Artan Fiyatları Kuyumcuları Vurdu

Artan Fiyatları Kuyumcuları Vurdu

Altın fiyatlarının tavan yapması Ankara’daki kuyumcuları kötü etkiledi. Piyasada yaşanan durgunluğun üstüne yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar altın almak istemiyor. Altın almaktan çok vatandaşlar, bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini düşünerek elind

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Altın fiyatlarının anormal bir şekilde yükselmesi kuyumculuk yapan esnafı da olumsuz etkiledi. Piyasanın zaten durgun olduğunu belirten esnaflar fiyatların yükselmesiyle anlık bir durgunluk daha yaşandığını ifade etti. Vatandaşlar ise altın almaktan çok bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini düşünerek elindeki altınları bozduruyor. 

YILLARDIR BEKLEYEN İNSANLAR VAR

Birikim yapan insanların altın fiyatının yükselmesinin ardından yoğun bir şekilde ellerindeki altınları bozdurduklarını aktaran, Üçler Kuyumculuk işletmecisi Fatih Aslan, “Yıllardır bekleyen insanlar var fiyatların daha fazla yükselmeyeceğini düşünerek ellerindeki altınları biran önce satıyorlar. Fiyatlar yüksek olduğu için kimse bu fiyatlardan altın almak istemiyor dolayısıyla bir durgunluk yaşanıyor. Hediye almak isteyenler fiyatların yüksek olması nedeniyle altına yönelmiyor.  Birkaç aylık durgunluk değil piyasadaki durgunluk, özellikle 17 Aralıktan sonra büyük bir düşüş yaşandı” ifadelerini kullandı.

ANLIK OLARAK VATANDAŞI ETKİLİYOR

“Turgut Özal zamanıyla günümüzü kıyasladığımıza da, çok büyük fark var” diyen Fatih Aslan, “Biz yemek yemeğe fırsat bulamıyorduk o zaman, hiç boşluk olmazdı. Cumhuriyet tarihinin en iyi en bereketli dönemiydi. Şuan onda biri denecek bir canlılık yaşanmıyor. Her sene müşterilerimiz azalıyor, altının yükselmesi de anlık olarak vatandaşı etkiliyor. Psikolojik olarak altın almak istemiyorlar, fiyat düşsün ondan sonra alalım şeklinde düşünüyorlar” şeklinde konuştu.   

ALTIN ALANLARIN SAYISI AZALDI                              

İnsanların fiyatlara aldırmadan altın üzerinden tasarruf yapmaya devam etmeleri gerektiğini belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Hasan H. Çavuşculu, “Altın fiyatlarının artması kuyumculuk sektörünü etkiledi. Bundan dolayı piyasada bir durgunluk oldu. Tasarruf olsun diye altın alanların sayısı fiyatların yükselmesiyle birlikte azaldı. Ama ben her zaman şunu söylüyorum tasarruf etmek isteyen halkımızın mutlaka her ay fiyatına bakmaksızın bir yarım altın alsın. İnsanlar fiyatları düşünerek hareket ederlerse zararlı çıkarlar, hiçbir şey olmazsa cebindeki parasından olur. Nişan, söz ve düğün yapmak isteyende takı altınlardan mutlaka almak zorunda, ama insanlar 5 bilezik alacağına şimdi 4 bilezik alabiliyor. Yükselmeden dolayı tasarruf yaparak altın biriktiren vatandaşlar kuyumculara gelerek altın bozdurma yoğunluğu yaşandı” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.