor buda bizi memnun ediyor. Çocuk evinde eğitim alıyormuş gibi bir tarzımız var. Velilere çocukların ben okula gitmek istiyorum demesi bizi mutlu ediyor.

   

            

 

 

                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.