Araç sahibi Mehmet Burkay Ünlügiyen: Sadece hakkım olanı istiyorum

Araç sahibi Mehmet Burkay Ünlügiyen: Sadece hakkım olanı istiyorum

Ankara Çankaya’daki TPAO otoparkında üzerine F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt deposu düşen 3 araçtan birinin sahibi olan Mehmet Burkay Ünlügiyen gazetemize konuştu. Ünlügiyen, yaşanan olayda mağduriyetini dile getirerek, “Hakkım olanı istiyorum” dedi.

Olayın gerçekleştiği 4 Eylül 2023 tarihinden beri yaşadıklarını anlatan Mehmet Burkay Ünlügiyen, uzlaşmada verilen teklifi yeterli bulmadığını vurgulayarak, “Ben hayatım boyunca hakkım olandan fazlasını istemedim, istemem haramdır. Ben sadece hakkım olanı istiyorum” dedi.

imgpsh-fullsize-anim-19.jpg

4 Eylül 2023’te Ankara Çankaya’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nün otoparkına Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt deposu düştü. Düşen yakıt deposu 3 aracın ağır hasar almasına neden olurken; ardından yaşananlarda Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile araç sahipleri arasında görüşmeler oldu. Fakat araç sahiplerinden Mehmet Burkay Ünlügiyen ve yetkililer arasındaki görüşmelerde sonuç çıkmadı.

imgpsh-fullsize-anim-18.jpg

Konu ile gazetemize konuşan araç sahibi Mehmet Burkay Ünlügiyen, kendisiyle uzlaşmak için 700 bin TL ve ağır hasarlı aracın kendisinde kalmasının teklif edildiğini belirterek, “Ben bu durumda zararlı çıkıyorum. Yani mahkeme, yol masrafım, kullanmadığım aracın ödediğim MTV’si ve yasal faiz ne olacak. Verdikleri teklifi kabul edip bunları karşılasam; bu durumda aracımın muadilini bile alamam” dedi. Haklı olduğunu vurgulayan Ünlügiyen, “Ben her zaman devletimin yanındayım. Ben hayatım boyunca hakkım olandan fazlasını istemedim, istemem haramdır. Ben sadece hakkım olanı istiyorum” ifadelerini kullandı.

imgpsh-fullsize-anim-20.jpg

İTİRAZ ETTİM

Mehmet Burkay Ünlügiyen, 4 Eylül 2023 tarihinden beri yaşanan gelişmelerde, söylediklerinin hepsinin belgeli ve ispatlı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti;

“Aracım 2015 model hasar kaydı, değişeni olmayan, tamponu lokal boyalı, benzin-LPG’li, 112 bin kilometredeydi. Bunun haricinde tek bir çizik bile yoktu. Zorunlu trafik sigortası vardı ama kaskosu yoktu. Her gün toplam 10 kilometre iş ve ev arası kullanıyordum. Çocuğumu okula bırakıyordum. Bunları 4 aydır yapamıyorum. 2 ay önce babam vefat etti aracımla gidemedim. Psikolojim bozuldu. Sonra Sulh Hukuk Mahkemesi 441 bin TL ve aracın bende kalmasına karar verdi. Bu karara itiraz ettim. Çünkü aracının değerinin kaza olduğunda 950-980 bin TL idi. Bu olaydan sonra en son geçen hafta cuma günü Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gelen telefonda ‘Uzlaşma için sizi bekliyoruz’ denildi gittik. Bana 700 bin TL ve aracın sizde kalsın dediler. Bu da aracı şu halinde sattığımda toplam 830 bin TL ediyor. Buna da itiraz ettim.”

imgpsh-fullsize-anim-14.jpg

BİNMEDİĞİM ARACIN EK MTV’SİNİ ÖDEDİM

Sözlerini süreç içerisinde yaptığı masrafların bir kısmını anlatarak devam eden Ünlügiyen, “Aradan geçen 4 ayı hesaba katılmadı. Bu 4 ay içinde yaşamış olduğum arabamı kullanamama bedeli yani ortalama günlük bin TL’den bugün 127 bin TL ediyor. Diğer masraflarımızda var. Bizi Sulh Hukuk Mahkemesine yönlendirdikleri için bu tespit davasını açtırdıklarından dolayı da yaklaşık 10 bin TL. Ardından kendilerinin de söylediği 25-30 bin TL yasal faiz tutarı bulunuyor. Ayrıca binmediğim arabanın ek MTV’sini ödedim, avukatlık masrafını verdim. Ama bu masraflar ödenmiyor. Ben her zaman devletimin yanındayım. Ben hayatım boyunca hakkım olandan fazlasını istemedim, istemem haramdır. Ben sadece hakkım olanı istiyorum” diye konuştu.

imgpsh-fullsize-anim-17.jpg

20 OCAK’I BEKLİYOR

Ünlügiyen, “ben bu durumda zararlı çıkıyorum. Yani mahkeme, yol masrafım, kullanmadığım aracın ödediğim MTV’si ve yasal faiz ne olacak. Verdikleri teklifi kabul edip bunları karşılasam; bu durumda aracımın muadilini bile alamam. Ben de bunun üzerine tekrar bir dilekçe ile buna itiraz ettim. 20 Ocak’a kadar cevap gelmezse dava açacağım. Sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.